Ухвала
від 24.05.2024 по справі 296/2568/24
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/2568/24

2/296/1885/24

У Х В А Л А

про залучення до участі у справі третьої особи

"24" травня 2024 р. м.Житомир

Корольовський районний суд м.Житомира у складі: головуючого судді Шкирі В.М., за участю секретаря судового засідання Сейко Л.В., предстаника позивача - адвоката Вернидуба Д.В., представника відповідача - ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Житомирі клопотання представника відповідача Житомирської обласної ради - заступника голови Житомирської обласної ради Ширми В.В. про залучення до розгляду у справі №296/2568/24 в якості третьої особи - Департамент охорони здоров`я Житомирської обласної державної адміністрації, -

ВСТАНОВИВ:

22.03.2024 представник позивача адвокат Вернидуб Д.В. звернувся до суду в інтересах ОСОБА_2 з позовом до Житомирської міської ради, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство №Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради про визнання незаконним рішення та скасування рішення Житомирської обласної ради.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справ між суддями від 22.03.2024, справа передана на розгляд судді Шкирі В.М.

Ухвалою судді від 26.03.2024 вказану позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного провадження.

08.05.2024 заступником голови Житомирської обласної ради Ширмою В.В. до суду подано клопотання про залучення до розгляду справи №296/2568/24 за позовом представника позивача ОСОБА_2 адвоката Вернидуба Дмитра Вікторовича до Житомирської міської ради, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство "Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського" Житомирської обласної ради про визнання незаконним рішення та скасування рішення Житомирської обласної ради, в якості третьої особи - Департамент охорони здоров`я Житомирської обласної державної адміністрації.

Предстаник відповідача в судовому засіданні клопотання підтримав.

Предстаник позивача привирішенні клопотання послався на розсуд суду.

Суд, дослідивши подану заяву щодо залучення третьої особи та матеріали справи, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ст.53ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч. 1 та ч. 3 ст. 53 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Виходячи з предмету спору та з урахуванням вимог ст. 54 Цивільного процесуального кодексу України щодо наслідків незалучення у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи - Департамент охорони здоров`я Житомирської обласної державної адміністрації, оскільки вирішення даної позовної заяви без його участі, є неможливим, а судове рішення може вплинути на його права та обов`язки.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про задоволення клопотання та необхідність відкладення судового засідання у справі, у зв`язку із залученням третьої особи Департамент охорони здоров`я Житомирської обласної державної адміністрації.

Керуючись ст.ст. 49, 53, 54, 181, 189, 192, 247 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідачаЖитомирської обласноїради -заступника головиЖитомирської обласноїради ШирмаВ.В.про залученнядо розглядуу справі№296/2568//24в якостітретьої особи-Департамент охорониздоров`я Житомирськоїобласної державноїадміністрації - задовольнити.

Залучити до розгляду справи, в якості третьої особи - Департамент охорони здоров`я Житомирської обласної державної адміністрації, місцезнаходження якого за адресою: 10014, м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, код ЄДРПОУ: 02012846.

Відкласти судове засідання у справі на 14-00 годину 19 червня 2024 року про що повідомити сторони та їх предстаників.

Зобов`язати позивача та відповідача не пізніше двох днів з дня отримання ухвали суду направити третій особі копію позовної заяви з додатками, та відзив, а докази такого направлення надати суду до 19.06.2024.

Роз`яснити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановленні статтею 43 цього Кодексу. (п.6 ст. 53 Цивільного процесуального кодексу України)

Третя особа, що не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву, які повинні відповідати вимогам частини третьої - шостої ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України.

Учасники справи мають право подати відповідь на пояснення третьої особи до початку розгляду справи по суті.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення ддо початку розгляду справи по суті., якщо судом не встановлено інший строк.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 27.05.2024.

Суддя В. М. Шкиря

СудКорольовський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення24.05.2024
Оприлюднено29.05.2024
Номер документу119294193
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —296/2568/24

Ухвала від 23.08.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 14.08.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 22.07.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шкиря В. М.

Ухвала від 22.07.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шкиря В. М.

Рішення від 16.07.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шкиря В. М.

Ухвала від 24.05.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шкиря В. М.

Ухвала від 24.05.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шкиря В. М.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шкиря В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні