Ухвала
від 11.06.2024 по справі 552/380/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районнийсуд м.Полтави

Справа № 552/380/24

Провадження № 1-кс/552/1334/24

У Х В А Л А

іменем України

11.06.2024 Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого детектива Підрозділу детективів Територіального управління БЕБ у Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Старший детектив Підрозділу детективів Територіального управління БЕБ у Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання обґрунтоване тим, щопідрозділом детективів ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснюєтьсядосудове розслідуванняу кримінальномупровадженні за№ 72024171100000002 від 18.01.2024 за ознаками злочину передбаченого ч. 1,2 ст. 204, ч.2 ст.199 КК України, в межах якого встановлено, що невстановлена група осіб на території Полтавської області здійснює незаконне зберігання та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів з використанням незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку.

Також зазначав,що довчинення вказанихзлочинних дійпричетний ОСОБА_4 ,який проживаєза адресою: АДРЕСА_1 .

Також вказує, що на теперішній час ОСОБА_4 продовжує свою злочинну діяльність, яка полягає у незаконному зберіганні та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, в тому числі шляхом відправлень тютюну через логістичні можливості ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Враховуючи викладене, у даному кримінальному провадженні виникла об`єктивна необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, що підтверджуєоформлення вантажів(приприйнятті чивідправленні),поштові відправлення,перевезення товарівміж відправникамита одержувачамизасобами поштовогозв`язку,перекази прооплату отриманихпоштових відправлень,отримання грошовихкоштів накартковий рахунокчи накладеним платежем,де відправникомчи одержувачемє ОСОБА_4 за період з 01.01.2024 по дату винесення ухвали, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

З метою встановлення важливих обставин вчинення вказаного кримінального правопорушення, встановлення осіб причетних та притягнення останніх до кримінальної відповідальності, у даному кримінальному провадженні просив слідчого суддю надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 )

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до таких висновків.

Статтею 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Встановлено,що підрозділомдетективів ІНФОРМАЦІЯ_1 ,здійснюється досудоверозслідування укримінальному провадженні №72024171100000002 від 18.01.2024 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 204, ч. 2 ст. 199 КК України.

Надані до слідчого судді матеріали вказують на те, що є обґрунтовані підстави вважати, що дійсно було вчинене кримінальне правопорушення, відомості про яке внесені до ЄРДР за № 72024171100000002.

Надання тимчасового доступу та вилучення документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , мають значення для досудового розслідування та в подальшому можуть бути доказами під час судового розгляду, адже слідство матиме можливість провести слідчі дії для встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, що в подальшому буде слугувати доказами в даному кримінальному провадженні.

Вказані документи дійсно мають значення для забезпечення всебічного, повного та неупередженого розслідування обставин у даному кримінальному провадженні, встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та причетні до його вчинення, для збереження наявної на них інформації, а також потребують вилучення.

Не надання тимчасового доступу та можливості вилучення вказаних документів може призвести до неможливості доведення вини слідчим у вчиненні даного кримінального правопорушення винній особі, не повідомлення про підозру (за наявності частини доказів) у повному обсязі чи повідомлення її за наявності отримання лише обвинувальних даних та за відсутності виправдувальних, внаслідок ненадання судом дозволу на проведення заходу забезпечення кримінального провадження.

Тому слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з наданням можливості вилучити відповідні документи.

Керуючись ст. ст.160,163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю їх вилучення, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , та стосуються інформації щодо товарно-транспортних накладних (експрес-накладних) із зазначенням їх номерів, товарних чеків, декларацій та інших документів, що заповнювались (складались) під час відправлення (отримання) вантажів (посилок), зокрема доручень отримувача на довірену особу щодо отримання вантажів (посилок) - «Інший отримувач»; переказів прооплату отриманихпоштових відправлень,отримання грошовихкоштів накартковий рахунокчи накладенимплатежем; відеозапису з камер відеоспостереження, розміщених у приміщеннях відділень ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », де відправникомчи одержувачемє ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , тел. НОМЕР_2 , за період з 01.01.2024 по дату винесення ухвали.

Дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення вищевказаних документів надати старшому детективу ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , детективам групи детективів та/або прокурорам групи прокурорів.

Строк дії ухвали два місяці з дня її постановлення.

Відповідно до ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. У разі якщо дозвіл на проведення обшуку надано за клопотанням сторони захисту, слідчий суддя, суд доручає забезпечення його проведення слідчому, прокурору або органу Національної поліції за місцем проведення цих дій. Проведення обшуку здійснюється за участю особи, за клопотанням якої надано дозвіл на його проведення, згідно з положеннями цього Кодексу.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення11.06.2024
Оприлюднено14.06.2024
Номер документу119684788
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/380/24

Ухвала від 10.06.2024

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 13.06.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 11.06.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 10.06.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 07.06.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 06.06.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 06.06.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 06.06.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 06.06.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 06.06.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні