Ухвала
від 09.10.2023 по справі 2-1458/11
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1458/11

Провадження №2/944/1/24

УХВАЛА

09.10.2023 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Поворозника Д.Б.,

секретаря судового засідання Климейко Л.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Яворові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, треті особи які не заявляють позовних вимог на предмет спору - приватний нотаріус Яворівського нотаріального округу Львівської області Гуцал Любов Іванівна, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності на частину будинковолодіння в порядку спадкування, та за позовом ОСОБА_3 та ОСОБА_4 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 , ОСОБА_5 , про скасування рішення та визнання права власності,

встановив:

В провадженні Яворівського районного суду Львівської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, треті особи, які не заявляють позовних вимог, приватний нотаріус Яворівського нотаріального округу Львівської області Гуцал Л.І., ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності на частину будинковолодіння в порядку спадкування та справа за позовом ОСОБА_3 та ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, третя особа ОСОБА_2 про скасування рішення та визнання права власності.

Представник ОСОБА_1 адвокат Задворняк В. подала заяву про вступ у справу в якості правонаступника ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , його дружину ОСОБА_6 , що підтверджується Витягом із спадкового реєстру.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов до такого висновку.

Відповідно до Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_6 , на підставі свідоцтва про право на спадщину.

Відповідно до ч. 1 ст. 55 Цивільного процесуального кодексу України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

За таких обставин суд вважає за можливе здійснити процесуальну заміну третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 , померлого у 2017 році, на його правонаступника ОСОБА_6 . Крім того, у зв`язку з наведеним статус ОСОБА_6 слід змінити з третьої особи на відповідача.

Керуючись ст. 55 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

ухвалив:

Заяву задовольнити.

Залучити до участі у даній справі в якості правонаступника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 , ОСОБА_6 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка проживає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Змінити процесуальний статус ОСОБА_6 з третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - на відповідача, у справі за позовом ОСОБА_3 та ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, третя особа ОСОБА_2 , ОСОБА_5 , про скасування рішення та визнання права власності.

Копію ухвали направити ОСОБА_6 .

Встановити ОСОБА_6 п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

У зазначений строк ОСОБА_6 має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання співвідповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 Цивільного процесуального кодексу України у строк для подання відзиву співвідповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити співвідповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Д.Б. Поворозник

СудЯворівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119162657
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1458/11

Рішення від 11.02.2011

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 26.09.2011

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Стоцька Л. А.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні