Ухвала
від 06.06.2024 по справі 613/445/24
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/445/24 Провадження № 2/613/354/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 червня 2024 року Богодухівський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Сеник О.С.,

за участі секретаря судового засідання Нагорної С.П.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в м. Богодухові цивільну справу № 613/445/24 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог: Служба у справах дітей Богодухівської міської ради Харківської області, Дергачівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Харківському районі Харківської області про виключення запису про особу як батька з актового запису про народження дитини,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Богодухівського районного суду Харківської області перебуває дана цивільна справа.

ОСОБА_1 у позовній заяві заявлено клопотання про витребування доказів, а саме просив під час попереднього судового засідання вирішити питання про витребування з Дергачівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції актового запису № 06 від 27.07.2018 про народження ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Сторони та третя особа, у підготовче засідання не прибули про дату, час та місце розгляду справі повідомлені належним чином.

28.05.2024 від позивача ОСОБА_1 до суду надійшла заява про розгляд справи без його участі, у зв`язку з віддаленістю його місцезнаходження та матеріальним становищем. Зазначив, що позовні вимоги підтримує.

Відповідачка ОСОБА_2 та представник третьої особи в поданих до суду письмових заявах просили суд проводити підготовче засідання за їх відсутності. Зазначили, що не заперечують проти задоволення клопотання позивача про витребування доказів.

Згідно з ч. 1 ст. 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Суд, розглянувши клопотання позивача про витребування доказів, зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1, ч. 3 ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду (ч.6 ст.84 ЦПК України).

Як вбачається зі змісту клопотання, позивач просить суд витребувати з Дергачівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції актового запису про народження 29.09.2017 ОСОБА_3 , складеного Токарівською сільською радою Дергачівського району Харківської області від 27.07.2018 за № 06.

Суд враховує, що предметом позову є виключення з актового запису про народження дитини даних про батька ОСОБА_1 . Також суд бере до уваги, що в матеріалах цивільної справи відсутній вказаний актовий запис.

На підставі викладеного, з метою повного та всебічного з`ясування обставин справи, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання та витребування вказаних доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 84,189, ч. 1 ст. 223, ч. 2 ст. 247 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Дергачівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції завірену копію актового запису № 06 про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , складеного виконавчим комітетом Токарівської сільської ради Дергачівського району Харківської області від 27.07.2018.

Копію ухвали направити до Дергачівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (62303, Україна, Дергачівський р-н, Харківська обл., місто Дергачі, площа Перемоги, будинок, 1) для виконання, встановивши термін виконання ухвали 5 діб з моменту отримання копії ухвали.

Особи, які не мають можливості подати витребувані докази взагалі або у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали.

Попередити осіб, на яких цією ухвалою покладено обов`язок подати докази, що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. При цьому притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду витребувані докази.

Оголосити у справі перерву до 24.07.2024 о 09 год. 00 хв., про що повідомити учасників справи.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Сеник

СудБогодухівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення06.06.2024
Оприлюднено07.06.2024
Номер документу119544844
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —613/445/24

Рішення від 16.08.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 24.07.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 17.05.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні