Ухвала
від 20.05.2024 по справі 2-1458/11
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1458/11

Провадження №2/944/1/24

УХВАЛА

про затвердження мирової угоди

20.05.2024 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Поворозника Д.Б.,

секретаря судового засідання Климейко Л.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Яворові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, треті особи які не заявляють позовних вимог на предмет спору - приватний нотаріус Яворівського нотаріального округу Львівської області Гуцал Любов Іванівна, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання права власності на частину будинковолодіння в порядку спадкування, та запозовом ОСОБА_2 та ОСОБА_1 до Івано-Франківськоїселищної радиЯворівського районуЛьвівської області, ОСОБА_3 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору ОСОБА_4 , про скасування рішення та визнання права власності,

встановив:

25 серпня 2011 року ОСОБА_1 та ОСОБА_5 звернулися до суду з позовом до Бірківської сільської ради Яворівського району Львівської області, правонаступником якої є Івано-Франківська селищна рада Яворівського району Львівської області, третя особа ОСОБА_6 про скасування рішень та визнання права власності, у якому просили: визнати незаконним та скасувати рішення Бірківської сільської ради Яворівського району Львівської області № 16 від 31 березня 1995 року та № 7 від 31 липня 1995 року про надання дозволу на приватизацію відповідачам; визнати за ними право власності на 1/4 частину житлових будинків за адресою: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 ; визнати недійсними свідоцтва про право власності на вказані будинки.

Розгляд справи здійснювався суддею Гуцалом І.П. з 25 серпня 2011 року до 16 жовтня 2012 року, суддею Гоцком В.І. з 29 листопада 2012 року до 20 грудня 2017 року, суддею Кондратьєвою Н.А. з 20 грудня 2017 року до 28 жовтня 2021 року.

Ухвалою судді Кондратьєвої Н.А. від 29 березня 2021 року за клопотанням ОСОБА_1 зупинено провадження у справі за позовом ОСОБА_5 та ОСОБА_1 до Бірківської сільської ради Яворівського району Львівської області, третя особа - ОСОБА_2 , про скасування рішення та визнання права власності, до залучення правонаступника позивача ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи № 2-1458/11 від 28 жовтня 2021 року, на підставі розпорядження керівника апарату № 79 від 28 жовтня 2021 року, матеріали справи передано для розгляду головуючому судді Поворознику Д.Б.

08 листопада 2021 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, треті особи які не заявляють позовних вимог, приватний нотаріус Яворівського нотаріального округу Львівської області Гуцал Л.І., ОСОБА_6 , ОСОБА_2 , про визнання права власності на частину будинковолодіння в порядку спадкування, у якому просив визнати за ним право власності на 1/4 частини будинку АДРЕСА_2 , у порядку спадкування після смерті ОСОБА_5 .

Ухвалою суду від 01 лютого 2022 року залучено до участі у справі позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, третя особа - приватний нотаріус Яворівського нотаріального округу Львівської області Гуцал Л.І., ОСОБА_6 і ОСОБА_2 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Ухвалою суду від 26 жовтня 2022 року об`єднано в одне провадження цивільну справу № 944/6204/21 за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, треті особи які не заявляють позовних вимог, приватний нотаріус Яворівського нотаріального округу Львівської області Гуцал Л.І., ОСОБА_6 , ОСОБА_2 про визнання права власності на частину будинковолодіння в порядку спадкування, з цивільною справою № 2-1458/11 за позовом ОСОБА_2 , та ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, третя особа ОСОБА_6 , про скасування рішення та визнання права власності.

19 квітня 2022 року ОСОБА_2 подав позовну заяву до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , у якій просив визнати за ним право власності на 1/2 частину житлового будинку АДРЕСА_2 у порядку спадкування після смерті ОСОБА_5 .

Ухвалою суду від 26 жовтня 2022 року замінено первісного відповідача Бірківську сільську раду Яворівського району Львівської області на правонаступника Івано-Франківську селищну раду Яворівського району Львівської області, та залучено до участі в розгляді справи в якості позивачів правонаступників ОСОБА_5 ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , а також змінено процесуальний статус ОСОБА_2 з третьої особи на позивача.

Ухвалою суду від 13 вересня 2022 року поновлено провадження у справі № 2-1458/11 за позовом ОСОБА_5 та ОСОБА_1 до Бірківської сільської ради Яворівського району Львівської області, третя особа - ОСОБА_2 про скасування рішення та визнання права власності.

Ухвалою суду від 09 жовтня 2023 року залучено до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, треті особи які не заявляють позовних вимог, приватний нотаріус Яворівського нотаріального округу Львівської області Гуцал Л.І., ОСОБА_6 , ОСОБА_2 , про визнання права власності на частину будинковолодіння в порядку спадкування, та позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, третя особа ОСОБА_6 про скасування рішення та визнання права власності ОСОБА_4 , у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Ухвалою судувід 09жовтня 2023рокузалученодо участіу данійсправі вякості правонаступникатретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору ОСОБА_6 , ОСОБА_3 ,а такожзмінено процесуальний статус ОСОБА_3 з третьої особи на відповідача у справі за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, третя особа ОСОБА_6 , ОСОБА_4 , про скасування рішення та визнання права власності.

Сторони ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 11 січня 2024 року подали до суду спільну заяву, в якій просять затвердити мирову угоду від 11 січня 2024 року, в якій зазначили, що вони, сторони у справі 2-1458/11 про визнання права власності на одну четверту житлових будинків за адресою: АДРЕСА_3 та визнання права власності на 1/4 частки належної спадкодавцю ОСОБА_5 в житловому будинку за адресою: АДРЕСА_2 , в порядку спадкування за законом спадкоємцям ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка знаходиться в провадженні Яворівського районного суду Львівської області:

- ОСОБА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ,зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , позивач (відповідач);

- ОСОБА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , позивач (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору);

- ОСОБА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , відповідач (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору), уклали мирову угоду на наступних умовах:

1. Мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і стосується прав та обов`язків сторін щодо нерухомого майна, яке після припинення існування колгоспного двору та у порядку спадкування за законом, належить сторонам , а саме:

житловий будинок загальною площею 67 кв.м, житлова площа 48,7 кв.м, який в цілому складається з трьох житлових кімнат та кухні та позначений на плані земельної ділянки літерою А-1, за адресою: АДРЕСА_2 , до будинковолодіння належать такі господарські будівлі та споруди: сарай Б; сарай В; гараж Г; вбиральня У; ворота №2 ; хвіртка №1; огорожа №3; огорожа №4; хвіртка №5; колодязь к .

2. Сторони визнають, що майно, вказане в пункті 1 даної мирової угоди, на момент припинення існування колгоспного двору належало членам колгоспного двору:

ОСОБА_2 , ОСОБА_6 (спадкоємець ОСОБА_3 ), ОСОБА_1 , ОСОБА_5 (спадкоємці ОСОБА_1 та ОСОБА_2 ) в рівних частках.

3. Сторони у справі, які діють свідомо, добровільно, за взаємною згодою і попередньою домовленістю, розуміючи значення своїх дій та їх правові наслідки, домовились, що з моменту визнання та затвердження мирової угоди судом із закриттям провадження у справі нерухоме майно, а саме будинковолодіння за адресою: АДРЕСА_2 , право власності на який було набуто членами колгоспного двору ОСОБА_2 , ОСОБА_6 (спадкоємець ОСОБА_3 ) на підставі рішення суду по 1/4 частки кожному та 1/4 частки, належної спадкодавцю ОСОБА_5 , разом 3/4 частки переходять у власність ОСОБА_1 , який є власником 1/4 частки в цьому будинковолодінню за рішенням суду.

4. ОСОБА_2 та ОСОБА_3 відмовляються від належних їм часток в будинковолодінні за адресою: АДРЕСА_2 , та частки, належної спадкодавцеві ОСОБА_5 і дають згоду щодо скасування попередніх Державних реєстрацій на вказане нерухоме майно (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1421248046258) і на реєстрацію права власності в Державному реєстрі прав на нерухоме майно будинковолодіння за адресою: АДРЕСА_2 , в розмірі 3/4 частки за ОСОБА_1 .

5. Сторони погоджуються та не заперечують, з приводу припинення права спільної часткової власності на будинковолодіння за адресою: АДРЕСА_2 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1421248046258) та визнають, що власником цього будинковолодіння в цілому є ОСОБА_1 .

6. Позивач (відповідач) ОСОБА_1 на підставі ухвали суду про затвердження мирової угоди зобов`язується, у встановленому чинним законодавством України порядку вчинити всі дії, пов`язані з внесенням відповідних змін та відомостей до Державного реєстру речових прав у зв`язку зі змінами складу власників нерухомого майна

7. Сторони, розуміючи значення своїх дій та їх правові наслідки, засвідчують, що після визнання та затвердження мирової угоди із закриттям провадження у справі, вони втрачають будь-які майнові права на все майно, що входило до складу колгоспного майна .

8. Сторони засвідчують, що після виконання мирової угоди вони не будуть мати між собою будь-яких неврегульованих майнових питань та претензій щодо майна, яке є предметом даної мирової угоди.

9. Сторони домовились, що на позивачів покладаються судові витрати, пов`язані зі сплатою судового збору.

10. Сторони у справі просять суд затвердити мирову угоду і закрити провадження у справі.

11. З процесуальними наслідками, передбаченими статтями 207, 208, 256 Цивільного процесуального кодексу України, сторони ознайомлені і вважають, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних інтересів третіх осіб.

12. Цю мирову угоду складено українською мовою в чотирьох примірниках - для Сторін і Яворівського районного суду Львівської області.

13. Підписи сторін.

Також сторони подали заяву, в якій просили питання про затвердження мирової угоди вирішити за їх відсутності.

Оцінивши доводи сторін, перевіривши мирову угоду, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що мирову угоду слід затвердити, зважаючи на таке.

Відповідно до ст. 207 Цивільного процесуального кодексу України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і може стосуватися лише прав та обов`язків сторін та предмета позову.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну заяву. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди.

Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо: умови мирової угоди суперечать закону чи порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є не виконуваними; або одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Враховуючи те, що мирова угода, укладена сторонами, не суперечить діючому законодавству, укладена в інтересах сторін, виконання сторонами умов мирової угоди не порушує права та інтереси інших осіб, суд вважає за можливе затвердити таку та закрити провадження у справі.

Відповідно до ст. 208 Цивільного процесуального кодексу України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України «Про виконавче провадження».

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 207, 247, 255, 259, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

ухвалив:

Затвердити мирову угоду, укладену між ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , такого змісту:

Сторони у справі 2-1458/11 за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, треті особи які не заявляють позовних вимог на предмет спору - приватний нотаріус Яворівського нотаріального округу Львівської області Гуцал Любов Іванівна, ОСОБА_3 , ОСОБА_2 про визнання права власності на частину будинковолодіння в порядку спадкування, та запозовом ОСОБА_2 та ОСОБА_1 до Івано-Франківськоїселищної радиЯворівського районуЛьвівської області, ОСОБА_3 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору ОСОБА_4 , проскасування рішеньта визнанняправа власності,вчастині вимог про визнання права власності на одну четверту житлових будинків за адресою: АДРЕСА_3 та визнання права власності на 1/4 частки належної спадкодавцю ОСОБА_5 в житловому будинку за адресою: АДРЕСА_2 , в порядку спадкування за законом спадкоємцям ОСОБА_10 , ОСОБА_2 , яка знаходиться в провадженні Яворівського районного суду Львівської області:

- ОСОБА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , позивач (відповідач);

- ОСОБА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , позивач (відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору);

- ОСОБА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , відповідач (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору), уклали мирову угоду на таких умовах:

1. Мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і стосується прав та обов`язків сторін щодо нерухомого майна, яке після припинення існування колгоспного двору та у порядку спадкування за законом належить сторонам , а саме: житлового будинку за адресою: АДРЕСА_2 , загальною площею 67 кв.м, житлова площа 48,7 кв.м, який в цілому складається з трьох житлових кімнат та кухні та позначений на плані земельної ділянки літерою А-1, до будинковолодіння належать такі господарські будівлі та споруди: сарай Б; сарай В; гараж Г; вбиральня У; ворота № 2 ; хвіртка № 1; огорожа № 3; огорожа № 4; хвіртка № 5; колодязь К.

2. Сторони визнають, що майно, вказане в пункті 1 даної мирової угоди, на момент припинення існування колгоспного двору належало членам колгоспного двору:

ОСОБА_2 , ОСОБА_6 (спадкоємець ОСОБА_3 ), ОСОБА_1 , ОСОБА_5 (спадкоємці ОСОБА_1 та ОСОБА_2 ) в рівних частках.

3. Сторони у справі, які діють свідомо, добровільно, за взаємною згодою і попередньою домовленістю, розуміючи значення своїх дій та їх правові наслідки, домовились, що з моменту визнання та затвердження мирової угоди судом із закриттям провадження у справі нерухоме майно, перераховане в пункті 1 даної мирової угоди, а саме будинковолодіння за адресою: АДРЕСА_2 , право власності на який було набуто членами колгоспного двору ОСОБА_2 , ОСОБА_6 (спадкоємець ОСОБА_3 ) на підставі рішення суду по 1/4 частки кожному та 1/4 частки, належної спадкодавцю ОСОБА_5 , разом 3/4 частки переходять у власність ОСОБА_1 , який є власником 1/4 частки в цьому будинковолодінню за рішенням суду.

4. ОСОБА_2 та ОСОБА_3 відмовляються від належних їм часток в будинковолодінні за адресою: АДРЕСА_2 , та частки, належної спадкодавцям ОСОБА_5 і дають згоду щодо скасування попередніх Державних реєстрацій на вказане нерухоме майно (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1421248046258) і на реєстрацію права власності в Державному реєстрі прав на нерухоме майно будинковолодіння за адресою: АДРЕСА_2 , в розмірі 3/4 частки за ОСОБА_1 .

5. Сторони погоджуються та не заперечують з приводу припинення права спільної часткової власності на будинковолодіння за адресою: АДРЕСА_2 , (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1421248046258) та визнають, що власником цього будинковолодіння в цілому є ОСОБА_1 .

6. Позивач (відповідач) ОСОБА_1 на підставі ухвали суду про затвердження мирової угоди зобов`язується у встановленому чинним законодавством України порядку, вчинити всі дії, пов`язані з внесенням відповідних змін та відомостей до Державного реєстру речових прав у зв`язку зі змінами складу власників нерухомого майна.

7. Сторони, розуміючи значення своїх дій та їх правові наслідки, засвідчують, що після визнання та затвердження мирової угоди із закриттям провадження у справі, вони втрачають будь-які майнові права на все майно, що входило до складу колгоспного двору.

8. Сторони засвідчують, що після виконання мирової угоди вони не будуть мати між собою будь-яких неврегульованих майнових питань та претензій щодо майна, яке є предметом даної мирової угоди.

9. Сторони домовились, що на позивачів покладаються судові витрати, пов`язані зі сплатою судового збору.

10. Сторони у справі просять суд затвердити мирову угоду і закрити провадження у справі.

11. З процесуальними наслідками, передбаченими статтями 207, 208, 256 Цивільного процесуального кодексу України сторони ознайомлені і вважають, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних інтересів будь-яких третіх осіб.

12. Цю мирову угоду складено українською мовою в чотирьох примірниках - для Сторін і Яворівського районного суду Львівської області.

13. Підписи сторін.

Закрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, треті особи які не заявляють позовних вимог на предмет спору - приватний нотаріус Яворівського нотаріального округу Львівської області Гуцал Любов Іванівна, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання права власності на частину будинковолодіння в порядку спадкування, та за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області, ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_4 , про скасування рішень та визнання права власності.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до положень частини 2 статті 256 Цивільного процесуального кодексу України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих підстав не допускається.

Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом. У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути пред`явлена для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень протягом трьох років.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Львівського апеляційному суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Повне найменування учасників справи:

ОСОБА_1 - ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ;

ОСОБА_2 - ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ;

ОСОБА_3 - РНОКПП НОМЕР_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

Івано-Франківська селищна рада Яворівського району Львівської області - код ЄДРПОУ 34106981, адреса: Львівська область, Яворівський район, смт Івано-Франкове, пл. Ринок, 1;

ОСОБА_4 - проживає за адресою: АДРЕСА_2 ;

приватний нотаріус Яворівського нотаріального округу Львівської області Гуцал Любов Іванівна, адреса: Львівська область, Яворівський район, м. Новояворівськ, вул. Січових Стрільців, 16.

Суддя Д.Б. Поворозник

СудЯворівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119162664
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1458/11

Рішення від 11.02.2011

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 26.09.2011

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Стоцька Л. А.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні