Ухвала
від 21.05.2024 по справі 725/2602/24
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Єдиний унікальний номер 725/2602/24

Номер провадження 2/725/423/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.05.2024 року Першотравневий районний суд м.Чернівців

в складі:

головуючої судді Піхало Н.В.

за участю секретаря судового засідання Соник А.Д.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Чернівці цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради, Служба у справах дітей Чернівецької міської ради про позбавлення батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Першотравневого районного суду м. Чернівці перебуває вищевказана цивільна справа, яка призначена до підготовчого судового засідання.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче судове засідання не з`явився, однак через канцелярію суду подав заяву в якій просив розгляд справи проводити без його участі, а також просив прийняти зустрічну позовну заяву до спільного розгляду з первісним позовом, оскільки дані позови взаємопов`язані.

Позивач та її представник в судове засідання не з`явилися, повідомлялися судом належним чином про час та місце розгляду справи, про причини неявки не повідомили.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України судове засідання проводилося без технічної фіксації.

Дослідивши матеріали справи та подану зустрічну позовну, суд приходить до наступного.

Так, відповідно до ч. 2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, окрім обов`язків, визначених ст. 197 ЦПК України, здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Згідност. 193 ЦПК Українивідповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом. У випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи, що зустрічна позовна заява за формою і змістом відповідає вимогамст. 194 ЦПК України, а також те, що обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, суд приходить до висновку, що зустрічний позов підлягає прийняттю до спільного розгляду з первісним.

На підставі вище викладеного та керуючись ст.ст. 2, 4, 5, 7, 12, 76-89, 258, 259, 260, 268, 353, 354, 355 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання відповідача ОСОБА_2 , - задовольнити.

Прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа: Служба у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради про визначення порядку спілкування з дитиною та її виховання до спільного розгляду із первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради, Служба у справах дітей Чернівецької міської ради про позбавлення батьківських прав.

Запропонувати відповідачу за зустрічним позовом протягом 15 днів з дня прийняття зустрічної позовної заяви подати відзив на зустрічний позов, який повинен відповідати вимогам ч.3ст.178 ЦПК Українита відповідно до п.1 ч.5ст.178 ЦПК Українидокази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці Н.В. Піхало

СудПершотравневий районний суд м.Чернівців
Дата ухвалення рішення21.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119190106
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —725/2602/24

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні