Ухвала
від 07.06.2024 по справі 243/2096/24
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 243/2096/24

Провадження № 2/243/807/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 червня 2024 року Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Фаліна І.Ю.

за участю:

секретаря судового засідання Мірошниченко В.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Черкаської селищної військової адміністрації Краматорського району Донецької області про розірвання договору оренди земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Слов`янського міськрайонного суду Донецької області перебуває вказана цивільна справа.

Ухвалою судді від 20.03.2024 прийнято до розгляду позовну заяву, відкрито загальне позовне провадження по справі та з метою виконання вимог ч.1 ст.189ЦПК України розпочато підготовче провадження у справі.

Ухвалою суду від 17.04.2024 за клопотанням позивача судом витребувано від Другої слов`янської державної нотаріальної контори Донецької області належним чиномзавірену копіюспадкової справиномер уСпадковому реєстрі66966056,номер унотаріуса 229/2020,яка булазаведена після смертіОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 .

08 травня 2024 року від державного нотаріуса Другої слов`янської державної нотаріальної контори Донецької області Грецької Т.П. на адресу суду надійшла копія спадкової справи № 229/2020, яка була заведена після смерті ОСОБА_2 та з якої слідує, що спадкоємцем після смерті ОСОБА_2 є ОСОБА_3 .

Учасники справи будучи належним чином повідомленими про дату, час та спосіб слухання справи в підготовчому судовому засіданні участі не приймали.

23 травня 2024 року до підготовчого судового засідання від позивача ОСОБА_1 на офіційну електронну адресу суду надійшла заява про заміну первісного відповідача Черкаську селищну військову адміністрацію Краматорського району Донецької області на належного відповідача ОСОБА_3 , РНОКПП НОМЕР_2 , що зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , обґрунтована тим, що договір оренди земельної ділянки, який просить розірвати позивач був укладений з ОСОБА_2 , який помер та згідно копії спадкової справи, заведеної після його смерті, спадкоємцем майна останнього є ОСОБА_3 , а тому відповідно він в цьому позові повинен бути

відповідачем по справі.

Дослідивши матеріали справи, вивчивши подану заяву, суд виходить з наступних підстав.

Положеннями ч.ч.2 та 3 ст. 51 ЦПК України передбачено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Суд вважає, що з врахуванням цих положень ЦПК України наявні підстави для заміни неналежного відповідача у справі, а заява позивача підлягає задоволенню.

Згідно з ч.4 ст. 51 ЦПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Пунктом 2 частини 2 статті 198 ЦПК України передбачено, що суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Відповідно до положень ст. 189 ЦПК України підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше, ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З огляду на вказане вище а також у зв`язку із заміною первісного відповідача на належного, а тому з урахуванням вищевикладених обставин, без продовження такого строку неможливо провести належну підготовку справи до розгляду та провести підготовче судове засідання, з метою недопущення порушення прав сторін у справі, суд вважає за необхідне, підготовче судове засідання відкласти та продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів.

Крім того, у зв`язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України, та продовженням строку дії воєнного стану в Україні, відповідно до ст. 212 ЦПК України, рішення зборів суддів Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 05 травня 2022 року № 6 та наказу Слов`янського міськрайонного суду Донецької області «Про впровадження дистанційної роботи на період воєнного стану» № 29-к від 10 травня 2022 року, а тому суд вважає за необхідне підготовче судове засідання проводити в режимі відеоконференції за допомогою комунікаційної платформи EASYCON, з повідомленням учасників справи про дату, час та спосіб проведення підготовчого судового засідання.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 2-4, 11, 51, 196-198, 279 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Заяву позивача ОСОБА_1 про заміну первісного відповідача на належного задовольнити.

Замінити первісного відповідача Черкаську селищну військову адміністрацію Краматорського району Донецької області у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Черкаської селищної військової адміністрації Краматорського району Донецької області про розірвання договору оренди земельної ділянки, на належного відповідача - ОСОБА_3 , РНОКПП НОМЕР_2 , що зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

Направити відповідачу ОСОБА_3 на адресу його реєстрації копію даної ухвали та копію позовної заяви з додатками.

Роз`яснити відповідачу ОСОБА_3 , що він має правоподати суду-відзив напозовну заявупротягом п`ятнадцятиднів змоменту отриманняданої ухвалисуду,і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; - позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідачі - заперечення протягом 5 днів з дня їх отримання.

Підготовче судовезасідання у цивільнійсправі запозовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про розірвання договору оренди земельної ділянки, відкласти на 09годину 10хвилин 05липня 2024року, яке буде проводитися в режимі відеоконференції за допомогою комунікаційної платформи EASYCON, нагадавши учасникам справи, що з 01 жовтня 2022 року вхід (авторизація) до підсистеми відеоконференцзв`язку можливий тільки через Електроннийкабінетсистеми «Електронний суд».

Продовжити строкпроведення підготовчогопровадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_3 пророзірвання договоруоренди земельноїділянкина термін 30 днів.

Учасники справи мають право подавати заяви по суті справи на офіційну електронну адресу Слов`янського міськрайонного суду Донецької області: inbox@sl.dn.court.gov.ua, з приміткою «Для судді Фаліна І.Ю.».

Заяви, які надсилаються на адресу суду в електронному вигляді, засвідчуються особистим електронно-цифровим підписом заявника.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на сторінці на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за веб-адресою - http://sl.dn.court.gov.ua/sud0544.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлений 10.06.2024.

Суддя

Слов`янського міськрайонного суду

Донецької області І.Ю. Фалін

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення07.06.2024
Оприлюднено11.06.2024
Номер документу119609800
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —243/2096/24

Рішення від 13.09.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Рішення від 13.09.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 13.09.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 13.09.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 07.06.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 07.06.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні