Ухвала
від 05.10.2010 по справі 2а-4566/10/1270
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Головуючий у 1 інстанції - Ковальова Т.І.

Суддя-доповідач - Ястреб ова Л.В.

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2010 року справа №2а-4 566/10/1270 приміщення суду за а дресою:83017, м. Донецьк, бул. Шевче нка, 26

Донецький апеляційний адм іністративний суд у складі:

судді - доповідача: Ястребов ої Л.В.

суддів: Ляшенка Д.В., Жаботин ської С.В.

розглянувши в порядку пись мового провадження апеляцій ну скаргу Державної податков ої інспекції в Артемівському районі м. Луганську на постан ову Луганського окружного ад міністративного суду від 09 ли пня 2010 року по справі № 2а-4566/10/1270 за адміністративним позовом Де ржавної податкової інспекці ї в Артемівському районі у м. Л уганську до Товариства з обм еженою відповідальністю «СВ ЕТС-АРТ» про державну реєстр ацію та припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з вищезазначеним позовом.

Постановою Луганського ок ружного адміністративного с уду від 09 липня 2010 року позовні вимоги державної податкової інспекції в Артемівському р айоні у м. Луганську до товари ства з обмеженою відповідаль ністю «СВЕТС-АРТ» про визнан ня недійсним запису про держ авну реєстрацію та припиненн я юридичної особи задовольно частково.

Припинено юридичну особу в ідповідача - товариства з о бмеженою відповідальністю « СВЕТС-АРТ» - код ЄДРПОУ: 36189169, з ареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1.

В задоволенні решти вимог в ідмовити за необґрунтованіс тю.

В апеляційній скарзі предс тавник позивача просить скас увати постанову суду першої інстанції в частині відмови у задоволенні позовних вимог ДПІ про визнання недійсним з апису про державну реєстраці ю ТОВ «СВЕТС-АРТ» та прийняти нове рішення, яким задовольн ити позовні вимоги ДПІ в повн ому обсязі, посилаючись на по рушення судом норм матеріаль ного права.

Всі особи, які беруть участь у справі, у судове засідання н е прибули, хоча вони були нале жним чином повідомлені про д ату, час і місце судового засі дання, тому відповідно до п.2 ч .1 ст. 197 КАС України суд апеляці йної інстанції розглянув спр аву в порядку письмового про вадження за наявними у справ і матеріалами.

Заслухавши доповідь судді -доповідача, дослідивши мате ріали справи, обговоривши до води апеляційної скарги, кол егія суддів вважає, що апеляц ійна скарга задоволенню не п ідлягає з наступних підстав.

Судом апеляційної інстанц ії встановлено, що товариств о з обмеженою відповідальніс тю «СВЕТС-АРТ» зареєстроване виконавчим комітетом Луганс ької міської ради 03 жовтня 2008 р оку за № 1 382 102 0000 015526 та було взято н а податковий облік в ДПІ в Арт емівському районі у м. Луганс ьку.

Згідно реєстраційних доку ментів ТОВ «СВЕТС-АРТ», місце знаходження відповідача: А ДРЕСА_1, засновником є ОСО БА_1, яка займає посаду керів ника цього підприємства.

Згідно пояснень засновник а ТОВ «СВЕТС-АРТ» ОСОБА_1, вона не реєструвала підприєм ство, та не здійснювала дій щодо реєстрації підприємств а в органах виконавчої влади . Також ОСОБА_1 пояснила, що як директор ТОВ «СВЕТС-АРТ» вона ніяких документів фінан сово-господарської діяльнос ті не підписувала, договори н е укладала та нікому не доруч ала цього робити. До фінансов о-господарської діяльності п ідприємства вона ніякого від ношення не має. Податкові дек ларації вона не складала, не п ідписувала та не надавала до ДПІ в Артемівському районі м . Луганська. Бухгалтерських д окументів та печатки підприє мства у неї немає та ніколи не було. Де знаходиться підприє мство їй також не відомо.

Згідно довідки про встанов лення фактичного місцезнахо дження платника від 20 січня 2010 року, складеної працівниками податкової міліції, ТОВ «СВЕ ТС-АРТ» за юридичною адресою , зазначеною в статутних доку ментах, не знаходиться.

Відповідно з ч. 2 ст. 110 Цивільн ого Кодексу України юридична особа ліквідується за рішен ням суду про визнання судом н едійсною державної реєстрац ії юридичної особи через доп ущені при її створенні поруш ення, які не можна усунути, а т акож в інших випадках, встано влених законом.

Згідно з ч. 1 ст. 33 та п. 2 ст. 38 Зако ну України від 15.05.2003р. № 755 - IV «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців» підставами для п остановлення судового рішен ня щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банк рутством юридичної особи, зо крема є наявність в Єдиному д ержавному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходж енням.

Пунктом 17 ст. 11 Закону Україн и «Про державну податкову сл ужбу в Україні» органи держа вної податкової служби у вип адках, в межах компетенції та у порядку, встановлених зако нами України, мають право зве ртатися у передбачених закон ом випадках до судових орган ів із заявою (позовною заявою ) про скасування державної ре єстрації суб' єкта підприєм ницької діяльності.

Колегія суддів погоджуєть ся з висновком суду першої ін станції, що позовні вимоги пі длягають частковому задово ленню, оскільки як підтвердж ується доказами, які містять ся в матеріалах справи товар иство з обмеженою відповідал ьністю «СВЕТС-АРТ» не знаход иться за адресою вказаною у р еєстраційних документах, що є підставою для припинення ю ридичної особи відповідача.

Судом першої інстанції так ож вірно зазначено, що слід ві дмовити відносно позовних ви мог в частині визнання недій сним запису про державну реє страцію товариства з обмежен ою відповідальністю «СВЕТС-А РТ» оскільки вироку у віднош енні директора, засновника т овариство з обмеженою відпов ідальністю «СВЕТС-АРТ» ОСО БА_1 немає, тобто підстав дл я визнання недійсним запису про державну реєстрацію у су ду немає.

За таких обставин, колегія с уддів вважає, що судове рішен ня першої інстанції прийнято з дотриманням норм матеріал ьного та процесуального прав а і не може бути скасовано чи з мінено з підстав, що наведені в апеляційній скарзі.

Враховуючи наведене та кер уючись статтями 195, 196, пунктом 1 статті 198, ст.ст. 200, 205, 206, 211, 212, 254, 263 Коде ксу адміністративного судоч инства України, колегія судд ів, -

УХВАЛИЛА:

Апеляційну скаргу Державн ої податкової інспекції в Ар темівському районі у м. Луган ську - залишити без задовол ення.

Постанову Луганського окр ужного адміністративного су ду від 09 липня 2010 року по справі № 2а-4566/10/1270 за адміністративним п озовом Державної податкової інспекції в Артемівському р айоні у м. Луганську до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «СВЕТС-АРТ» про держав ну реєстрацію та припинення юридичної особи - залишити без змін.

Ухвала набирає законної си ли через п' ять днів після на правлення її копії особам, як і беруть участь в справі, та мо же бути оскаржена безпосеред ньо до Вищого адміністративн ого суду України протягом дв адцяти днів після набрання з аконної сили судовим рішення м суду апеляційної інстанції .

Головуючий суддя: Л.В. Ястребова

Судді: Д.В. Ляшенко

С.В.Жаботинська

Дата ухвалення рішення05.10.2010
Оприлюднено03.11.2010
Номер документу11969368
СудочинствоАдміністративне
Сутьдержавну реєстр ацію та припинення юридичної особи

Судовий реєстр по справі —2а-4566/10/1270

Ухвала від 18.08.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ястребова Любов Вікторівна

Ухвала від 18.08.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ястребова Любов Вікторівна

Ухвала від 19.07.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Пилипчук Н.Г.

Ухвала від 22.07.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Пилипчук Н.Г.

Ухвала від 05.10.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ястребова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні