Ухвала
від 31.05.2024 по справі 404/4935/24
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/4935/24

Номер провадження 1-кс/404/1982/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2024 року слідчий суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши матеріали клопотання прокурора Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів по матеріалам кримінального провадження № 12024121010001422 від 16.05.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 197-1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернулася до слідчого судді Кіровського районного суду міста Кіровограда з клопотанням по вказаному кримінальному провадженню, щодо надання дозволу прокурору Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_3 , слідчому СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 , слідчому СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_5 у кримінальному провадженні № 12024121010001422 від 16.05.2024 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , щодо проектування, реалізації товарно-матеріальних цінностей та виконання будівельно-монтажних робіт за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 », а саме:

- відомості щодо виготовлення, розроблення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » проектної документації за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 » на замовлення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »;

- документи надані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), які стали підставою для здійснення виготовлення, розроблення проектної документації за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 »;

- укладені цивільно-правові договори (угоди) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) або інші документи що свідчать про трудові відносини чи факти надання послуг щодо здійснення виготовлення, розроблення проектної документації за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 »;

- укладені та підписані акти приймання передачі фактично виконаних робіт з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) щодо здійснення виготовлення, розроблення проектної документації за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 »; документи що свідчать фінансово-господарські відносини із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) щодо проектування цих об`єктів та розрахунку кошторисної документації;

- здійснення розрахунків за виконані роботи щодо виконання будь-яких видів робіт з виготовлення проектної документації, виконані на замовлення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 »;

- проектної документації за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 », виготовленої на замовлення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 );

- інших документів щодо здійснення виготовлення, розроблення проектної документації за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 ».

- відомості щодо реалізації товарно-матеріальних цінностей (зокрема каркасних басейнів, шезлонгів, лежаків, садових зонтів, столів та стільців, листів металопрофілю, вхідного турнікету) на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », зокрема: договори, контракти та додатки до них, рахунки-фактури на товари, видаткові накладні, специфікації, товарно-транспортні накладні, довіреності на отримання товару тощо.

- відомості щодо виконання будівельно-монтажних робіт на об`єкті «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 , зокрема: договори, угоди на виконання робіт; акти надання/приймання виконаних робіт/послуг до них; виставлені рахунки; платіжні документи, цивільно-правові договори з фізичними особами, які безпосередньо здійснювали будівельні роботи тощо.

На обґрунтування клопотання прокурор зазначила, що слідчим відділом Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12024121010001422 від 16.05.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 197-1 КК України. Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у даному кримінальному провадженні забезпечується Кропивницькою окружною прокуратурою.

Так, органом досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) у 2022 році мала фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що підтверджується розрахунковими операціями за банківським рахунком, у зв`язку з чим на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » скеровувався запит з метою отримання копій документів щодо проектування, реалізації товарно-матеріальних цінностей та виконання будівельно-монтажних робіт за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 » за фактом фінансово-господарських взаємовідносин вказаних суб`єктів господарювання, однак відповіді на запит на момент направлення клопотання до суду не надано.

Враховуючи вищевикладене та те, що іншим шляхом неможливо отримати достовірну інформацію щодо проектування, реалізації товарно-матеріальних цінностей та виконання будівельно-монтажних робіт за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 », що має суттєве значення для встановлення обставин у даному кримінальному провадженні. З метою забезпечення виконання завдань кримінального провадження направленого на здійснення швидкого, повного та неупередженого розслідування, встановлення обставин, що нададуть змогу правильно кваліфікувати дії винної особи, а також підтвердити або спростувати факт причетності її до вчинення вказаного кримінального правопорушення, надання цим обставинам належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, необхідно провести тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 .

З огляду на викладене та враховуючи, що у матеріалах даного кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати. що вищеперераховані документи самі по собі та у їх сукупності з іншими наявними у матеріалах провадження документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, встановлення причетних осіб до вчинення кримінального правопорушення, та враховуючи неможливість іншими способами довести обставини вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів та вилученні вищевказаних документів.

Обґрунтування необхідності у проведенні тимчасового доступу до документів із можливістю їх вилучення являється потреба у встановленні об`єктивної істини під час досудового розслідування.

До початку судового розгляду прокурор подала письмову заяву, відповідно до якої вказала, що підтримує клопотання в повному обсягу, просить його задовольнити, а також провести судовий розгляд без її участі.

Враховуючи такі обставини, відповідно до ч.4 ст.107 КПК України розгляд клопотання проведено за відсутності учасників процесу та без фіксації судового процесу технічними засобами.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню частково з таких підстав:

Згідно з ст. 2 КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до ч. 2 ст. 91 КПК України доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, зокрема і подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення). При цьому, положеннями ст. 92 КПК України регламентовано, що обов`язок доказування обставин, передбачених ст. 91 цього Кодексу покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

Для забезпечення повноти і всебічності досудового розслідування та викриття винних осіб у вчиненні кримінального правопорушення існує об`єктивна необхідність для надання тимчасового доступу до вищевказаних документів.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх-здійснити їх виїмку (ч. 1 ст. 159 КК України).

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що матеріали клопотання містять достатні дані щодо необхідності надання тимчасового доступу до вказаних документів і речей, з метою з`ясування важливих обставин у кримінальному провадженні та здобуття доказів для розкриття даного кримінального правопорушення.

Таким чином, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166, 246-247, 258, 263-264, 309 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати прокурору Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_3 , слідчому СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 , слідчому СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_5 дозвіл натимчасовий доступдооригіналів документів, з можливістю ознайомитися з ними, виготовити з них копії та вилучити ці копії, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , щодо проектування, реалізації товарно-матеріальних цінностей та виконання будівельно-монтажних робіт за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 », а саме до наступних документів:

- відомості щодо виготовлення, розроблення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » проектної документації за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 » на замовлення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »;

- документи надані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), які стали підставою для здійснення виготовлення, розроблення проектної документації за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 »;

- укладені цивільно-правові договори (угоди) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) або інші документи що свідчать про трудові відносини чи факти надання послуг щодо здійснення виготовлення, розроблення проектної документації за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 »;

- укладені та підписані акти приймання передачі фактично виконаних робіт з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) щодо здійснення виготовлення, розроблення проектної документації за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 »; документи що свідчать фінансово-господарські відносини із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) щодо проектування цих об`єктів та розрахунку кошторисної документації;

- здійснення розрахунків за виконані роботи щодо виконання будь-яких видів робіт з виготовлення проектної документації, виконані на замовлення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 »;

- проектної документації за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 », виготовленої на замовлення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 );

- інших документів щодо здійснення виготовлення, розроблення проектної документації за об`єктом «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 »;

- відомості щодо реалізації товарно-матеріальних цінностей (зокрема каркасних басейнів, шезлонгів, лежаків, садових зонтів, столів та стільців, листів металопрофілю, вхідного турнікету) на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », зокрема: договори, контракти та додатки до них, рахунки-фактури на товари, видаткові накладні, специфікації, товарно-транспортні накладні, довіреності на отримання товару;

- відомості щодо виконання будівельно-монтажних робіт на об`єкті «аквадендропарк «ALOHA» на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 , зокрема: договори, угоди на виконання робіт; акти надання/приймання виконаних робіт/послуг до них; виставлені рахунки; платіжні документи, цивільно-правові договори з фізичними особами, які безпосередньо здійснювали будівельні роботи.

Строк дії ухвали визначити до 30.07.2024 року включно.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення31.05.2024
Оприлюднено04.06.2024
Номер документу119444111
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —404/4935/24

Ухвала від 13.09.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 16.09.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 05.08.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 31.07.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 31.07.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 26.06.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 18.06.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 11.06.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 31.05.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні