Ухвала
від 17.06.2024 по справі 2а-1877/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну стягувача у виконавчому листі)

17 червня 2024 року м. Житомир справа № 2а-1877/10/0670,

категорія 6426

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Попової О. Г., розглянувши у порядку письмового провадження питання про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Прокурора Андрушівського району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Андрушівському районі Житомирської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Київ-Агробуд" про стягнення коштів,-

встановив:

В провадженні Житомирського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа №2а-1877/10/0670, за позовом Прокурора Андрушівського району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Андрушівському районі Житомирської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Київ-Агробуд" про стягнення коштів.

Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 09.06.2010 по справі №2а-1877/10/0670 позовні вимоги задоволено, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Київ-агробуд" на користь Управління пенсійного фонду України в Андрушівському районі Житомирської області 6478,13грн. заборгованості зі сплати страхових внесків, нарахованих фінансових санкцій та пені.

Вказана постанова набрала законної сили.

На підставі вказаної постанови представнику позивача видано виконавчий лист.

Ухвалою суду від 05.08.2016 замінено сторону (стягувача) виконавчого провадження по адміністративній справі №2а-1877/10 (виконавчий лист №3044/10) - Управління Пенсійного фонду України в Андрушівському районі Житомирської області його правонаступником - Андрушівським об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області.

04.06.2024 Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області звернулось до суду із заявою, в якій просить замінити стягувача у виконавчому листі, а саме з Андрушівського об`єднаного управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області на його правонаступника - Головне управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Керуючись приписами частини третьої статті 194, частини дев`ятої статті 205, частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України (далі -КАС України), суд вважає за можливе провести розгляд заяви у порядку письмового провадження.

Відповідно до статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи, суд який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Ухвалу суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

За змістом частини п`ятої статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" від 02.06.2016 №1404-VIII у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 за №628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Андрушівське об?єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (код ЄДРПОУ 37909216), ліквідоване шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (код ЄДРПОУ 13559341).

Відповідно до ч. 9 ст. 5 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади" визначено, що Порядок здійснення заходів, пов?язаних з утворенням, реорганізацією чи ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, визначається Кабінетом Міністрів України. На виконання даного припису Закону Кабінет Міністрів України прийняв постанову "Про затвердження Порядку здійснення заходів, пов?язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади" від 20.10.2011 за №1074 (надалі - Постанова №1074).

Згідно абзацу 1 пункту 1 Порядку затвердженого Постановою №1074 визначено, що цей Порядок визначає механізм здійснення заходів, пов?язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (далі - органи виконавчої влади) та їх територіальних органів до яких, згідно із пунктом 12 розділу XV Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування", відносяться вищезгадані управління Пенсійного фонду України.

Пунктом 6 згаданого Порядку визначено, що права та обовязки органів виконавчої влади переходять у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Таким чином, у межах спірних правовідносин Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області є правонаступником вибувшого позивача. З огляду на викладене, оскільки факт вибуття сторони виконавчого провадження -Андрушівського об`єднаного управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області, правонаступником якого є Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області встановлений судом та підтверджений належними та достатніми доказами, суд вважає вимоги заявника про заміну стягувача у виконавчому листі обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 243, 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ухвалив:

Задовольнити заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну стягувача у виконавчому листі.

Замінити стягувача у виконавчому листі №3044/10 виданого Житомирським окружним адміністративним судом 09.09.2010 у справі №2а-1877/10/0670 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Київ-Агробуд" заборгованість, з Андрушівського об`єднаного управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області на його правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя О.Г. Попова

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.06.2024
Оприлюднено19.06.2024
Номер документу119778173
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1877/10/0670

Ухвала від 17.06.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Ухвала від 17.05.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Ухвала від 05.08.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Ухвала від 26.07.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Постанова від 09.06.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Хаюк Сергій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні