Ухвала
від 23.05.2024 по справі 545/1602/24
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/1602/24

Провадження № 2/545/1275/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23.05.2024 року Полтавський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Потетія А.Г.,

при секретарі Мамишевій А.Е.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Полтава цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Мачухівської сільської ради Полтавського району Полтавської області, Комунального підприємства Полтавської Центральної районної клінічної лікарні Полтавської міської ради, про встановлення факту проживання на правових підставах та визнання права користування жилим приміщенням,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Полтавського районного суду Полтавської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Мачухівської сільської ради Полтавського району Полтавської області, Комунального підприємства Полтавської Центральної районної клінічної лікарні Полтавської міської ради, про встановлення факту проживання на правових підставах та визнання права користування жилим приміщенням.

До суду надійшло клопотання ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про залучення їх, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Заперечень щодо залучення третіх осіб не надійшло.

Вирішуючи заявлене клопотання суд приходить до наступного.

Відповідно до частини першої статті 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно положень ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Суд за власною ініціативою має право залучити третю особу.

Згідно ч. 5 ст. 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Приймаючи до уваги вищезазначене, суд вважає за необхідне залучити ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 до участі у справі як третіх осіб, оскільки рішення про справі може вплинути на їх права та охоронювані законом інтереси.

Керуючись ст. ст. 53, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 доВиконавчого комітетуМачухівської сільськоїради Полтавськогорайону Полтавськоїобласті,Комунального підприємстваПолтавської Центральноїрайонної клінічноїлікарні Полтавськоїміської ради,про встановленняфакту проживанняна правовихпідставах тавизнання правакористування жилимприміщенням,третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:

- ОСОБА_2 , мешканця АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_3 , мешканку АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_4 , АДРЕСА_1 .

Копію ухвали надіслати особам, що приймають участь у розгляді справи.

Повідомити ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , що вони як треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору мають процесуальні права і обов`язки, встановлені ст. 43 ЦПК України.

Учасникам справи надіслати копію ухвали про залучення до участі у справі в якості третьої особи.

ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 надіслати копію ухвали про залучення до участі у справі в якості третіх осіб.

Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали направити ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 копію позовної заяви з додатками до неї, а докази такого направлення надіслати суду.

Визначити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву, яке повинне відповідати ч. ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до судового засідання.

Призначити наступне підготовче судове засідання на 25.06.2024 року об 09 год. 10 хв., про що повідомити учасників справи.

Учасники справи мають можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: pl.pl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А. Г. Потетій

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення23.05.2024
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу119220918
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —545/1602/24

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні