Ухвала
від 11.06.2024 по справі 750/7924/24
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/7924/24

Провадження № 2/750/1669/24

У ХВ АЛ А

11 червня 2024 року м. Чернігів

Суддя Деснянського районного суду м. Чернігова Маринченко О.А., перевіривши додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України при пред`явленні позовної заяви ОСОБА_1 до Чернігівської міської ради, Командитного товариства «Завиток» про визнання права на частку в статутному капіталі в порядку спадкування за законом,

треті особи:приватний нотаріусЧернігівського міськогонотаріального округуЧернігівської областіКоваленко ВолодимирВасильович, ОСОБА_2 , Друга чернігівська державна нотаріальна контора,

в с т а н о в и л а :

05 червня 2024 року ОСОБА_1 звернувся до Деснянського районного суду м. Чернігова з позовною заявою до Чернігівської міської ради, Командитного товариства «Завиток» про усунення від права на спадкування та визнання права власності в порядку спадкування за законом, яка одержана канцелярією суду 06 червня 2024 року.

Дана позовна заява має бути залишена без руху, оскільки подана без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України).

Так, відповідно до пункту 2 частини третьої статті 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування(дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові)(дляфізичних осіб)сторін таінших учасниківсправи,їх місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб),поштовий індекс,ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України(дляюридичних осіб,зареєстрованих зазаконодавством України),а такожреєстраційний номероблікової карткиплатника податків(дляфізичних осіб)за йогонаявності абономер ісерію паспортадля фізичнихосіб -громадян України(якщотакі відомостіпозивачу відомі),відомі номеризасобів зв`язкута адресиелектронної пошти,відомості пронаявність абовідсутність електронногокабінету.

Проте, позовна заява не містить відомостей про наявність або відсутність в усіх учасників справи електронного кабінету, а тому позивачу необхідно вказати такі відомості в позовній заяві.

Крім того, пунктом 4 частини третьої статті 175 ЦПК України визначено, що позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Позивачем зазначено,що позовназаява стосуєтьсяусунення відправа наспадкування тавизнання прававласності впорядку спадкуванняза законом.Разом зтим,у прохальнійчасті позовупозивач проситьлише визнатиза нимв порядкуспадкування післяпомерлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 права на8,75% часткив статутномукапіталі Командитного товариства «Завиток».

А тому, позивачу необхідно уточнити з яким конкретно позовом він звертається до суду.

Також, згідно із частиною першої статті 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї, в електронній формі через електронний кабінет позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів з урахуванням положень статті 43 цього Кодексу.

При цьому,частиною сьомоюстатті 43 ЦПК України визначено, що у разі подання до суду в електронній формі заяви по суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання таких матеріалів іншим учасникам справи. Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а у разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Однак, позивачем до позовної заяви не додано докази надсилання копій поданих до суду документів Командитному товариству «Завиток» та ОСОБА_2 .

Згідно із частиною першою статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 175, 177, 185, 258-261 ЦПК України,

у х в а л и л а :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Чернігівської міської ради, Командитного товариства «Завиток» про визнання права на частку в статутному капіталі в порядку спадкування за законом - залишити без руху.

Запропонувати позивачу в 3 денний строк з дня отримання копії ухвали усунути вказані недоліки.

Роз`яснити позивачу, що у разі невиконання вимог даної ухвали у вказаний строк, позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута.

У разі подання уточненої позовної заяви чи додаткових документів у зв`язку з виконанням ухвали судді, надати їх у кількості відповідно до вимог статті 177 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала суду не оскаржується в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Суддя О.А. Маринченко

СудДеснянський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення11.06.2024
Оприлюднено12.06.2024
Номер документу119633944
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —750/7924/24

Ухвала від 18.06.2024

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Маринченко О. А.

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Маринченко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні