Ухвала
від 20.06.2024 по справі 292/641/24
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Справа № 292/641/24

Номер провадження 2-о/292/31/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 червня 2024 року с-ще Пулини

Червоноармійського районного суду Житомирської області

Головуюча суддя Гуц О.В.

секретар судового засідання Риданова Г.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в с-щі Пулини цивільну справу за заявою ОСОБА_1 ,заінтересовані особи:Пулинський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уЖитомирському районіЖитомирської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ), ОСОБА_2 та ОСОБА_3 провстановлення фактусмерті особи,яка пропалабезвісти заобставин,що загрожувалиїй смертю.

У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, в якій просила встановити факт смерті ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Веснянка Червоноармійського району Житомирської області, РНОКПП НОМЕР_1 , який зник безвісти за обставин, що загрожували йому смертю, а саме- під час виконання службових (бойових) завдань за призначенням із забезпечення безпеки, оборони, волі і незалежності України, конституційного обов"язку по захисту Батьківщини, захисту безпеки населення та інтересів держави Україна у зв"язку із збройною агресією російської федерації проти України.

Ухвалою від 22.05.2024 відкрито окреме провадження у справі та призначено судове засідання на 12 год. 15 хв. 27.05.2024.

Ухвалою від 27.05.2024 залучено до участі у даній справі, в якості заінтересованих осіб - ОСОБА_5 та ОСОБА_3 .

07.06.2024 від ОСОБА_1 на адресу суду надійшла письмова заява про залишення її заяви без розгляду.

Представник заінтересованої особи - Пулинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) в судове засідання не з"явився, про місце та час його проведення належним чином повідомлений, будь-яких заяв від неї не надходило.

Заінтересовані особи- ОСОБА_2 та ОСОБА_3 усудове засіданняне з"явилися,про місце,дату тачас розглядусправи повідомленіналежним чином, будь-яких заяв від них не надходило.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши заяву ОСОБА_1 , суд дійшов такого висновку. Згідно ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Відповідно до п. 5 ч. 1ст. 257ЦПКУкраїни суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщопозивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду. Враховуючи вищевикладене, у зв`язку з тим, що заявниця подала заяву про залишення без розгляду її заяви про встановлення факту смерті особи, яка пропала безвісти за обставин, що загрожували їй смертю, суд дійшов висновку про її задоволення.

На підставі викладеного, керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 про залишення без розгляду заяви про встановленняфакту смертіособи,яка пропалабезвісти заобставин,що загрожувалиїй смертю, задовольнити.

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Пулинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про встановлення факту смерті особи, яка пропала безвісти за обставин, що загрожували їй смертю, залишити без розгляду.

Роз`яснити заявниці, заяву якої залишено без розгляду, що після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, вона має право звернутися до суду повторно. Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду протягом п"ятнадцяти днів з дня її проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час оголошення ухвали, можуть подати апеляційну скаргу протягом п"ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя О. В. Гуц

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення20.06.2024
Оприлюднено21.06.2024
Номер документу119857352
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: факту смерті, з них:

Судовий реєстр по справі —292/641/24

Ухвала від 20.06.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні