Ухвала
від 06.06.2024 по справі 568/1255/23
РАДИВИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 568/1255/23

Провадження № 4-с/568/2/24

06 червня 2024 р. м.Радивилів

Радивилівський районний суд Рівненської області суддя Сільман А.О.

розглянувши матеріали скарги Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області на дії головного державного виконавця Радивилівського відділу державної виконавчої служби у Дубенському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, у справі №568/1255/23

за позовом Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області

до ОСОБА_1

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Радивилівська міська рада Дубенського району Рівненської області

про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації та продажу на земельних торгах

ВСТАНОВИВ :

06.06.2024 року до Радивилівського районного суду Рівненської області надійшла скарга Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області на дії головного державного виконавця Радивилівського відділу державної виконавчої служби у Дубенському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Невинної К.В. щодо повернення виконавчого листа № 568/1255/23 від 20.05.2024 р. без прийняття до виконання.

Вивчивши заяву та додані до неї документи встановлено, що заява підлягає поверненню заявнику, виходячи з наступного.

Як визначено у ч. 1 ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом (ч. 2 ст. 12 ЦПК України).

Крім того, згідно з п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи (ст. 447 ЦПК України).

Скарга на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції (ч. 1 ст. 448 ЦПК України).

Справи за скаргами на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи посадової особи державної виконавчої служби розглядаються судом за загальними правилами ЦПК України з особливостями, встановленими статтею 450 ЦПК України, за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржуються.

Стаття 183 ЦПК України передбачає загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення.

Відповідно до ч. 2 ст. 183 ЦПК України передбачено, що до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Порядок звернення до суду зі скаргами на рішення, дії чи бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, порядок розгляду судом зазначених скарг, регламентовані Розділом VII Судовий контроль за виконанням судових рішень ЦПК України, тому надіслання скарги іншим учасникам справи, надання доказів її надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження), є обов`язком скаржника, який звернувся до суду зі скаргою на дії та рішення державного виконавця в порядку ст.ст. 447-448 ЦПК України.

В порушення вимог чинного законодавства, заявником не долучив до скарги докази її надіслання іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи вказане, суд дійшов висновку, що скаргу на дії державного виконавця, слід повернути заявнику без розгляду та вважає за можливе роз`яснити, що її повернення з підстав, передбачених ч.2 ст. 183 ЦПК України не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що зумовили її повернення.

Керуючись ч.1 ч.2, ч.4 ст.183, ст.353 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області на дії головного державного виконавця Радивилівського відділу державної виконавчої служби у Дубенському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у справі №568/1255/23 - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Рівненського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя А.О. Сільман

СудРадивилівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення06.06.2024
Оприлюднено07.06.2024
Номер документу119544724
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —568/1255/23

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Рішення від 24.10.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні