Ухвала
від 27.05.2024 по справі 292/641/24
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Справа № 292/641/24

Номер провадження 2-о/292/31/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 травня 2024 року с-ще Пулини

Червоноармійського районного суду Житомирської області

Головуюча суддя Гуц О.В.

секретар судового засідання Риданова Г.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в с-щі Пулини цивільну справу за заявою ОСОБА_1 ,заінтересовані особи Пулинськийвідділ державноїреєстрації актівцивільного стануу Житомирськомурайоні Житомирськоїобласті Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ)про встановленняфакту смертіособи,яка пропалабезвісти заобставин,що загрожувалиїй смертю

У С Т А Н О В И В:

Заявниця ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, в якій просить встановити факт смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Веснянка Червоноармійського району Житомирської області, РНОКПП НОМЕР_1 , який зник безвісти за обставин, що загрожували йому смертю, а саме: під час виконання службових (бойових) завдань за призначенням із забезпечення безпеки, оборони, волі і незалежності України, конституційного обов"язку по захисту Батьківщини, захисту безпеки населення та інтересів держави - Україна у зв"язку із збройною агресією російської федерації проти України.

Ухвалою від 22.05.2024 відкрито окреме провадження у справі та призначено судове засідання на 12 год. 15 хв. 27.05.2024.

Заявниця у судове засідання не з"явилася, про день та час розгляду справи повідомлена належним чином, направила на адресу суду письмову заяву про розгляд справи за її відсутності. Від представника заявниці -адвоката Максімова П.О. на адресу суду надійшло письмове клопотання про залучення до участі у справі в якості заінтересованих осіб дітей ОСОБА_2 - ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з"явився, про місце та час його проведення належним чином повідомлений, будь-яких заяв на адресу суду не надходило.

Оскільки, порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами ст.53 ЦПК України, що регулює порядок залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Відповідно до ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обовязки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Крім цього, відповідно до ч.4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Як зазначає заявниця метою її звернення із вказаною заявою до суду є необхідність вступу у спадщину на майно , яке належить її сину ОСОБА_2 ..

Виходячи з наведеного, для об`єктивного вирішення справи, суд за необхідне залучити до участі у справі в якості заінтересованих осіб ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , оскільки рішення у справі може вплинути на їхні права або обовязки щодо однієї зі сторін.

На підставі викладеного та керуючись ст. 53, 258-260, 294, 353 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Пулинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) про встановлення факту смерті особи, яка пропала безвісти за обставин, що загрожували їй смертю, в якості заінтересованих осіб - ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , які мешкають за адресою: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали, заяви з доданими матеріалами направити залученим заінтересованим особам, для відома.

Розгляд судовогозасідання відкластина 14 год 00 хв 06 червня 2024 року.

Виклик учасників справи у судове засідання повторити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Гуц

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення27.05.2024
Оприлюднено29.05.2024
Номер документу119294384
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: факту смерті, з них:

Судовий реєстр по справі —292/641/24

Ухвала від 20.06.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні