Ухвала
від 22.05.2024 по справі 317/2557/24
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 317/2557/24

Номер провадження 2/317/827/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 травня 2024 року м. Запоріжжя

Суддя Запорізького районного суду Запорізької області Громова І.Б., перевіривши відповідність вимогам закону позовної заяви ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Заярна Марина Анатоліївна, до ОСОБА_2 , треті особи: Перша Запорізька державна нотаріальна контора, ОСОБА_3 про скасування арешту зі спадкового майна,

ВСТАНОВИВ:

У травні 2024 року до Запорізького районного суду Запорізької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Заярна Марина Анатоліївна, до ОСОБА_2 , треті особи: Перша Запорізька державна нотаріальна контора, ОСОБА_3 про скасування арешту зі спадкового майна.

При вирішенні питання про прийняття в провадження позовної заяви та відкриття провадження по даній справі, перевіривши відповідність вимогам закону позовної заяви, суддя приходить до висновку про те, що позовна заява не може бути прийнята до розгляду, оскільки не відповідає вимогам закону.

Згідно з п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України , позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до п. 3 Порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування), затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2022 року № 265 (далі Порядок), декларування/реєстрація місця проживання (перебування), зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування), зміна місця проживання (перебування), скасування декларування/реєстрації місця проживання (перебування) особи здійснюється органом реєстрації, на території територіальної громади, на яку поширюються повноваження відповідної ради.

Згідно з п. 4 Порядку, особа може задекларувати/зареєструвати своє місце проживання (перебування) лише за однією адресою. У разі коли особа проживає у двох і більше місцях, вона здійснює декларування/реєстрацію місця проживання (перебування) за однією з таких адрес за власним вибором. За адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) з особою ведеться офіційне листування та вручення офіційної кореспонденції.

У позовній заяві в якості місця проживання відповідача ОСОБА_2 зазначено адресу: АДРЕСА_1 .

Проте, згідно з відповіддю Кушугумської селищної ради Запорізького району Запорізької області № 01-45/1175 від 15.05.2024, відомості щодо реєстрації/зняття з реєстрації ОСОБА_2 , згідно наявних реєстраційних обліків на момент надання відповіді відсутні.

Крім того, у позовній заяві в якості місця проживання третьої особи ОСОБА_3 , зазначено адресу: АДРЕСА_1 .

Однак, згідно з відповіддю Кушугумської селищної ради Запорізького району Запорізької області № 01-45/1178 від 15.05.2024, відомості щодо реєстрації/зняття з реєстрації ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , згідно наявних реєстраційних обліків на момент надання відповіді відсутні.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175-177, 185, 258-261 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Заярна Марина Анатоліївна, до ОСОБА_2 , треті особи: Перша Запорізька державна нотаріальна контора, ОСОБА_3 про скасування арешту зі спадкового майна залишити без руху.

Надати позивачу строк у кількості 5 днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків, а саме: зазначення актуального місця проживання чи перебування відповідача.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається за електронною адресою http://zp.zp.court.gov.ua/sud0810.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.Б. Громова

СудЗапорізький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення22.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119194779
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —317/2557/24

Рішення від 08.08.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 17.07.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні