Ухвала
від 23.05.2024 по справі 389/1677/24
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

23.05.2024

ЄУН 389/1677/24

Провадження №2/389/416/24

У Х В А Л А

23 травня 2024 року місто Знам`янка

Суддя Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області Берднікова Г.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до виконавчого комітету Знам`янської міської ради Кіровоградської області, третя особа на стороні відповідача: комунальне підприємство «Знам`янський комбінат комунальних послуг», про стягнення коштів,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 подав до суду вказану позовну заяву, в якій просить стягнути з виконавчого комітету Знам`янської міської ради Кіровоградської області 47311 грн 21 коп. та зобов`язати виконавчий комітет Знам`янської міської ради Кіровоградської області сплатити ці кошти за нього як Єдиний соціальний внесок (ЄСВ) в розмірі 22% із суми 215050 грн 99 коп., яка була стягнута рішенням Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області у справі №389/3018/17 на його користь як середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Стаття 175ЦПК Українимістить вимогищодо форми,змісту тапорядку поданняпозовної заявидо суду.Так,згідно зпунктом 5ч.3вказаної статтіпозовна заяваповинна міститивиклад обставин,якими позивачобґрунтовує своївимоги;зазначення доказів,що підтверджуютьвказані обставини.

Частинами 2 та 4 ст.83, ч.5 ст.177 ЦПК України на позивача покладений обов`язок подати докази разом з поданням позовної заяви. А якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

За змістом ст.ст.76 79 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування. Достовірними є докази, на підставі яких можна встановити дійсні обставини справи.

Подана позовна заява не відповідає зазначеним вимогам чинного законодавства та потребує уточнення, оскільки у позовній заяві не зазначено доказів, які підтверджують викладені в ній обставини, а саме щодо несплати виконавчим комітетом Знам`янської міської ради Кіровоградської області за позивача єдиного соціального внеску (ЄСВ) за період з 13 грудня 2017 року до 29 грудня 2020 року (приміром, індивідуальні відомості про застрахована особу ПФУ довідки за формою ОК-5, ОК-7, тощо). Також не надано доказів, які підтверджують здійснення всіх залежних від позивача дій, спрямованих на отримання цих доказів.

За вказаних вище обставин провадження у справі не може бути відкритим, а тому відповідно до ст.185ЦПК України подана заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст.173,177,185,260,261 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до виконавчого комітету Знам`янської міської ради Кіровоградської області, третя особа на стороні відповідача: комунальне підприємство «Знам`янський комбінат комунальних послуг», про стягнення коштів, залишити без руху, для усунення недоліків строком десять днів з дня отримання заявником ухвали.

Запропонувати позивачу надати належнимчином оформленупозовну заявуіз зазначеннямдоказів,які підтверджуютьвикладені вній обставини,а самещодо несплативиконавчим комітетомЗнам`янської міськоїради Кіровоградськоїобласті занього єдиногосоціального внеску(ЄСВ)за періодз 13грудня 2017року до29грудня 2020року,а такожнадати відповідні докази або надати докази, що ним здійснювалися всі залежні від нього дії, спрямовані на отримання цих доказів (або) причини неможливості самостійного їх отримання.

У разі невиконання вимог суду заяву вважати неподаною та повернути заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно, після її підписання.

Дата складення ухвали 23 травня 2024 року.

Суддя Г.В. Берднікова

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення23.05.2024
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу119214431
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —389/1677/24

Ухвала від 07.06.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні