Ухвала
від 05.06.2024 по справі 309/2245/22
ХУСТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 309/2245/22

Провадження № 2-о/309/116/22

У Х В А Л А

05 червня 2024 року м. Хуст

Хустський районний суд Закарпатської області

в особі: судді Довжанин М.М.

з участю присяжних Бряник М. М., Барзул Н. М.

секретаря судового засідання Продан Б.В.

розглянувши в судовому засіданні в залі суду м. Хуст цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Вишківської селищної ради, ОСОБА_2 про продовження строку дії рішення про визнання особи недієздатною,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про продовження строку дії рішення про визнання ОСОБА_3 недієздатним.

Посилається на те, рішенням Хустського районного суду Закарпатської області від 26 липня 2022 року, у справі 309/2245/22, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 визнано недієздатним, встановлено опіку та призначено ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 опікуном, визначено строк дії рішення 2 роки.

Заявник має намір продовжити строк дії рішення про визнання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатним.

В судове засідання представник заявника адвокат Довгій В. І. подав клопотання, в якому просив розгляд справи проводити без їхньої участі, призначити у даній справі судово-психіатричну експертизу, метою якої є визначення психічного стану ОСОБА_3 та здатності (нездатності) ним розуміти значення своїх дій і керувати ними.

Представник заінтересованої особи: виконавчого комітету Хустської міської ради, в судове засідання не з`явився, подав клопотання, в якому просив розгляд справи проводити без їхньої участі, не заперечують проти призначення судово-психіатричної експертизи.

Заінтересована особа: ОСОБА_2 подала клопотання, в якому просила розгляд справи проводити без її участі, не заперечує проти задоволення клопотання.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, з урахуванням неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів справи, рішенням Хустського районного суду Закарпатської області від 26 липня 2022 року, у справі 309/2245/22, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 визнано недієздатним, встановлено опіку та призначено ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 опікуном, визначено строк дії рішення 2 роки.Заявник має намір продовжити строк дії рішення про визнання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатним.

Згідно ст. 105 ЦПК України, призначення експертизи судом є обов`язковим за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Враховуючи наявність клопотання представника заявника про призначення судової психіатричної експертизи та зважаючи на те, що для з`ясування обставин, які мають значення у справі, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, суд приходить висновку, що по справі необхідно призначити судово-психіатричну експертизу та для проведенні вказаної експертизи витребувати амбулаторну картку хворого ОСОБА_3 .

Керуючись ст.ст. 103-105 ЦПК України, ст.ст. 39, 40 ЦК України суд,

П О С Т А Н О В И В :

Призначити по справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Вишківської селищної ради, ОСОБА_2 про продовження строку дії рішення про визнання особи недієздатною, амбулаторну судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити Закарпатській філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я» (90202, Закарпатська область, м. Берегове, вул. Мужайська, буд. 41).

На вирішення експертам поставити такі питання:

1. Чи страждає ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканець АДРЕСА_1 , психічним захворюванням, якщо так, то яким саме ?

2. Чи розуміє ОСОБА_3 значення своїх дій, і чи може керувати ними?

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства «Лікувально-діагностичний центр» Хустської міської ради (90400, Закарпатська область, м. Хуст, вул. Томаша Масарика, буд. 13) амбулаторну картку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 .

В розпорядження експертів надати необхідну медичну документацію, матеріали цивільної справи 309/2245/22 та забезпечити явку ОСОБА_3 , на визначений експертом день.

На час проведення експертизи провадження по справі зупинити.

Ухвала може бути оскаржена протягом 15 днів з дня її проголошення до Закарпатського апеляційного суду.

Суддя Хустського

районного суду: Довжанин М. М.

Присяжні: Бряник М. М.

Барзул Н. М.

СудХустський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення05.06.2024
Оприлюднено10.06.2024
Номер документу119569408
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —309/2245/22

Рішення від 08.07.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Ухвала від 05.06.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Рішення від 26.07.2022

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні