Ухвала
від 17.06.2024 по справі 444/328/23
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/328/23

Провадження № 2-р/444/4/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 червня 2024 року Жовківський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Ясиновський Р. Б.,

за участі секретаря судового засідання Стець М.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Жовква Львівської області заяву ОСОБА_1 про роз`яснення рішення Жовківського районного суду Львівської області від 13 квітня 2023 року у цивільній справі № 444/328/23, провадження № 2/444/349/2023, за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: служба у справах дітей Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області, про визначення місця проживання дитини, -

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 звернувся до Жовківського районного суду Львівської області із заявою про роз`яснення рішення Жовківського районного суду Львівської області від 13 квітня 2023 року у цивільній справі № 444/328/23, провадження № 2/444/349/2023, за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: служба у справах дітей Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області, про визначення місця проживання дитини, а саме в частині того, чи розуміється під визначенням місця проживання дитиниОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , її фактичне самостійне утримання та самостійне виховання батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Заяву мотивує наступним.

Вказує, що Жовківським районним судом Львівської області 13 квітня 2023 року ухвалено рішення у цивільній справі № 444/328/23, провадження № 2/444/349/2023, за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: служба у справах дітей Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області, про визначення місця проживання дитини.

Вказаним рішенням ухвалено позов задовольнити та визначити місце проживання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з батьком, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Зазначає, що при ознайомленні з вказаним рішенням, не зрозумілим є те, чи суд, визначивши місце проживання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом із батьком, тобто ним, залишив сина на його утриманні та вихованні. Тобто, вказане вище рішення є не зрозумілим в резолютивній частині стосовно того, чи визначивши місце проживання дитини з батьком, суд одночасно залишив її на утриманні та вихованні батька.

Просить суд, на підставі викладеного та керуючись ст. 271 ЦПК України, роз`яснити рішення суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 271 ЦПК України суд розглядає заяву про роз`яснення судового рішення у порядку, в якому було ухвалено відповідне судове рішення, протягом десяти днів з дня її надходження. У разі необхідності суд може викликати учасників справи, державного чи приватного виконавця в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розглядові заяви про роз`яснення рішення.

ОСОБА_1 в судове засідання не прибув. Подав заяву, в якій просив розгляд заяви про роз`яснення рішення проводити у його відсутності.

ОСОБА_2 та представник служби у справах дітей Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області в судове засідання не прибули, хоча про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином. Про причини неявки суд не повідомили. Клопотань про відкладення розгляду заяви, чи будь-яких інших не подавали.

Оскільки всі учасники справи в судове засідання не з`явилися, фіксування судового процесу відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З`ясувавши обставини справи, суд дійшов висновку про задоволення заяви з огляду на наступне.

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду розглянув справу № 128/2734/17 та встановив, що суд може роз`яснити судове рішення у разі, якщо нечітким або незрозумілим є зміст його резолютивної частини, як для осіб, щодо яких воно ухвалене, так і для осіб, які будуть здійснювати його примусове виконання.

Жовківським районним судом Львівської області 13 квітня 2023 року ухвалено рішення у цивільній справі № 444/328/23, провадження № 2/444/349/2023, за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: служба у справах дітей Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області, про визначення місця проживання дитини.

Відповідно до вказаного рішення, позовні вимоги задоволено.

Ухвалено визначити місце проживання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з батьком, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Рішення набрало законної сили 16 травня 2023 року.

Разом з тим, вищевказане рішення є не зрозумілим в частині стосовно того, чи визначивши місце проживання дитини з батьком, суд одночасно залишив її на самостійному утриманні та вихованні батька.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 271 ЦПК України за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення. Подання заяви про роз`яснення судового рішення допускається, якщо судове рішення ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання.

Відповідно до п. 21 постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року № 14 «Про судове рішення у цивільній справі» питання роз`яснення рішення суду розглядається судом, що ухвалив рішення, і в ухвалі суд викладає більш повно та ясно ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін у суть рішення і не торкаючись питань, які не були предметом судового розгляду. Якщо фактично порушено питання про зміну рішення або внесення в нього нових даних, у тому числі й роз`яснення мотивів ухваленого рішення, суд ухвалою відмовляє в роз`ясненні рішення.

У зв`язку із чим, оскільки рішення Жовківського районного суду Львівської області від 13 квітня 2023 року є не зрозумілим в частині стосовно того, чи визначивши місце проживання дитини з батьком, суд одночасно залишив її на самостійному утриманні та вихованні батька, суд приходить до висновку, що необхідно більш повно та ясно роз`яснити рішення, розуміння якого викликає труднощі при його виконанні, не вносячи змін у суть рішення і не торкаючись питань, які не були предметом судового розгляду.

З метою уникнення незрозумілості рішення, суд приходить до висновку, що заява ОСОБА_1 підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 247, 260, 271 Цивільного процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про роз`яснення рішення Жовківського районного суду Львівської області від 13 квітня 2023 року у цивільній справі № 444/328/23, провадження № 2/444/349/2023, за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: служба у справах дітей Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області, про визначення місця проживання дитини - задовольнити.

Роз`яснити, що відповідно до рішення Жовківського районного суду Львівської області від 13 квітня 2023 року у цивільній справі № 444/328/23, провадження № 2/444/349/2023, за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: служба у справах дітей Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області, про визначення місця проживання дитини, під визначенням місце проживання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце проживання якого зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , розуміється залишення дитиниОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на самостійному утриманні та вихованні батька ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня її складання.

Учасник справи, якому ухвалу суду не було вручено у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили з дня прийняття рішення апеляційною інстанцією.

Повне найменування учасників справи:

Позивач: ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , місце проживання: АДРЕСА_2 , паспорт громадянина України серії НОМЕР_1 , виданий Старосинявським РВ УМВС України в Хмельницькій області 05 грудня 1998 року, РНОКПП НОМЕР_2 )

Відповідач: ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 , місце проживання: АДРЕСА_3 , паспорт громадянина України серії НОМЕР_3 , виданий Жовківським РВ УМВС України у Львівській області 25 листопада 2001 року, РНОКПП: НОМЕР_4 , e-mail адреса: ІНФОРМАЦІЯ_5 )

Третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: служба у справах дітей Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області (адреса: вул. Я. Мудрого, буд. 3, м. Рава-Руська, Львівський район, Львівська область, 80316, код ЄДРПОУ 44466754, e-mail адреса: rawagromada@gmail.com).

Суддя Ясиновський Р. Б.

СудЖовківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення17.06.2024
Оприлюднено18.06.2024
Номер документу119757216
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про роз’яснення судового рішення

Судовий реєстр по справі —444/328/23

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

Рішення від 13.04.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні