Ухвала
від 03.06.2024 по справі 761/2246/24
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 761/2246/24

Номер провадження 2/570/987/2024

У х в а л а

03 червня 2024 року

Суддя Рівненського районного суду Рівненської області , перевіривши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНСТЕМПО" до ОСОБА_1 про відшкодування завданих збитків, -

в с т а н о в и в :

Товариство з обмеженою відповідальністю "ТРАНСТЕМПО" звернулося до Шевченківського районного суду м.Києва з позовною заявою до ОСОБА_1 про відшкодування завданих збитків.

Ухвалою Шевченківського районного суду м.Києва від 08 квітня 2024 року справу передано на розгляд за підсудністю до Рівненського районного суду Рівненської області виходячи із того, що з метою отримання відомостей про зареєстроване місце проживання відповідача судом було оформлено запит та отримано відповідь з Єдиного державного демографічного реєстру № 529421 від 05 квітня 2024 року, з якої вбачається, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

28 травня 2024 року вказана цивільна справа надійшла на адресу Рівненського районного суду Рівненської області і в порядку автоматизованого розподілу судової справи між суддями передана до провадження судді Штогуна О.С.

Вказана заява підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Так, відповідно до вимог п.2, п.4, п.10 ч.3 ст.175 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) позовна заява повинна містити

- повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

В порушення вказаної норми позивачем у позовній заяві зазначено в якості відповідача - ОСОБА_1 , однак не вказано по батькові відповідача, адресу його місця проживання та реєстраційний номер облікової картки платника податків. На підставі відповіді із Єдиного державного демографічного реєстру неможливо однозначно ідентифікувати особу відповідача, а не зазначення у позові його адреси позбавляє суд можливості встановити підсудність та вирішити питання відкриття провадження у справі.

По тексту позовної заяви вказано, що позивач власними силами не має можливості встановити більше інформації про відповідача. Однак, з цією метою він не звертався до суду для вжитя заходів забезпечення доказів до подання позову, як це передбачено ст.ст.116-119 ЦПК України.

Крім того, як передбачено ч.4 ст.177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

В порушення вказаних положень, позивачем не надано до позовної заяви належним чином завірену копію рішення прикордонної служби Республіки Польща та квитанції про сплату штрафу з офіційним перекладом на українську мову для встановлення всіх обставин справи, що складають собою предмет позовних вимог.

Як передбачено ч.4 ст.177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до Закону України "Про судовий збір", за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана юридичною особою, судовий збір сплачується в розмірі 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, отже позивач мав сплатити судовий збір у розмірі 3028 грн.

В додатках до позовної заяви представником позивача зазначено, що він додає квитанцію про сплату судового збору, однак вказаний додаток відсутній. Крім того у описі вкладення до поштового відправлення не зазначена квитанція про сплату судового збору, а відповідно до акту складеного Шевченківським районним судом міста Києва від 16 січня 2024 року № 12, під час відкриття конверту надісланого ТОВ "ТРАНСТЕМПО" виявлено відсутність квитанції про сплату судового збору.

Згідно ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Отже, оскільки заява не відповідає вимогам, встановленим статтями 175 ЦПК України, її слід залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків заяви - десять днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху. Позивачу у цей строк слід усунути зазначені недоліки заяви шляхом подачі до суду позовної заяви, зміст якої відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України.

Керуючись статтями 95,175, 177, 185, 353 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНСТЕМПО" до ОСОБА_1 про відшкодування завданих збитків - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків заяви - десять днів з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання вимог цієї ухвали, позовна заява буде повернута.

Роз`яснити позивачу його право на звернення до суду із заявою про забезпечення доказів в порядку ст.ст.116-119 ЦПК України з метою з`ясування відомостей про відповідача.

Копію ухвали надіслати особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Штогун О.С.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення03.06.2024
Оприлюднено07.06.2024
Номер документу119544754
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —761/2246/24

Ухвала від 10.09.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 10.09.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 04.07.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні