Ухвала
від 28.05.2024 по справі 235/2433/23
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 235/2433/23

Номер провадження 2/235/1218/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у цивільній справі

28 травня 2024 року м. Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Кузнєцова А.С., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Товариства з додатковою відповідальність «Шахта «Білозерська», представник позивача за довіреністю Гаврихів Вадим Васильович, до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, Комунального некомерційного підприємства "Добропільська лікарня інтенсивного лікування", Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, третя особа ОСОБА_1 , про скасування акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання (отруєння), -

В С Т А Н О В И Л А :

На розгляд суду пред`явлено вказану позовну заяву.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, та відповідно до ст. 19 ЦПК України (предметна юрисдикція) та ст. ст. 26 - 30 ЦПК України (територіальна юрисдикція).

Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі.

Частиною другою статті 19 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Пунктом 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України передбачено, що при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Предметом позову є вимога про скасування акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання (отруєння), підстава позову Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердж. Постановою КМУ № 337 від 17 квітня 2019 р.

Дана справа в розумінні ч. 6ст. 19 ЦПК України,не підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи вищевикладене, - суд вважає за необхідне прийняти до розгляду позовну заяву, відкрити цивільну справу за правилами загального позовного провадження, розпочати проведення підготовчих дій.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 19, 81, 84, 187, 260, 274, 279 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И Л А :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою Товариства з додатковою відповідальність «Шахта «Білозерська», представник позивача за довіреністю Гаврихів Вадим Васильович, до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, Комунального некомерційного підприємства "Добропільська лікарня інтенсивного лікування", Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, третя особа ОСОБА_1 , про скасування акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання (отруєння),.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання по справі на 14:30годин 10червня 2024року в залі № 10 Красноармійського міськрайонного суду Донецької області за адресою: Донецька область, м. Покровськ, вул. Європейська, 10.

Копію ухвали направити учасникам справи відповідно до вимог ст. 190 ЦПК України.

Відповідачу запропонувати, на протязі п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали, надіслати до суду копію відзиву та додані до нього документи відповідно до вимог ст. ст. 178, 191 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч. 2 ст. 278 ЦПК України позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення на таку відповідь до першого судового засідання по справі.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (зустрічна позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення - є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://ka.dn.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає, та відповідно до ч. 2 ст. 261 ЦПК України набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Відповідно до ч. 2 ст. 353 ЦПК України, заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 357 ЦПК України, апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо, скаргу подано на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя А.С. Кузнєцова

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення28.05.2024
Оприлюднено29.05.2024
Номер документу119311513
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —235/2433/23

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Кузнєцова А. С.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Кузнєцова А. С.

Постанова від 14.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні