Ухвала
від 22.05.2024 по справі 320/38154/23
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 320/38154/23

УХВАЛА

22 травня 2024 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді Оксененка О.М.,

суддів: Аліменка В.О.,

Мельничука В.П.,

перевіривши апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «АЕ Консалтинг» на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 22 грудня 2023 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АЕ Консалтинг» до Головного управління Державної податкової служби у Київській області, Державної податкової служби України визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю «АЕ Консалтинг» звернулось до Київського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Головного управління Державної податкової служби у Київській області, Державної податкової служби України, в якому просило:

- визнати протиправним та скасувати рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних від 10.05.2023 №8788621/44415846, яким було відмовлено у реєстрації податкової накладної від 11.04.2023 №1 на суму ПДВ 116666,67 грн.;

- зобов`язати Державну податкову службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну від 11.04.2023 № 1 на суму ПДВ 116666,67 грн., складену на користь контрагента Товариства з обмеженою відповідальністю «Зв`язок Інжиніринг».

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 22 грудня 2023 року позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АЕ Консалтинг» у справі №320/38154/23 повернуто позивачу разом із усіма доданими до неї матеріалами.

В апеляційній скарзі позивач, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм процесуального права, що призвело до неправильного вирішення справи, просить скасувати вказану ухвалу та направити справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 26 грудня 2023 року витребувано з Київського окружного адміністративного суду адміністративну справу №320/38154/23.

До вирішення питання про відкриття апеляційного провадження, 21 травня 2024 року до Шостого апеляційного адміністративного суду надійшла заява від позивача про відкликання апеляційної скарги.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає за необхідне задовольнити заяву скаржника, з огляду на таке.

Згідно частини третьої статті 9 КАС України, кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до частин третьої та четвертої статті 303 КАС України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відкликати її до постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження. При відкликанні апеляційної скарги суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу про повернення скарги.

За правилами частини сьомої статті 303 КАС України суд апеляційної інстанції має право не приймати відмову від скарги або її відкликання з підстав, визначених у частинах п`ятій та шостій статті 189 цього Кодексу.

У свою чергу, частиною п`ятою статті 189 КАС України передбачено, що суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Відповідно до частини шостої статті 189 КАС України, суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Однак, колегією суддів існування вищезазначених обставин не встановлено.

Враховуючи, що відкликання позивачем апеляційної скарги не суперечить закону і не порушує чиї-небудь права, свободи чи інтереси, колегія суддів дійшла висновку про наявність підстав для повернення зазначеної апеляційної скарги позивачу.

Відповідно до приписів п. 2 частини четвертої ст. 298 КАС України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції якщо до постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження особа, яка подала скаргу, подала заяву про її відкликання.

Керуючись ст.ст. 9, 44, 189, 241, 242, 243, 248, 298, 303, 325, 328, 329, 331 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ :

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АЕ Консалтинг» про відкликання апеляційної скарги задовольнити.

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «АЕ Консалтинг» на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 22 грудня 2023 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АЕ Консалтинг» до Головного управління Державної податкової служби у Київській області, Державної податкової служби України визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії - повернути особі, яка її подала.

Направити копію ухвали учасникам справи у порядку, визначеному статтею 251 КАС України.

Направити апелянту копію ухвали разом з апеляційною скаргою та доданими до скарги матеріалами.

Копію апеляційної скарги залишити в суді апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в частині повернення апеляційної скарги шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду у порядку та строки, визначені статтею 329 КАС України.

Головуючий суддя О.М. Оксененко

Судді В.О. Аліменко

В.П. Мельничук

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119208593
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них зупинення реєстрації податкових накладних

Судовий реєстр по справі —320/38154/23

Ухвала від 22.05.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 26.12.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 22.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Білоноженко М.А.

Ухвала від 27.10.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Білоноженко М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні