Ухвала
від 21.05.2024 по справі 725/2602/24
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Єдиний унікальний номер 725/2602/24

Номер провадження 2/725/423/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залучення до участі у справі третьої особи

21.05.2024 року Першотравневий районний суд м.Чернівців

в складі:

головуючої судді Піхало Н.В.

за участю секретаря судового засідання Соник А.Д.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в місті Чернівці цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради про позбавлення батьківських прав,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Першотравневого районного суду м. Чернівці перебуває вищевказана цивільна справа, яка призначена до підготовчого судового розгляду.

Позивач та її представник в судове засідання не з`явилися, повідомлялися судом належним чином про час та місце розгляду справи, про причини неявки суд не повідомили.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче судове засідання не з`явився, однак через канцелярію суду подав заяву в якій просив розгляд справи проводити без його участі.

Представник Служби у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради в судове засідання не з`явився, однак через канцелярію суду подав клопотання в якому просив залучити до участі у справі в якості третьої особи Службу у справах дітей Чернівецької міської ради.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України судове засідання проводилося без технічної фіксації.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Так, статтею 189 ЦПК Українивизначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до частини 1статті 53 ЦПК України, суд першої інстанції має право до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін залучити до участі у справі треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, проаналізувавши матеріали справи, суд вважає за необхідне залучити до участі в справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог Служба у справах дітей Чернівецької міської ради.

Крім того, п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України визначено, що суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Керуючись статтями53, 189, 198, 258-261, 353-354 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи Службу у справах дітей Чернівецької міської ради (м. Чернівці, пл. Центральна,9).

Направити третій особі копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Підготовче судове засідання відкласти 11 год. 15 хв. 10 червня 2024 року.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторін.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення щодо неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці Н.В. Піхало

СудПершотравневий районний суд м.Чернівців
Дата ухвалення рішення21.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119190104
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —725/2602/24

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні