Ухвала
від 29.05.2024 по справі 282/666/24
ЛЮБАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 282/666/24

Провадження № 2-о/282/32/24

У Х В А Л А

про продовження процессуального строку

29 травня 2024 року селище Любар

Суддя Любарського районного суду Житомирської області Вальчук В.В., розглянувши клопотання представника заявника адвоката Павлушко Л.А. про продовження строку для усунення недоліків по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , представник заявника ОСОБА_2 , інша особа Червоненська селищна рада Бердичівського району Житомирської області про встановлення факту спільного проживання однією сім`єю зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

До Любарського районного суду Житомирської області з заявою звернувся ОСОБА_1 , представник заявника ОСОБА_2 , інша особа Червоненська селищна рада Бердичівського району Житомирської області про встановлення факту спільного проживання однією сім`єю зі спадкодавцем на час відкриття спадщини.

23.05.2024 року ухвалою Любарського районного суду Житомирської області заяву ОСОБА_1 , представник заявника ОСОБА_2 , інша особа Червоненська селищна рада Бердичівського району Житомирської області про встановлення факту спільного проживання однією сім`єю зі спадкодавцем на час відкриття спадщини - залишено без руху та надано строк п`ять днів, з дня отримання позивачем ухвали, для усунення недоліків.

29.05.2024 року від представника заявника через систему «Електронний суд» надійшло клопотання про продовження строку для усунення недоліків, в якому остання посилається на те, що для обґрунтування заявлених вимог, а саме встановлення факту проживання однією сім`єю зі спадкодавцем на час відкриття спадщини потрібно більше часу, оскільки строки оформлення постанови про відмову у вчиненні нотаріальної дії, від заявника та його представника не залежить, для отримання доказів необхідний певний час, що унеможливлює виконання ухвали суду про залишення заяви без руху у встановлений судом строк, а тому просить продовжити строк для усунення недоліків до 10.06.2024 року.

Відповідно до ч.2 ст.127 ЦПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Відтак, застосування правила про поновлення та продовження процесуальних строків залежить від виду процесуального строку. Продовження строку являє собою надання нового строку на вчинення тієї процесуальної дії, яка не була з поважних причин вчинена в первісно встановлений строк.

Враховуючи, що від представника заявника надійшла обґрунтована заява, суд вважає можливим частково продовжити строк для виконання ухвали про залишення позовної заяви без руху до 06.06.2024 року.

Керуючись ст.ст.127, 260, 353 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання представника заявника адвоката Павлушко Л.А. про продовження строку для усунення недоліків по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , представник заявника ОСОБА_2 , інша особа Червоненська селищна рада Бердичівського району Житомирської області про встановлення факту спільного проживання однією сім`єю зі спадкодавцем на час відкриття спадщини задовольнити частково.

Продовжити заявнику ОСОБА_1 строк для усунення недоліків, зазначених в ухвалі суду про залишення заяви без руху від 23.05.2024 року строком до 06.06.2024 року включно в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , представник заявника ОСОБА_2 , інша особа Червоненська селищна рада Бердичівського району Житомирської області про встановлення факту спільного проживання однією сім`єю зі спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Копію ухвали направити заявнику та його представнику для відома та виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя : В.В. Вальчук

СудЛюбарський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення29.05.2024
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу119351399
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —282/666/24

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Вальчук В. В.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Вальчук В. В.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Вальчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні