Ухвала
від 10.06.2024 по справі 916/4487/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про продовження процедури розпорядження майном та

про відкладення підсумкового засідання суду

"10" червня 2024 р.м. Одеса Справа № 916/4487/23Господарський суд Одеської області у складі судді Грабован Л.І.

за участі секретаря судового засідання Васильєвої К.О.,

дослідивши матеріали справи

за заявою кредитора: ОСОБА_1

до боржника: Комунального підприємства Агрофірма радгосп "Білозерський" (75003, Херсонська обл., с. Дніпровське, вул. Центральна, 3; код ЄДРПОУ 00413506)

про визнання банкрутом

за участю

Білозерської селищної військової адміністрації Херсонського району Херсонської області

у відкритому судовому засіданні за участю

представників сторін та учасників:

від кредиторів: Кириченко К.І. (приймав участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду); АТ "ПУМБ" - Бойко О.І.; ТОВ "Юридична компанія "ЮрІнвестГруп" - Кириченко К.І. (приймав участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду); АТ "Херсонобленерго" - Кізім Т.О.;

від боржника: не з`явився;

розпорядник майна боржника: Глуховський О.Ю. (приймав участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду).

Судове засідання 10.06.2024р. проведено в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою підготовчого засідання суду від 25.10.2023р. відкрито провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства Агрофірма радгосп "Білозерський" (далі - КП А/Ф Р-П "Білозерський"); визнано вимоги ОСОБА_1 до КП А/Ф Р-П "Білозерський" в сумі 7 219 783, 26 грн.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника КП А/Ф Р-П "Білозерський" строком на 170 календарних днів до 12.04.2024р.; призначено розпорядником майна боржника КП А/Ф Р-П "Білозерський" арбітражного керуючого Глуховського О.Ю.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 22.04.2024р. визначено розмір та перелік усіх визнаних вимог для внесення розпорядником майна боржника до реєстру вимог кредиторів.

Розпорядник майна боржника арбітражний керуючий Глуховський О.Ю. звернувся із клопотанням від 10.06.2024р. (в. №22938/24 від 10.06.2024р.) про постановлення ухвали про продовження строку проведення інвентаризації КП А/Ф Р-П "Білозерський" з продовженням строку виконання, оскільки частина майна підприємства як нерухомого, так і рухомого, знаходиться в заставі АТ «ПУМБ» та в зоні активних обстрілів; з урахуванням безпекової ситуації, доступ інвентаризаційної комісії та представників АТ «ПУМБ» для огляду даного майна з об`єктивних обставин не можливий тривалий термін часу.

Розпорядник майна боржника арбітражний керуючий Глуховський О.Ю. звернувся із клопотанням від 10.06.2024р. (вх. №22938/254 від 10.06.2024р.) про відкладення розгляду клопотання про визнання КП А/Ф Р-П "Білозерський" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; продовження строку процедури розпорядження майном КП А/Ф Р-П "Білозерський" та строку його повноважень на два місяці з метою повного проведення та завершення інвентаризації майна боржника.

Голова комітету кредиторів ТОВ "Юридична компанія "ЮрІнвестГруп" звернувся із клопотанням, сформованим в системі «Електронний суд» 10.06.2024р. (вх. №22953/24 від 11.06.2024р.), про відкладення розгляду клопотання про визнання КП А/Ф Р-П "Білозерський" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедуру; продовження строку процедури розпорядження майном КП А/Ф Р-П "Білозерський" та строк повноважень розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Глуховського О.Ю. на два місяці. Кредитор зазначив, що розпорядником майна було подано фінансовий аналіз господарської діяльності підприємства боржника, згідно якого, вбачається неможливість проведення господарської діяльності підприємством також в результаті збройної агресії та ворожих обстрілів окупантів з лівого берега р. Дніпро, через що, погашення кредиторських вимог, також є неможливим. З метою всебічного та повного дослідження фактичного стану фінансово господарської діяльності боржника, його спроможність виконати протягом наступних двох календарних місяців своїх зобов`язань перед кредиторами, можливість відновити платоспроможність, чи визначити ліквідне майно при закінченні інвентаризації, для можливості її повного проведення та завершення, не піддаючи небезпеці і працівників агрофірми і розпорядника майна, виникає необхідність у вирішенні питання щодо продовження процедури розпорядження майном боржника КП А/Ф Р-П "Білозерський" на наступні два календарних місяці.

Відповідно до Указу Президента України №64/2022 від 24.02.2022р. в Україні введено воєнний стан, дія якого неодноразово продовжена.

Згідно ч. 1-6 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу України з процедур банкрутства установлено, що тимчасово, під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24.02.2022р. № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24.02.2022р. № 2102-IX, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування господарський суд за клопотанням комітету кредиторів, кредитора, арбітражного керуючого чи з власної ініціативи може продовжити строки проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство (неплатоспроможність) звернення у межах провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) про визнання недійсними правочинів, вчинених боржником, дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, оголошення про проведення першого, повторного та/або другого повторного аукціону, виконання плану санації (у тому числі якщо провадження у справі про банкрутство продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом") чи реструктуризації боргів боржника, процедури розпорядження майном, ліквідації, реструктуризації боргів боржника та погашення боргів боржника.

При здійсненні правосуддя суд має виходити з необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених в ст.ст. 2, 4 ГПК України стосовно забезпечення права сторін на розгляд справ у господарському суді після їх звернення до нього у встановленому порядку, гарантованому чинним законодавством та всебічно забезпечити дотримання справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Ч. 4 ст. 11 ГПК України передбачено, що суд застосовує при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р. і протоколи до неї, згоду на обов`язковість яких надано Верховною Радою України, та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Згідно з приписами ст. 17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Відповідно до ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожній фізичній або юридичній особі гарантується право на розгляд судом упродовж розумного строку цивільної, кримінальної, адміністративної або господарської справи, а також справи про адміністративне правопорушення, в якій вона є стороною.

Європейський суд з прав людини щодо критеріїв оцінки розумності строку розгляду справи визначився, що строк розгляду має формувати суд, який розглядає справу. Саме суддя має визначати тривалість вирішення спору, спираючись на здійснену ним оцінку розумності строку розгляду в кожній конкретній справі, враховуючи її складність, поведінку учасників процесу, можливість надання доказів тощо.

Поняття розумного строку не має чіткого визначення, проте розумним слід уважати строк, який необхідний для вирішення справи відповідно до вимог матеріального та процесуального законів.

Станом на теперішній час процедура розпорядження майном триває, розпорядник майна боржника продовжує здійснювати заходи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

Однак, у зв`язку із запровадженням воєнного стану на території України обмежено можливості щодо доступу до майна боржника.

Таким чином, неможливість вчинення відповідної процесуальної дії зумовлено саме обмеженнями, впровадженими у зв`язку з воєнним станом (постійні обстріли території, де знаходиться майно боржника).

Розпорядником майна боржника та кредитором у клопотаннях наведені конкретні обставин та їх вплив на своєчасність реалізації учасниками справи своїх прав та обов`язків.

Враховуючи наявність поважних причин щодо неможливості вчинення дій, суд задовольняє подані клопотання та продовжує строк проведення інвентаризації майна боржника, продовжує строк процедури розпорядження майном КП А/Ф Р-П "Білозерський", строк повноважень розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Глуховського О.Ю. на два місяці.

Приймаючи до уваги необхідність розгляду справи, суд відкладає підсумкове засідання суду.

Згідно ч. 1 ст. 120 ГПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Ч. 2 ст. 120 ГПК України передбачено, що суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою.

Враховуючи те, що явка боржника, розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Глуховського О.Ю. та представника комітету кредиторів є обов`язковою, суд викликає їх для участі у судовому засіданні.

Приймаючи до уваги викладене, суд повідомляє інших учасників справи про відкладення підсумкового засідання суду на 15.07.2024р. о 12 год. 00 хв.

Керуючись ст.ст. 44, 49, ч. 1-6 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 120, 121, 202, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Продовжити строк проведення інвентаризації майна Комунального підприємства Агрофірма радгосп "Білозерський" (75003, Херсонська обл., с. Дніпровське, вул. Центральна, 3; код ЄДРПОУ 00413506) на два місяці.

2.Продовжити строк процедури розпорядження майном Комунального підприємства Агрофірма радгосп "Білозерський" (75003, Херсонська обл., с. Дніпровське, вул. Центральна, 3; код ЄДРПОУ 00413506) та строк повноважень розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Глуховського Олексія Юрійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №641 від 22.03.2013р.) на два місяці.

3.Відкласти підсумкове засідання суду на "15" липня 2024 р. о 12:00.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т Шевченка, 29, в залі судових засідань №9 (четвертий поверх), тел. 0(482)307-966.

4.Викликати боржника, розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Глуховського О.Ю. та представника комітету кредиторів для участі у судовому засіданні.

5.Повідомити інших учасників справи про відкладення підсумкового засідання суду на 15.07.2024р. о 12 год. 00 хв.

6.Повідомити учасників справи про можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції, у тому числі поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в порядку статті 197 ГПК України.

7.Зобов`язати надати:

розпорядника майном боржника: відомості щодо процедури.

Повну ухвалу складено та підписано 12 червня 2024р.

Копію ухвали надіслати на електрону адресу: КП Агрофірма радгосп "Білозерський" (agrofirmabl@ukr.net), арбітражного керуючого Глуховського О.Ю. ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), Білозерської селищної ради ( vabilozerka@ukr.net ), ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ), АТ "ПУМБ" (info@fuib.com; ІНФОРМАЦІЯ_4 ), Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області (gu@ks.pfu.gov.ua), ТОВ "Юридична компанія "ЮрІнвестГруп" (yurinvestgrup@gmail.com), АТ "Херсонобленерго" (kanc@co.ksoe.com.ua; ІНФОРМАЦІЯ_5), ТОВ "Енергум" (info@energum.net; psf-52@ukr.net), ТОВ "А-ПРОФІ" (fd@aprofi-group.com), АТ "Херсонська теплоелектроцентраль" (tec.kanc@gmail.com), Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній республіці Крим та м. Севастополі (kherson.official@tax.gov.ua).

Суддя Л.І. Грабован

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення10.06.2024
Оприлюднено14.06.2024
Номер документу119677977
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —916/4487/23

Ухвала від 16.08.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 14.08.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 07.08.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 01.08.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Рішення від 15.07.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 10.06.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 10.06.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 05.06.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 15.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні