Ухвала
від 27.05.2024 по справі 172/1998/23
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/3813/24 Справа № 172/1998/23 Суддя у 1-й інстанції - Битяк І. Г. Суддя у 2-й інстанції - Космачевська Т. В.

УХВАЛА

27 травня 2024 року м. Дніпро

Дніпровський апеляційний суд у складі:

судді-доповідача Космачевської Т.В.,

суддів: Максюти Ж.І., Халаджи О.В.,

розглянувши клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс» адвоката Мілованової Ольги Михайлівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції за апеляційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс» та Малиновського відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на рішення Васильківського районного суду Дніпропетровської області від 29 січня 2024 року в цивільній справі номер 172/1998/23 за позовом ОСОБА_1 яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 до Малиновського відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Нотапс», треті особи: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання бездіяльності незаконною, зобов`язання вчинити певні дії та зняття арешту з майна,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Васильківського районного суду Дніпропетровської області від 29 січня 2024 року позовні вимоги ОСОБА_1 яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 до Малиновського відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Нотапс», треті особи: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання бездіяльності незаконною, зобов`язання вчинити певні дії та зняття арешту з майна - задоволені.

Із вказаним рішенням не погодись ТОВ «Компанія «Ніко-Тайс», Малиновський ВДВС у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), подали апеляційні скарги.

Ухвалами Дніпровського апеляційного суду від 25 березня 2024 року апеляційне провадження по вищевказаній справі відкрито та справу призначено до розгляду у судовому засіданні Дніпровського апеляційного суду в місті Дніпрі.

Відповідно до ухвали Дніпровського апеляційного суду від 06 травня 2024 року цивільну справу прийнято до провадження та призначено до розгляду у судовому засіданні на 05 червня 2024 року.

22 травня 2024 року до Дніпровського апеляційного суду надійшло клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс» адвоката Мілованової Ольги Михайлівни про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Заслухавши суддю доповідача, перевіривши доводи поданого клопотання, апеляційний суд виходить з наступного.

Згідно із положеннями частин 3, 5 статті 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Аналогічний порядок проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду закріплено в Положенні про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи затвердженої рішенням Вищої Ради Правосуддя від 17.08.2021 року №1845/0/15-21.

З огляду на наведене, з метою повного, всебічного та своєчасного розгляду справи, апеляційний суд вважає, що клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс» адвоката Мілованової Ольги Михайлівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 212, 381 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс» адвоката Мілованової Ольги Михайлівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Проводити розгляд справи за апеляційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс» та Малиновського відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на рішення Васильківського районного суду Дніпропетровської області від 29 січня 2024 року в цивільній справі номер 172/1998/23 за позовом ОСОБА_1 яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 до Малиновського відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Нотапс», треті особи: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання бездіяльності незаконною, зобов`язання вчинити певні дії та зняття арешту з майна в режимі відеоконференції.

Роз`яснити представнику відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс» адвокату Міловановій Ользі Михайлівні, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді:

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення27.05.2024
Оприлюднено28.05.2024
Номер документу119289422
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —172/1998/23

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Космачевська Т. В.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Космачевська Т. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лопатіна М. Ю.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лопатіна М. Ю.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лопатіна М. Ю.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лопатіна М. Ю.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лопатіна М. Ю.

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні