Ухвала
від 10.06.2024 по справі 263/9761/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 263/9761/20

Провадження № 6/201/309/2024

УХВАЛА

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

10 червня 2024 року м. Дніпро

Суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Демидова С.О., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕЛІТБУДІНВЕСТ АК» - Удовікова Віктора Миколайовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в справі за заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ПЕЧЕРСЬК ДЕВЕЛОП» про заміну стягувача у виконавчому провадженні № 71917951 по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕЛІТБУДІНВЕСТ АК» про стягнення заборгованості та за зустрічною позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕЛІТБУДІНВЕСТ АК» до ОСОБА_1 про визнання договору недійсним,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська перебуває заява про заміну стягувача у виконавчому провадженні.

07 червня 2024 року через систему «Електронний суд» до суду надійшла заява представника Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕЛІТБУДІНВЕСТ АК» - Удовікова Віктора Миколайовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Розгляд справи призначений на 12 червня 2024 року о 14 годині 20 хвилин.

Відповідно статті 3 Конституції України людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Відповідно до статті 27 Конституції України, обов`язком держави є захист життя людини.

Частиною п`ятою статті 4 ЦПК України визначено, що жодна особа не може бути позбавлена права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Частиною 2 ст. 212 ЦПК України передбачено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України».

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCom, суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCom за участю представника Удовікова В.М

Окрім цього, суд вважає за необхідне роз`яснити іншим учасникам справи, що вони можуть брати участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 212, 260, 261 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Призначити судове засідання по цивільній справі № 263/9761/20за заяву Товаристваз обмеженоювідповідальністю «ПЕЧЕРСЬКДЕВЕЛОП» прозаміну стягувачау виконавчому провадженні№ 71917951по цивільнійсправі за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«ЕЛІТБУДІНВЕСТ АК» простягнення заборгованостіта зазустрічною позовноюзаявою Товаристваз обмеженоювідповідальністю «ЕЛІТБУДІНВЕСТАК» до ОСОБА_1 про визнаннядоговору недійсним в режимі відеоконференції на12червня 2024 рокуо 14годині 20хвилин, та в подальших судових засіданнях, які проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представника ОСОБА_2 .

Відеоконференція буде проведена за допомогою системи відеоконференцзв`язку ВКЗ за веб-посиланням:https://vkz.court.gov.ua/.

Попередитипредставника ОСОБА_2 про те, що згідно ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду несе учасник справи, який подав відповідне клопотання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.О. Демидова

СудЖовтневий районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення10.06.2024
Оприлюднено11.06.2024
Номер документу119608099
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —263/9761/20

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Демидова С. О.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

Постанова від 20.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Постанова від 21.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Новікова Г. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Новікова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні