Ухвала
від 28.05.2024 по справі 335/5370/24
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1 УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИСправа № 335/5370/24 2/335/2245/2024

про відкриття провадження у справі

28 травня 2024 року м. Запоріжжя

Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Романько О.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 поданучерез представника-адвокатаТрачук НаталіюІванівну дотериторіальної громадиміста Запоріжжя в особі Запорізької міської ради про визнання права власності у поряду спадкування за заповітом,-

В С Т А Н О В И В:

13.05.2024 позивач ОСОБА_1 звернувсядо судуз позовноюзаявою поданоючерез ОСОБА_2 до територіальноїгромади містаЗапоріжжя в особі Запорізької міської ради про визнання права власності у поряду спадкування за заповітом.

20.05.2024 ухвалою судді позовну заяву залишено без руху.

27.05.2024 представником позивача-адвокатом Трачук Н.І. надано клопотання про усунення недоліків.

Позовна заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено.

Позовна заява відповідно до ст. ст. 30, 496-497 ЦПК України підсудна Орджонікідзевському районному суду м. Запоріжжя та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 3ст. 274 ЦПК Українипри вирішенніпитання пророзгляд справив порядкуспрощеного абозагального позовногопровадження судвраховує:ціну позову;значення справидля сторін;обраний позивачемспосіб захисту;категорію таскладність справи;обсяг тахарактер доказіву справі,в томучислі чипотрібно усправі призначатиекспертизу,викликати свідківтощо;кількість сторінта іншихучасників справи;чи становитьрозгляд справизначний суспільнийінтерес.В порядкуспрощеного позовногопровадження неможуть бутирозглянуті справиу спорах:що виникаютьз сімейнихвідносин,крім спорівпро стягненняаліментів таподіл майнаподружжя;щодо спадкування;щодо приватизаціїдержавного житловогофонду;щодо визнаннянеобґрунтованими активівта їхвитребування;в якихціна позовуперевищує п`ятсотрозмірів прожитковогомінімуму дляпрацездатних осіб;інші вимоги,об`єднані звищезазначеними вимогами.

Додатково суд звертає увагу на те, що відповідно до ст. 14 ЦПК України суд направляє судові рішення, судові повістки, судові повістки - повідомлення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Електронний кабінет - це персональний кабінет (веб-сервіс чи інший користувацький інтерфейс) у підсистемі (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за допомогою якого особі, яка пройшла електронну ідентифікацію, надається доступ до інформації та сервісів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремих підсистем (модулів), у тому числі можливість обміну (надсилання та отримання) документами (в тому числі процесуальними документами, письмовими та електронними доказами тощо) між судом та учасниками судового процесу, а також між учасниками судового процесу. Електронна ідентифікація особи здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису чи інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Відповідно до вимог ст. 189ЦПК України, з метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, вирішення можливих відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення позову правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, вважаю за необхідне провести підготовче судове засідання.

Керуючись ст. ст. 175, 187,189, 260-261, 353,496, 497 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 поданоючерез представника-адвокатаТрачук НаталіюІванівну дотериторіальної громадиміста Запоріжжя в особі Запорізької міської ради про визнання права власності у поряду спадкування за заповітом.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 22 липня 2024 року о 15 год. 00 хвилин, яке відбудеться в приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 107-Б.

Справу розглядати одноособово.

Направляти судові рішення, судові повістки, судові повістки - повідомлення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів.

Визначити відповідачу строк для надання відзиву тривалістю п`ятнадцять днів із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Визначити позивачу строк для надання відповіді на відзив тривалістю п`ять днів із дня отримання відзиву.

Визначити відповідачу строк для надання заперечення тривалістю п`ять днів із дня отримання відповіді на відзив.

Копію ухвали про відкриття позовного провадження у справі невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://og.zp.court.gov.ua/sud0818/gromadyanam/csz/.

Ухвала окремо від рішення суду не оскаржується.

Суддя: О.О. Романько

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення28.05.2024
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу119359697
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —335/5370/24

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні