Ухвала
від 23.05.2024 по справі 909/1036/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/1036/17

У Х В А Л А

23.05.2024 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Михайлишина В. В., секретар судового засідання Безрука Н. К., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Івано-Франківське шкіряне підприємство "Плай",

за участю:

арбітражного керуючого (ліквідатора): Микитюка Анатолія Івановича,

від кредитора - Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України": Іванченка Олександра Васильовича (в режимі відеоконференцзв`язку),

від кредитора - Головного управління ДПС в Івано-Франківській області: Гаврильця Олексія Богдановича,

інші учасники у справі про банкрутство в судове засідання не з`явилися,

В С Т А Н О В И В:

у провадженні Господарського суду Івано-Франківської області перебуває справа про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Івано-Франківське шкіряне підприємство "Плай". Справа перебуває в процедурі ліквідації банкрута, ліквідатор (арбітражний керуючий) Микитюк Анатолій Іванович.

Ухвалою від 01.05.2024 суд, зокрема, задовольнив клопотання арбітражного керуючого (ліквідатора) Микитюка А. І. (вх. № 7250/24 від 30.04.2024) про відкладення розгляду справи та надання додаткового строку для подання належним чином сформованого звіту ліквідатора та всіх додатків до нього; задовольнив клопотання представника кредитора - Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" Іванченка Олександра Васильовича (вх. № 7353/24 від 01.05.2024) про відкладення розгляду справи; відклав розгляд справи на 23.05.2024; зобов`язав ліквідатора у строк до 21.05.2024 надати суду належним чином сформований звіт ліквідатора та всі додатки до звіту, які передбачені статтею 65 Кодексу України з процедур банкрутства. У разі неможливості подання остаточного звіту подати проміжний звіт; явку ліквідатора визнав обов`язковою.

20.05.2024 за вх. № 4614/24 до суду від ліквідатора Микитюка А. І. надійшло клопотання про затвердження звіту про нарахування і виплату основної грошової винагороди ліквідатора за виконання повноважень ліквідатора по справі № 909/1036/17 про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Івано-Франківське шкіряне підприємство "Плай" в розмірі 968 004, 00 гривень та стягнення коштів з невиплаченої грошової винагороди в розмірі 899 353, 53 гривень за рахунок кредиторів у пропорційному відношенні до заявлених і визнаних вимог кредиторів.

20.05.2024 за вх. № 8338/24 до суду від ліквідатора Микитюка А. І. надійшло клопотання про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Відкритого акціонерного товариства "Івано-Франківське шкіряне підприємство "Плай" і закриття провадження у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Івано-Франківське шкіряне підприємство "Плай".

23.05.2024 за вх. № 8566/24 через підсистему "Електронний суд" від представника кредитора - Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України", ОСОБА_1 надійшли заперечення на клопотання ліквідатора про затвердження звіту про нарахування основної грошової винагороди арбітражного керуючого та звіту по проведеній роботі в ліквідаційній процедурі.

В судовому засіданні 23.05.2024 ліквідатор (арбітражний керуючий) Микитюк Анатолій Іванович заявив усне клопотання про оголошення перерви в судовому засіданні.

У силу приписів частини 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

За змістом статей 59 - 65 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідаційна процедура як стадія провадження у справі про банкрутство є однією з найбільш ймовірних та прогнозованих процедур, які застосовуються до неплатоспроможного боржника та є механізмом виведення з ринку нерентабельних та неперспективних підприємств, а тому правильне завершення ліквідаційної процедури є основним завданням ліквідатора, який, з урахуванням покладених на нього Законом повноважень (статей 12, 61, 65 Кодексу України з процедур банкрутства) повинен наполегливо та добросовісно здійснювати свої повноваження упродовж всієї процедури ліквідації.

Ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом (ч. 2 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства).

В силу приписів частини 5 статті 61 Кодекс України з процедур банкрутства, ліквідатор зобов`язаний на вимогу господарського суду надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури.

За змістом частини 6 статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи-банкрута.

Відтак ліквідаційна процедура триває до повного завершення процедури ліквідації - продажу усього майна боржника, затвердження ліквідаційного балансу і звіту ліквідатора.

Частиною 1 статті 2 Господарського процесуального кодексу України визначено завдання господарського судочинства, яким є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Згідно із частиною 1 статті 3 Господарського процесуального кодексу України, судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Водночас статтею 17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" встановлено, що суди застосовують при розгляді справ Конвенцію та практику Суду як джерело права.

Статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод передбачено, що кожен має право на справедливий розгляд його справи.

Право на справедливий судовий розгляд, що гарантується Статтею 6, має здійснюватися відповідно до норм закону, що передбачають наявність у сторін судового розгляду ефективного судового захисту з метою захисту їх цивільних прав (Рішення Європейського суду з прав людини у справі Белеш та інші проти Чеської Республіки).

Суд завжди займав визначне місце, забезпечуючи право на справедливий суд (Рішення Європейського суду з прав людини у справах Ейрі проти Ірландії та Станєв проти Болгарії. Ця гарантія є "одним з основних принципів будь-якого демократичного суспільства, відповідно до Конвенції" (Рішення Європейського суду з прав людини у справі Претто та інші проти Італії).

У рішенні Європейського суду з прав людини у справі "Клінік дез Акація та інші проти Франції" вказано, що сторонам повинна бути надана можливість повідомити будь-які докази, необхідні для успіху скарги.

За правилами частини 2 статті 216 Господарського процесуального кодексу України, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Поряд із цим, частиною 1 статті 216 Господарського процесуального кодексу визначено, що суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Згідно із частиною 2 статті 232 Господарського процесуального кодексу України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Враховуючи викладене, відповідно до статей 216, 232 Господарського процесуального кодексу України, у зв`язку з необхідністю додаткового з`ясування обставин справи та дослідження заявлених клопотань та заперечень, з метою недопущення порушення майнових прав та інтересів учасників у справі про банкрутство та належного завершення ліквідаційної процедури у даній справі, суд приходить до висновку про необхідність відкладення розгляду справи.

Керуючись статтями 2, 12, 58 65 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 12, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Відкласти розгляд справи на 31.05.2024 об 10:00 год.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, буд. 32, зал судового засідання № 8.

2. Явку ліквідатора визнати обов`язковою.

3. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/sud5010/, а також ознайомитись з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню.

Суддя В. В. Михайлишин

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення23.05.2024
Оприлюднено27.05.2024
Номер документу119248266
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/1036/17

Ухвала від 16.09.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Гриців Віра Миколаївна

Ухвала від 21.08.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Гриців Віра Миколаївна

Ухвала від 31.05.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 23.05.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 22.03.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 20.03.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 26.12.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні