Ухвала
від 21.05.2024 по справі 140/18410/23
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення заяви про встановлення судового контролю

за виконанням судового рішення

21 травня 2024 року ЛуцькСправа № 140/18410/23 Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Валюха В.М., одержавши заяву ОСОБА_1 про встановлення судового контролю за виконанням судового рішення в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління соціальної та ветеранської політики Ковельської районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Волинського окружного адміністративного суду від 09.01.2024, яке набрало законної сили, у цій справі позов задоволено частково, визнано протиправним та скасовано рішення Управління соціального захисту населення Ковельської районної державної адміністрації від 10.04.2023 про відмову ОСОБА_1 в призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, зобов`язано Управління соціальної та ветеранської політики Ковельської районної державної адміністрації повторно розглянути заяву ОСОБА_1 від 07.03.2023 про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, з урахуванням правової оцінки, наданої судом у рішенні, в задоволенні решти позовних вимог відмовлено, стягнуто з Управління соціальної та ветеранської політики Ковельської районної державної адміністрації за рахунок бюджетних асигнувань на користь ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 536,80грн.

20.05.2024 до суду надійшла заява ОСОБА_1 про встановлення судового контролю за виконанням судового рішення у цій справі.

Вказана заява подана без додержання вимог частини першої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) та підлягає поверненню без розгляду,з огляду на таке.

За приписами абзацу десятого частини першої статті 167 КАС України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

В порушення вказаних вимог, заявник не надала доказів надіслання заяви про встановлення судового контролю за виконанням судового рішення іншому учаснику справи (провадження), тобто Управлінню соціальної та ветеранської політики Ковельської районної державної адміністрації.

Згідно із частиною другою статті 167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Відтак, оскільки заява про встановлення судового контролю за виконанням судового рішення подана уже на стадії виконання судового рішення та заявник не надала доказів її надіслання іншому учаснику справи (провадження) (тобто, Управлінню соціальної та ветеранської політики Ковельської районної державної адміністрації), і ці недоліки не дають можливості її розглянути, тому суд дійшов висновку про те, що зазначену заяву необхідно повернути без розгляду, та роз`яснити, що повернення заяви не позбавляє права повторного звернення до суду із заявою у порядку, встановленому законом.

Керуючись статтями 167, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення судового контролю за виконанням судового рішення в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління соціальної та ветеранської політики Ковельської районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії повернути заявнику без розгляду.

Роз`яснити, що повернення заяви не позбавляє права повторного звернення до суду із заявою у порядку, встановленому законом.

Копію ухвали направити заявнику разом із заявою, а копію заяви залишити в суді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписанню суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку у спосіб подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя В.М. Валюх

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119172801
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —140/18410/23

Ухвала від 13.06.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 21.05.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Рішення від 09.01.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 25.07.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 10.07.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні