Ухвала
від 30.05.2024 по справі 196/135/24
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/135/24

№ провадження 2/196/133/2024

УХВАЛА

30.05.2024 року смт. Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Бабічевої Л.П.

за участю:

секретаря судового засідання Шевченко Т.І.,

представника позивача - адвоката Кислого Є.І. (у режимі відеоконференції),

розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданніу залісуду всмт.Царичанкацивільну справуза позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "КАПІТАЛ-ДНІПРО" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа - державний нотаріус Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Наталія Юріївна, про визнання договору дарування земельної ділянки недійсним, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Царичанського районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "КАПІТАЛ-ДНІПРО" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа - державний нотаріус Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Н.Ю., про визнання договору дарування земельної ділянки недійсним.

Ухвалою суду від 31.01.2024 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у вказаній справі, а також вирішено проводити розгляд справи в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

У підготовчому судовому засіданні судом ініційовано питання про об`єднання в одне провадження даної справи зі справою №196/132/24.

Представник позивача ТОВ "Фінансова компанія "КАПІТАЛ-ДНІПРО" - адвокат Кислий Є.І. у підготовчому судовому засіданні не заперечував проти об`єднання вказаних позовів в одне провадження.

Відповідачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 у підготовче судове засідання повторно не з`явилися, про день, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Представник відповідача ОСОБА_2 - адвокат Пищида В.М. у підготовче судове засідання повторно не з`явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Через систему "Електронний суд" надіслав до суду клопотання про відкладення розгляду справи. Ухвалою суду від 30.05.2024 року, яка занесена до протоколу підготовчого судового засідання, відмовлено в задоволенні поданого клопотання.

Третя особа - державний нотаріус Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Н.Ю. у підготовче засідання не з`явилася, надіславши заяву про розгляд справи у її відсутність.

Суд, заслухавши думку представника позивача, вивчивши матеріали справи, доходить такого.

Судом встановлено, що у провадженні суду перебуває цивільна справа №196/132/24 за позовом Товариства зобмеженою відповідальністю"Фінансовакомпанія "КАПІТАЛ-ДНІПРО"до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,третя особа-державний нотаріусЦаричанської державноїнотаріальної конториДніпропетровської областіФрізен НаталіяЮріївна,про визнаннядоговору даруванняземельної ділянкинедійсним.Ухвалою суду від 31.01.2024 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у вказаній справі, а також вирішено проводити розгляд справи в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Відповідно до ч. 1, ч.2 ст.188 ЦПК України в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги. Суд, з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи, об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами:

1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача;

2) одного й того самого позивача до різних відповідачів;

3) різних позивачів до одного й того самого відповідача.

Згідно зч.7,ч.8ст.188ЦПК Українипро об`єднаннясправ водне провадження,роз`єднанняпозовних вимог,про відмовув об`єднаннісправ водне провадженнясуд постановляєухвалу.Справи,що перебуваютьу провадженнісуду,в разіоб`єднанняїх водне провадження,передаються нарозгляд судді,який ранішеза іншихсуддів відкривпровадження усправі.

У підготовчому засіданні встановлено, що основні вимоги вказаних цивільних справ одного й того самого позивача до одних й тих самих відповідачів пов`язані між собою підставою виникнення та поданими доказами, підготовче судове засідання у справах не розпочиналось, тому суд вважає за необхідне об`єднати вказані справи в одне провадження, оскільки розгляд обох позовів в одному провадженні буде доцільним та сприятиме скороченню строків розгляду даних справ.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 188, 260, 353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Справу №196/135/24 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "КАПІТАЛ-ДНІПРО" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа - державний нотаріус Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Наталія Юріївна, про визнання договору дарування земельної ділянки недійсним об`єднати в одне провадження зі справою №196/132/24 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "КАПІТАЛ-ДНІПРО" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа - державний нотаріус Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Наталія Юріївна, про визнання договору дарування земельної ділянки недійсним, та присвоїти єдиний номер справи №196/132/24, провадження №2/196/130/2024.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 03 червня 2024 року.

Суддя Л.П. Бабічева

СудЦаричанський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення30.05.2024
Оприлюднено05.06.2024
Номер документу119476360
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них дарування

Судовий реєстр по справі —196/135/24

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні