Ухвала
від 04.06.2024 по справі 127/26492/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/26492/20

Провадження № 6/127/371/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 червня 2024 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі головуючого судді Ан О.В.,

за участю секретарів ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Вінниці заяву Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення,

УСТАНОВИВ:

У травні 2024 із заявою до суду звернувся представник Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради в якій просив видати дублікат виконавчого листа на підставі рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 13.01.2021 по цивільній справі №127/26492/20 за позовом Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради до ОСОБА_2 про стягнення надміру виплачених коштів державної соціальної допомоги. Поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа №127/26492/20 до виконання. Пояснював, тим що оригінал виконавчого листа було направлено до органу ДВС для виконання. Проте з відповіді наданої Першим відділом державної виконавчої служби у місті Вінниці ЦМУМЮ (м. Київ) повідомлено, що у їх провадженні не перебуває виконавче провадження про стягнення коштів із ОСОБА_2 на користь заявника. Оскільки виконавчий лист втрачено, проте рішення суду не виконано то заявник просить поновити строк для його пред`явлення.

У судове засідання представник заявника не з`явився, суду надав заяву у якій просив розгляд справи здійснити у його відсутність, заявлені вимоги підтримав.

ОСОБА_2 до суду не з`явилася, про причини неявки суд не повідомила, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлялася належним чином.

Судом встановлено, що рішенням Вінницького міського суду Вінницької області від 13.01.2020 року, позов Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради до ОСОБА_2 про стягнення надміру виплачених коштів державної соціальної допомоги задоволено. Вирішено стягнути з ОСОБА_2 на користь Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради надміру виплачені кошти щомісячної допомоги малозабезпеченій сім`ї у розмірі 1448 гривень 70 копійок, також стягнуто в рахунок відшкодування судових витрат 2102 гривні.

На підставі рішення суду позивачу було видано виконавчий лист, який отримав Р.А. Державець.

Департамент соціальної політики Вінницької міської ради звертався із заявою про відкриття виконавчого провадження до Першого відділу державної виконавчої служби у місті Вінниці ЦМУМЮ (м. Київ).

У квітні 2024 заявник звернувся до Першого відділу державної виконавчої служби у місті Вінниці ЦМУМЮ (м. Київ) із запитом про хід виконання рішення суду. На що отримав відповідь, що при перевірці АСДП виявлено, що у провадженні Першого відділу державної виконавчої служби у місті Вінниці ЦМУМЮ (м. Київ) виконавче провадження про стягнення коштів з ОСОБА_2 на користь заявника відсутнє.

Згідно п. 17.4 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

З огляду на вищевикладене, суд вважає, що заява підлягає задоволенню, а дублікат виконавчого документа підлягає видачі, оскільки виконання судових рішень у цивільних справах є складовою права на справедливий суд та однією з процесуальних гарантій доступу до суду, що передбачено статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року. Строк для пред`явлення виконавчого документу до виконання не пройшов.

Відповідно до пункту 10-2 розділу ХІІІ Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про виконавче провадження», тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, визначені цим Законом строки перериваються та встановлюються з дня припинення або скасування воєнного стану.

Положення пункту 10-2 розділу ХІІІ Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про виконавче провадження» стосуються також строку пред`явлення виконавчого документа до виконання.

З огляду на викладене, строки пред`явлення виконавчого листа до виконання в зв`язку із введенням в Україні воєнного стану перервався та на час розгляду заяви стягувача не спливли, а тому відсутні підстави для поновлення пропущеного строку для пред`явлення зазначеного виконавчого листа до виконання, а тому у задоволенні заяви Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради слід відмовити.

На підставі викладеного та керуючись п.17.4 Розділу ХІІІ Перехідні положення, ст.ст. 260, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення задовольнити частково.

Видати дублікат виконавчого листа на підставі рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 13.01.2021 по цивільній справі №127/26492/20 за позовом Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради до ОСОБА_2 про стягнення надміру виплачених коштів державної соціальної допомоги.

В задоволенні решти клопотання відмовити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено Цивільним процесуальним кодексом України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення04.06.2024
Оприлюднено06.06.2024
Номер документу119505951
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —127/26492/20

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ан О. В.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

Рішення від 13.01.2021

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ан О. В.

Ухвала від 04.12.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ан О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні