Ухвала
від 05.06.2024 по справі 531/2488/21
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 531/2488/21

номер провадження 2/531/94/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 червня 2024 року м. Карлівка

Карлівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Герцова О. М.,

за участю секретаря Нагорної О. С.,

представника відповідача адвоката Гирі А. В.,

представника відповідача адвоката Кумечко М. С.,

представника відповідача адвоката Тереховського Д. О.,

розглянувши, в режимі відеоконференції, цивільну справу за позовом Селянського (Фермерського) господарства «Надія» в особі голови господарства Білогубова Віктора Володимировича, за участі представника позивача адвоката Новицького В`ячеслава Васильовича до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , державного реєстратора виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області Верховода Костянтина Вікторовича, Виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області, Фермерського господарства «Кумечко», за участі третіх осіб: Приватного нотаріуса Полтавського міського нотаріального округу Полтавської області Сокирченко Таміли Павлівни, Карлівської міської ради Полтавського району Полтавської області про скасування рішення про державну реєстрацію речового права, визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та скасування його запису про державну реєстрацію речового права, витребування з чужого незаконного володіння будівельних матеріалів, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду із вказаною позовною заявою у якій просить скасувати рішення державного реєстратора виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області Верховода Костянтина Вікторовича №52990006 від 07.07.2020 про державну реєстрацію права власності на виробничий будинок (сільськогосподарську будівлю свинарник) з господарськими (допоміжними будівлями і спорудами; визнати недійсним Договір купівлі-продажу від 27.10.2020 року; скасувати рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права власності на вищевказану будівлю та запис про право власності; витребувати із чужого користування будівельні матеріали колишньої будівлі СТФ, що розташовані в Полтавській області Карлівському районі Максимівській сільраді, що належать СФГ «НАДІЯ».

Ухвалою суду від 08 січня 2024 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача адвокат Приліпко І. Л., в підготовче судове засідання не з`явилася, від неї надійшло клопотання про відкладення підготовчого судового засідання у зв`язку з її перебуванням на лікарняному.

Представники відповідачів просили відмовити у задоволенні клопотання про відкладення та закрити підготовче засідання, посилаючись на те, що усі клопотання сторонами уже подано.

Відповідач, ОСОБА_1 , явка якого була судом визнана обов`язковою в підготовче судове засідання не з`явився. Його представником було надано нотаріально завірені пояснення ОСОБА_1 як свідка.

Представник Виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області в підготовче судове засідання не з`явився, від нього надійшла заява про розгляд справи без участі їх представника.

Від третьої особи приватного нотаріуса Сокирченко Т. П. в матеріалах справи міститься заява про розгляд справи без її участі.

Разом з тим, ухвалою суду від 22 квітня 2024 року було витребувано у Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області інформацію у формі розширеної довідки, що знаходиться на зберіганні у паперовому та електронному вигляді стосовно нерухомого майна виробничого будинку з (сільськогосподарської будівлі свинарник) з господарськими (допоміжними будівлями та спорудами, за адресою: Полтавська обл., Карлівський р-н. Максимівська сільська рада на ім`я ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомості: 2116317453216, яке було відчужене за договором купівлі-продажу від 27.10.2020, а саме:

1) чи був сплачений військовий збір та податок на прибуток від отриманого доходу під час відчуження нерухомого майна ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , за договором купівлі-продажу від 27.10.2020 року.

2) якщо так, хто виступав платником, дата сплати та сума надходження, окремо по кожному.

Повторно витребувано у державного реєстратора виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області Верховода Костянтина Вікторовича в електронній та паперовій формі реєстраційну справу щодо здійсненої ним 06.07.2020 державної реєстрації права власності на виробничий будинок (Сільськогосподарська будівля свинарник) з господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: 2116317453216), за ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 ), в тому числі копії документів, наданих заявником, на підставі яких було проведено реєстраційні дії .

Разом з тим, у ВП № 3 Полтавського РУП ГУНП витребувано копії з матеріалів кримінального № 42020171190000107 від 11.09.2020 року за ознаками ч. 1 ст. 364 КК України, а саме: протокол допиту ОСОБА_3 від 05.11.2020 року, протоколи допиту ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , голови СФГ «Надія» Білогубова В. В., державного реєстратора Решетилівської мської ради Верховода К. В., протокол допиту ОСОБА_4 від 09.10.2020 року, копії трудових книжок ОСОБА_2 та ОСОБА_1 , заяву про вчинення кримінального правопорушення разом з додатками, висновок експерта № СЕ-19/117-21/3323-БТ від 28.04.2021 року, висновок експерта № 4 від 29.01.2021 року, протокол огляду місця події разом з додатками, документи, які було вилучено слідчим у державного реєстратора виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області Верховода Костянтина Вікторовича, документи, які було вилучено слідчим у приватного нотаріуса Полтавського міського нотаріального округу Полтавської області Сокирченко Таміли Павлівни.

Ухвалу суду в частині витребування доказів не виконано.

Відповідно до п.п.2, 3 ч. 1ст. 43 ЦПК Україниучасники справимаютьправоподавати докази;братиучастьусудовихзасіданнях,якщоіншене визначенозаконом;братиучастьу дослідженнідоказів;ставитипитанняіншим учасникамсправи,атакожсвідкам,експертам,спеціалістам; подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків (ст. 76 ЦПК України).

Згідно ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

П. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України передбачено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Згідно п. 4 ч. 3 ст. 223 ЦПК України суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи, якщо з`явився його представник, крім випадків, коли суд визнав явку учасника справи обов`язковою.

Суд, заслухавши учасників справи, дослідивши матеріали справи, враховуючи, що відповідач ОСОБА_1 , явка якого ухвалою суду від 22.04.2024 року визнано обов`язковою, до суду не з`явився, то враховуючи вимоги п. 5 ч. 2 та п. 4 ч. 3 ст. 223 ЦПК України, суд дійшов до висновку про відкладення підготовчого судового засідання. Разом з тим, суд вважає за необхідне повторно витребувати докази, які витребовувалися ухвалою суду від 22.04.2024 року.

Повторно викликати відповідача ОСОБА_1 для особистих пояснень.

На підставі викладеного, керуючись ст. 18, ч. 7 ст. 81, ст. ст. 84, 198, 223, ст.258 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Повторно витребувати у Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області інформацію у формі розширеної довідки, що знаходиться на зберіганні у паперовому та електронному вигляді стосовно нерухомого майна виробничого будинку з (сільськогосподарської будівлі свинарник) з господарськими (допоміжними будівлями та спорудами, за адресою: Полтавська обл., Карлівський р-н. Максимівська сільська рада на ім`я ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомості: 2116317453216, яке було відчужене за договором купівлі-продажу від 27.10.2020, а саме:

1) чи був сплачений військовий збір та податок на прибуток від отриманого доходу під час відчуження нерухомого майна ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , за договором купівлі-продажу від 27.10.2020 року.

2) якщо так, хто виступав платником, дата сплати та сума надходження, окремо по кожному.

Повторно витребувати у державного реєстратора виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області Верховода Костянтина Вікторовича в електронній та паперовій формі реєстраційну справу щодо здійсненої ним 06.07.2020 державної реєстрації права власності на виробничий будинок (Сільськогосподарська будівля свинарник) з господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: 2116317453216), за ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 ), в тому числі належним чином завірені копії документів, наданих заявником, на підставі яких було проведено реєстраційні дії, для долучення до матеріалів справи.

Повторно витребувати у ВП №3 Полтавського РУП ГУНП у Полтавській області належним чином завірені копії матеріалів кримінального провадження №42020171190000107 від 11.09.2020р. за ознаками ч.1 ст.364 КК України, а саме:

-протокол допиту ОСОБА_3 від 05.11.2020 року,

-протокол допиту ОСОБА_2 ,

-протокол допиту ОСОБА_1 ;

-протокол допиту голови СФГ «Надія» Білогубова В. В.;

-протокол допиту державного реєстратора Решетилівської міської ради Верховода К. В.;

- протокол допиту ОСОБА_4 від 09.10.2020 року,

- трудових книжок ОСОБА_2 та ОСОБА_1 ;

- заяву про вчинення кримінального правопорушення разом з додатками;

- висновок експерта № СЕ-19/117-21/3323-БТ від 28.04.2021 року;

- висновок експерта № 4 від 29.01.2021 року;

- протокол огляду місця події разом з додатками;

-документи, які було вилучено слідчим у державного реєстратора виконавчого комітету

Решетилівської міської ради Полтавської області Верховода Костянтина Вікторовича;

-документи, які було вилучено слідчим у приватного нотаріуса Полтавського міського нотаріального округу Полтавської області Сокирченко Таміли Павлівни;

- інформацію про те, хто є потерпілою особою у вказаному кримінальному провадженні.

Відкласти підготовче судове засідання з розгляду справи за позовом Селянського (Фермерського) господарства «Надія» в особі голови господарства Білогубова Віктора Володимировича, за участі представника позивача адвоката Новицького В`ячеслава Васильовича до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , державного реєстратора виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області Верховода Костянтина Вікторовича, Виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області, Фермерського господарства «Кумечко», за участі третіх осіб: Приватного нотаріуса Полтавського міського нотаріального округу Полтавської області Сокирченко Таміли Павлівни, Карлівської міської ради Полтавського району Полтавської області про скасування рішення про державну реєстрацію речового права, визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та скасування його запису про державну реєстрацію речового права, витребування з чужого незаконного володіння будівельних матеріалів до 18 червня 2024 року на 12 годин 00 хвилин.

В підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Повторно викликати відповідача ОСОБА_1 в підготовче судове засідання, яке призначене на 12:00 год. 18.06.2024 року, оскільки його явку визнано судом обов`язковою.

Копію ухвали для виконання надіслати ОСОБА_1 , державному реєстратору виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області Верховоду Костянтину Вікторовичу, Головному управлінню Державної податкової служби у Полтавській області та ВП №3 Полтавського РУП ГУНП у Полтавській області.

Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. М. Герцов

СудКарлівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення05.06.2024
Оприлюднено07.06.2024
Номер документу119525427
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —531/2488/21

Ухвала від 12.09.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 13.08.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 11.07.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 18.06.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 05.06.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні