Ухвала
від 28.05.2024 по справі 766/3334/23
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/3334/23

н/п 2-о/766/153/24

УХВАЛА

про відновлення провадження

28 травня 2024 року Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

Головуючого судді: Булах Є.М.,

присяжних: Гайдай М.А.

Христофорової Т.В.

секретар судового засідання: Арутюнова К.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Херсоні в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 ), заінтересовані особи: ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 ), в інтересах якого діє адвокат Ковальова Ірина Василівна, виконавчий комітет Суворовської районної у місті Херсоні ради (ЄДРПОУ 04060163, місцезнаходження: 73000, м. Херсон, пр-т Ушакова, 47) про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна, -

встановив:

Заявник звернулася до суду із заявою про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна, у якій просить визнати ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатним; встановити опіку над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; за поданням органу опіки та піклування призначити заявника опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також призначити судово-психіатричну експертизу.

Заява мотивована тим, що заявниця є племінницею ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який страждає на стійке психічне захворювання. ОСОБА_2 є особою з інвалідністю 2 групи з дитинства безстроково та страждає хронічним, стійким психічним розладом у формі розумової відсталості в ступені вираженої дебільності на межі з імбецильністю, розладами поведінки.

Внаслідок своєї хвороби ОСОБА_2 не здатний усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, у зв`язку із чим заявниця постійно здійснює догляд та надає допомогу.

Вказані обставини обумовили звернення заявниці до суду з заявою про визнання ОСОБА_2 недієздатним та встановлення над ним опіки з метою забезпечення його майнових та немайнових інтересів.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 07.03.2024 року відкрито провадження у справі в порядку окремого провадження та призначено справу до розгляду.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 11.04.2024 року у справі призначено судово-психіатричну експертизу. Проведення судово-психіатричної експертизи доручено експертам Херсонської філії судових експертиз ДУ «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України», що знаходиться за адресою: 43488, м. Херсон, с. Степанівка, вул. Дж. Говарда, буд. 65.

Провадження у справі зупинено на час проведення експертизи.

21.05.2024 року на адресу суду з Херсонської філії судових експертиз ДУ «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» надійшов лист, за змістом якого для проведення амбулаторної судово-психіатричної експертизи відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , слід надати матеріали цивільної справи №766/3909/24; провадження №2-о/766/371/24 та медичну документацію відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З матеріалів цивільної справи встановлено, що медична документація відносно ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , знаходиться в установі Комунальне некомерційне підприємство «Херсонський міський психіатричний центр» Херсонської міської ради.

Відповідно до ст. 254 ЦПК України, провадження у справі відновлюється ухвалою суду за заявою особи, яка бере участь у справі, або з ініціативи суду після усунення обставин, що викликали його зупинення.

За вказаних обставин, постало питання про відновлення зупиненого провадження у цій справі для вирішення порушеного в.о. начальника Херсонської філії судових експертиз ДУ «ІСП МОЗ України» Мавровською Т.М. питання, оскільки в матеріалах справи відсутня належна медична документація щодо особи відносно якої ставиться питання про визнання її недієздатною і відсутність такої унеможливить у подальшому проведення призначеної у справі експертизи.

Суд викликав учасників справи для вирішення питання про відновлення провадження у справі.

Учасники справи у судове засідання не з`явились, про день час та місце судового розгляду справи повідомленні у передбачений законом спосіб.

Суд, вважає за можливе вирішити питання про відновлення провадження у справі у відсутності учасників справи, оскільки їх неявка не перешкоджає вирішенню питання про відновлення провадження у справі.

Враховуючи положення ст. 254 ЦПК України, та беручи до уваги повідомлення експерта, яке надійшло до суду, суд вважає за необхідне відновити провадження у справі та призначити справу до розгляду для вирішення питання щодо витребування медичної документації необхідної для проведення призначеної у справі судово-психіатричної експертизи.

Керуючись ст. 254 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Відновити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 ), заінтересовані особи: ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 ), в інтересах якого діє адвокат Ковальова Ірина Василівна, виконавчий комітет Суворовської районної у місті Херсоні ради (ЄДРПОУ 04060163, місцезнаходження: 73000, м. Херсон, пр-т Ушакова, 47) про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна.

Цивільну справу призначити до судового розгляду в цьому ж судовому засіданні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є.М. Булах

Присяжні М.А. Гайдай

Т.В.Христофорова

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення28.05.2024
Оприлюднено03.06.2024
Номер документу119393807
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —766/3334/23

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні