Ухвала
від 20.02.2024 по справі 203/2970/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/2970/21

Провадження № 2/0203/43/2024

УХВАЛА

20 лютого 2024 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська в залі суду в м.Дніпрі у складі:

головуючого судді Ханієвої Ф.М.,

за участю секретаря судового засідання Сливчук В.В.,

за участі:

представника відповідача-1 ОСОБА_1 ,

представника відповідача-2 та представника відповідача-3 ОСОБА_2 ,

представника відповідача-3 ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

представника відповідача-4 Дяк Ю.М. (в режимі відеоконференції),

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження заяву представника відповідача-2 про залучення правонаступника відповідача-2 до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_5 до Департаменту охорони здоров`я Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Комунального некомерційного підприємства «Міський пологовий будинок №1» Дніпровської міської ради, Дніпровської міської ради в особі Департаменту охорони здоров`я населення Дніпровської міської ради, Міністерства охорони здоров`я України, Комунального некомерційного підприємства «Дніпровський Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Дніпровської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Державної казначейської служби у Дніпропетровській області, про стягнення моральної шкоди, завданої пошкодженням здоров`я,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Кіровського районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_5 до Департаменту охорони здоров`я Дніпропетровської обласної державної адміністрації (далі відповідач-1), Комунального некомерційного підприємства «Міський пологовий будинок №1» Дніпровської міської ради (далі відповідач-2), Дніпровської міської ради в особі Департаменту охорони здоров`я населення Дніпровської міської ради (далі відповідач-3), Міністерства охорони здоров`я України (далі відповідач-4), Комунального некомерційного підприємства «Дніпровський Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Дніпровської міської ради (далі відповідач-5), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Державної казначейської служби у Дніпропетровській області (далі третя особа, ГУ ДКС у Дніпропетровській області), про стягнення моральної шкоди, завданої пошкодженням здоров`я.

Чергове підготовче засідання було призначене судом на 20.02.2024 року, в яке з`явились представники відповідачів.

Інші учасники справи у підготовче засідання не з`явились, належним чином були повідомлені про час, дату та місце проведення підготовчого засідання, причини неявки суду не повідомили.

Суд, заслухавши думки учасників справи, на підставі положень ст. ст. 128, 189-200, 223 ЦПК України продовжив підготовче засідання за відсутності інших учасників з метою вирішення заяв та клопотань, які вирішуються у підготовчому провадженні.

Під час підготовчого засідання 20.02.2024 року представник відповідача-2 та відповідача-3 ОСОБА_2 подав до суду письмову заяву про заміну сторони її правонаступником, в якій просить суд: замінити відповідача Комунальне некомерційне підприємство «Міський пологовий будинок №1» Дніпровської міської ради на його правонаступника Комунальне некомерційне підприємство «Міська дитяча клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради.

Представник відповідачів, в обґрунтування вимог заяви зазначив, що відповідно до ст. 55 ЦПК України, у зв`язку з реорганізацією Комунального некомерційного підприємства «Міський пологовий будинок №1» Дніпровської міської ради з припиненням як юридичної особи шляхом приєднання до Комунального некомерційного підприємства «Міська дитяча клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради, відповідно до рішення сесії Дніпровської міської ради від 19.04.2023 року №27/36 «Про реорганізацію КНП «МПБ №1» ДМР шляхом приєднання до КНП «МДКЛ №6» ДМР», слід замінити відповідача-2 його правонаступником.

Інші учасники справи, які з`явились у підготовче засідання, підтримали заяву представника відповідачів та не заперечували проти її задоволення.

Суд, заслухавши пояснення та думки учасників справи, вивчивши доводи представника позивача, викладені в клопотанні про залучення до участі у справі правонаступника відповідача, проаналізувавши норми ЦПК України, дійшов таких висновків.

Судом встановлено, що відповідно до рішення сесії Дніпровської міської ради від 19.04.2023 року №27/36 «Про реорганізацію КНП «МПБ №1» ДМР шляхом приєднання до КНП «МДКЛ №6» ДМР», було реорганізовано Комунальне некомерційне підприємство «Міський пологовий будинок №1» Дніпровської міської ради (відповідач-2) на Комунальне некомерційне підприємство «Міська дитяча клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради.

Суд зазначає, що відповідно до частин 1, 2 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до положень ст. 82, ч. 2 ст. 167 ЦК України, держава може створюватиюридичні особи публічного права (державні підприємства,навчальні заклади тощо) у випадках та в порядку, встановлених Конституцією України та законом.

Наюридичних осіб публічного правау цивільних відносинах поширюються положення цього Кодексу, якщо інше не встановлено законом.

Згідно зчастинами 1,5ст.104ЦК України,юридична особаприпиняється врезультаті реорганізації(злиття,приєднання,поділу,перетворення)або ліквідації.У разіреорганізації юридичнихосіб майно,права таобов`язкипереходять доправонаступників.Юридична особає такою,що припинилася,з днявнесення доєдиного державногореєстру запису про її припинення.

З огляду на викладене вище, суд вважає заяву представника відповідачів обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 55, 260, 261, 353 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву представника відповідача-2 про залучення правонаступника відповідача-2 до участі в цивільній справі №203/2970/21 задовольнити повністю.

Залучити до участі в цивільній справі №203/2970/21 правонаступника відповідача-2 Комунального некомерційного підприємства «Міський пологовий будинок №1» Дніпровської міської ради Комунальне некомерційне підприємство «Міська дитяча клінічна лікарня №6» Дніпровської міськоїради (адреса місцезнаходження: 49064, м. Дніпро, вул. Караваєва, буд. 68; код ЄДРПОУ 01985127).

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали суду складений 27.02.2024 року.

Суддя Ф.М. Ханієва

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено27.05.2024
Номер документу119266149
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві

Судовий реєстр по справі —203/2970/21

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні