Ухвала
від 27.05.2024 по справі 751/11255/23
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа №751/11255/23

Провадження №2/751/153/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

27 травня 2024 р. місто Чернігів

Новозаводський районний суд міста Чернігова

суддяЛібстер А. С. секретар судового засіданняКурган В. О. розглянувши у підготовчому судовому засіданні справу№ 751/11255/23за позовомОСОБА_1 до Чернігівської міської ради провизнання права власності на частину земельної ділянки за набувальною давністю учасники справи та представники: представник позивача адвокат Бем Ю. Ю, позивачка представник відповідача ОСОБА_1 ОСОБА_2

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до суду із вказаним позовом, в якому просить визнати за нею право власності на 1/2 частину земельної ділянки з кадастровим номером 7410100000:01:004:0371, площею 0,129 га, для ведення особистого підсобного господарства, яка розташована в АДРЕСА_1 , за набувальною давністю, оскільки вона відкрито, добросовісно і безперервно користується цією земельною ділянкою протягом 15 років, власниця ділянки померла.

Позивачка та представник позивача в підготовчому судовому засіданні позовні вимоги повістю підтримали. .

Представник відповідача позов не визнав, надавши відповідний відзив.

Підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення у ньому перерви відповідно до ч. 2, 5 ст.198 ЦПК України судом не встановлено.

Сторони не виявили бажання звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог та зустрічного позову не надійшло.

Сторонами повідомлено про всі обставини справи, які їм відомі, надано докази, на які вони посилаються у позовній заяві.

Від представника позивача надійшло клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи на стороні на стороні відповідача ОСОБА_3 , яка є співвласником спірної земельної ділянки.

Необхідності об`єднання чи роз`єднання позовних вимог, призначення експертиз, виклику свідків не вбачається.

Представник відповідача проти залучення до участі у справі у якості третьої особи ОСОБА_3 не заперечував.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З матеріалів справи вбачається, що позивачка ОСОБА_4 є дочкою ОСОБА_3 . З наданих представником відповідача копій судових рішень вбачається, що ОСОБА_3 27.05.2021 зверталась до Новозаводського районного суд м. Чернігова з позовом про визнання за нею права власності за набувальною давністю на ту саму земельну ділянку, яка належала померлій ОСОБА_5 , окрім того, ОСОБА_3 дійсно є співвласником земельної ділянки з кадастровим номером 7410100000:01:004:0371, 1/2 частину якої вона придбала у ОСОБА_5 за життя.

Таким чином, рішення суду може виплинути на права та обов`язки ОСОБА_3 , як співвласника земельної ділянки, однак, оскільки ця особа перебуває у родинних стосунках з позивачем та заінтересована у задоволенні позову, суд вважає за необхідне залучити її до участі у справі у якості третьої особи на стороні позивача.

На підставі наведеного, оскільки по справі проведено передбачені цивільно-процесуальним законодавством підготовчі дії, а саме: визначено факти, які необхідно встановити для вирішення спору та з`ясовано, які докази подані позивачем та відповідачем для обґрунтування своїх доводів, визначено суб`єктний склад учасників справи, наявні підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті, визначення дати, часу і місця проведення судового засідання

Підстави для встановлення додаткового строку для подання відзиву, відповіді на відзив, заперечень та пояснень для учасників справи, окрім залученої третьої особи, відсутні.

Враховуючи подані сторонами докази вбачається необхідність встановити під час судового розгляду справи по суті наступний порядок з`ясування обставин справи та дослідження доказів: після заслуховування вступного слова (пояснень) учасників справи (у разі їх з`явлення до суду), допитати свідка, дослідити письмові докази (документи), додані до заяв по суті справи.

З`ясувавши коло питань, визначених приписамистатті 197 ЦПК України, суд дійшов висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись статтями3, 19,189-200, 274 Цивільного процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в приміщенні Новозаводського районного суду м. Чернігова на 14 год. 30 хв. 19 липня 2024 року.

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 ). Направити ОСОБА_3 копію позовної заяви та відзиву відповідача. Запропонувати третійособі уп`ятнадцятиденний строкз днявручення даноїухвали надатиписьмові поясненняна позовта відзиввідповідно.

В судове засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч.8, 9 ст. 83 ЦПК України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Встановити під час судового розгляду справи по суті наступний порядок з`ясування обставин справи та дослідження доказів: після заслуховування вступного слова (пояснень) учасників справи, допитати свідка (у разі з`явлення до суду), дослідити письмові докази (документи), додані до заяв по суті справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://nz.cn.court.gov.ua/sud2515/

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя А. С. Лібстер

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення27.05.2024
Оприлюднено29.05.2024
Номер документу119303036
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —751/11255/23

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Лібстер А. С.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Лібстер А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні