Ухвала
від 03.06.2024 по справі 621/1361/24
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції

Справа № 621/1361/24

Провадження 2/621/690/24

03 червня 2024 року м. Зміїв Харківська область

Зміївський районний суд Харківської області в складі:

головуючий - суддя В.Філіп`єва

секретар судового засідання - А. Бабич

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судуза відсутностіучасників цивільнусправу запозовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майнаподружжя,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_3 звернувся до суду з позовною заявою, в якій просив суд здійснити поділ житлового будинку, з надвірними будівлями загальною площею 59.2 кв.м, житлова площа 35.2 кв.м, за адресою: АДРЕСА_1 , що є об`єктом права спільної сумісної власності подружжя, а також визнати за ОСОБА_1 право власності на 1/2 частину житлового будинку, з надвірними будівлями, та на 1/2 частину земельної ділянки (кадастровий номер 6321710100:02:001:0124), площею 0.1 гектара, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , земельна ділянка НОМЕР_1 , яка призначена для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.

Ухвалою Зміївського районного суду Харківської області від 03.05.2024 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи, призначено справу до розгляду на 04.06.2024 року.

Від представникавідповідача адвокатаО.Дорошенко надійшло клопотання про забезпечення її участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Дослідивши доводи заяви суд зазначає наступне:

Відповідно до ч.1, ч.4 статті 211ЦПК України, розгляд справи відбувається в судовому засіданні. Судове засідання проводиться у спеціально обладнаному приміщенні - залі судових засідань. Окремі процесуальні дії в разі необхідності можуть вчинятися за межами приміщення суду. Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. (ч.1 ст. 212 ЦПК України).

Відповідно до частин 3 - 6 статті 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Відповідно до ч. 8 статті 212ЦПК України, у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Враховуючи необхідність забезпечення безпосередньої участі заявника у розгляді справи та оперативності судового провадження, належить задовольнити його клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку EasyCon.

Одночасно з цим, суд звертає увагу учасників справи на положення статей 211, 223 ЦПК України, за якими учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів. Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею. У разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення). У разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 211, 212 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача адвоката О.Дорошенко задовольнити.

Забезпечити участь представника відповідача адвоката Дорошенко Олени Миколаївни у розгляді цивільної справи №621/1361/24 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку "EasyCon", в судовому засіданні, яке відбудетьсяо 10:00годині 04червня 2024року та подальших судових засіданнях.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та апеляційному оскарженню не підлягає.

Текст ухвали складено 03.06.2024 року.

Суддя В. Філіп`єва

СудЗміївський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.06.2024
Оприлюднено05.06.2024
Номер документу119452447
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них

Судовий реєстр по справі —621/1361/24

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Філіп'єва В. В.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Філіп'єва В. В.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Філіп'єва В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні