Ухвала
від 17.06.2024 по справі 367/215/23
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/215/23

Провадження №2/367/1229/2024

УХВАЛА

Іменем України

17 червня 2024 року м. Ірпінь

Ірпінський міський суд Київської області в складі :

головуючого судді Третяк Я.М.,

за участі секретаря судового засідання Люліної О.С.,

прокурора Годлевської-Коновалової А.В.,

представника третьої особи ОСОБА_1 ,

розглянувши в підготовчому засіданні у залі суду у м. Ірпінь справу за позовом керівника Бучанської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Будінвест Груп», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Державне підприємство «Київське лісове господарство», про усунення перешкод користування майном шляхом скасування рішення про державну реєстрацію права власності, повернення земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Ірпінського міського суду Київської області перебуває цивільна справа № 367/215/23 за позовом керівника Бучанської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Будінвест Груп», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Державне підприємство «Київське лісове господарство», про усунення перешкод користування майном шляхом скасування рішення про державну реєстрацію права власності, повернення земельної ділянки кадастровий номер 3210900000:03:005:0061.

17.06.2024 до суду надійшло клопотання керівника Бучанської окружної прокуратури Київської області, в якому в зв`язку з реорганізацією ДП «Київське лісове господарство» він просив суд залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача його правонаступника - Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України».

У підготовчому засіданні прокурор Годлевська-Коновалова А.В. підтримала вказане клопотання.

Представник ДСГП «Ліси України» у підготовчому засіданні просив суд задовольнити вказане клопотання.

Інші учасники процесу до суду не з`явилися, належним чином повідомлені про дату, час та місце підготовчого засідання, клопотань про відкладення судового засідання до суду не подавали.

За таких обставин суд визнав за можливе вирішити клопотання щодо участі в справі третьої особи за відсутності учасників процесу, які не прибули до суду.

За змістом статті 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Згідно наказу Державного агентства лісових ресурсів України від 26.10.2022 № 804 створено Державне спеціалізоване господарське підприємство « Ліси України».

Наказом Державного агентства лісових ресурсів України від 28.10.2022 № 946 припинено Державне підприємство « Київське лісове господарство» шляхом реорганізації, а саме приєднання до ДСГП « Ліси Україн». Цим же наказом визначено, що ДСГП «Ліси України» є правонаступником прав та обов`язків ДП « Київське лісове господарство».

Отже, у даному випадку у відносинах, щодо яких виник спір у межах цієї справи, відбулося правонаступництво у зв`язку з утворенням Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», яке стало правонаступником ДП «Київське лісове господарство».

З урахуванням наведеного, суд вважає необхідним залучити до участі у справі Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в якості правонаступника Державного підприємства «Київське лісове господарство».

Керуючись ст. ст. 55, 258 Цивільного процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання керівника прокурора Бучанської окружної прокуратури Київської області про заміну третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету позову, на стороні позивача задовольнити.

Замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Державне підприємство «Київське лісове господарство» на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» (код ЄДРПОУ 44768034, адреса: 01601, м. Київ, вул. Руставелі Шота, буд. 9-А).

Зобов`язати представника позивача надати суду копію позову з додатками до нього для направлення залученій особі або докази її надіслання такій особі.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали має право надіслати: суду пояснення щодо позову або відзиву, іншим учасникам справи - копію таких пояснень.

Підготовче засідання в цивільній справі позовом керівника Бучанської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Будінвест Груп», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України», про усунення перешкод користування майном шляхом скасування рішення про державну реєстрацію права власності, повернення земельної ділянки відкласти на 09 годину 30 хвилин 12 липня 2024 року.

Викликати в наступне судове засідання учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя: Я.М.Третяк

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення17.06.2024
Оприлюднено19.06.2024
Номер документу119772636
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —367/215/23

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні