Ухвала
від 23.05.2024 по справі 910/6103/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua0,2

УХВАЛА

м. Київ

23.05.2024Справа № 910/6103/24

Суддя Привалов А.І., розглянувши

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ОСКАР ОПТІМА»

до 1) Товариства з обмеженою відповідальністю «МИРКО ТРЕЙД»; 2) Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів; 3) Товариства з обмеженою відповідальністю "Полонекс"

про визнання недійсними результатів аукціону з продажу майна та акту реалізації активів на електронних торгах

УСТАНОВИВ:

До Господарського суду міста Києва через систему «Електронний суд» звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю "ОСКАР ОПТІМА" з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «МИРКО ТРЕЙД» (надалі - відповідач-1); Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (надалі - відповідач-2); Товариства з обмеженою відповідальністю «ПОЛОНЕКС» (надалі - відповідач-3) про визнання недійсними результатів аукціону з продажу майна та акту реалізації активів на електронних торгах.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку, що позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява, серед іншого, повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

З позовної заяви вбачається, що Товариством з обмеженою відповідальністю "ОСКАР ОПТІМА" визначено відповідачем-3 - Товариство з обмеженою відповідальністю «ПОЛОНЕКС», ідентифікаційний код - 32489155; адреса - 04052, м. Київ, вул. Глибочицька, буд. 32-Б, офіс 144.

Проте, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТОВ «ПОЛОНЕКС» зареєстрований за адресою: 01054, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 33-Б.

З урахуванням викладеного, позивачу необхідно привести позовну заяву у відповідність з вимогами ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, оскільки зазначення місцезнаходження відповідача згідно з відомостями, зазначеними в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. на стадії подання позовної заяви до суду є обов`язком позивача, а не суду.

Суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки позовна заява не відповідає вимогам господарського процесуального законодавства, суддя вважає необхідним залишити позовну заяву без руху, надавши позивачу строк для усунення зазначених недоліків.

На підставі викладеного та керуючись статтями 164, 172, 174, 232, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ОСКАР ОПТІМА" без руху.

2. Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю "ОСКАР ОПТІМА" строк на усунення недоліків позовної заяви 10 (десять) днів з дня вручення цієї ухвали.

3. Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю "ОСКАР ОПТІМА" усунення недоліків позовної заяви шляхом подання суду:

- відповідної заяви в частині визначення адреси відповідача-3, враховуючи відомості, зазначені у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

4. Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю "ОСКАР ОПТІМА", що в разі не усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою (частина 4 статті 174 Господарського процесуального кодексу України).

5. Ухвала набрала законної сили з дати її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя А.І. Привалов

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.05.2024
Оприлюднено29.05.2024
Номер документу119307270
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Визнання договорів (правочинів) недійсними купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг

Судовий реєстр по справі —910/6103/24

Ухвала від 10.10.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 03.10.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 01.10.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 12.09.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 29.08.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 04.07.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 03.06.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 30.05.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 23.05.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 22.05.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні