Ухвала
від 18.06.2024 по справі 525/772/24
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/772/24

Провадження № 2/525/264/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

18.06.2024 селище Велика Багачка

Суддя Великобагачанського районного суду Полтавської області Прасол Я.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Кумечко Марина Сергіївна, до Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області, ОСОБА_2 , ПП «Великобагачанський комбікормовий завод» про визнання протиправними дій суб`єкта владних повноважень та скасування права власності,

у с т а н о в и л а:

ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Кумечко Марини Сергіївни, звернулась до суду з позовною заявою до Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області, ОСОБА_2 , ПП «Великобагачанський комбікормовий завод» про визнання протиправними дій суб`єкта владних повноважень та скасування права власності.

Ухвалою суду від 12.06.2024 позовну заяву ОСОБА_1 було залишено без руху, у зв`язку з невідповідністю вимогам ст. 175, 177 ЦПК України.

Позивачем ОСОБА_1 18.06.2024 були усунуті недоліки позовної заяви.

На адресу суду надійшла інформація щодо зареєстрованого місця проживання відповідача, справа підсудна Великобагачанському районному суду Полтавської області.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Оскільки позивачем усунуті недоліки позовної заяви, її слід прийняти до розгляду тавідкрити провадження у справі.

Враховуючи вимоги ч. 4ст. 274 ЦПК України та характер спірних правовідносин, що виникли у справі, суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження. З урахуванням вищевикладеного, провадження по цивільній справі за вищевказаним позовом підлягає призначенню до розгляду в підготовчому засіданні, яке для даної категорії справ є обов`язковим.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.175,177,187,274 ЦПК України,

п о с т а н о в и л а:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Кумечко Марина Сергіївна, до Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області, ОСОБА_2 , ПП «Великобагачанський комбікормовий завод» про визнання протиправними дій суб`єкта владних повноважень та скасування права власності.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 13 год. 00 хв. 11 липня 2024 року в залі суду в приміщенні Великобагачанського районного суду Полтавської області за адресою: 38300, селище Велика Багачка Полтавської області, вулиця Шевченка, 69.

Встановити відповідачам строк п`ятнадцять днів з дня вручення їм цієї ухвали, протягом якого вони мають право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів. Роз`яснити відповідачам, що в разі ненадання ними відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов до позивача.

Встановити позивачустрокп`ять днівз дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбаченуст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст. 178 ЦПК України.

Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати іншим учасникам справи.

Встановити відповідачамстрокп`ять днівз дня отримання відповіді на відзив, протягом якого вони мають право подати суду заперечення, передбаченестаттею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст.178 ЦПК України. Копію заперечення і доданих до нього одночасно з поданням його суду відповідачі повинні надіслати іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1602/.

Копію даної ухвали про відкриття провадження у справі за вищевказаною позовною заявою невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати відповідачам копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Я.В. Прасол

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення18.06.2024
Оприлюднено19.06.2024
Номер документу119794806
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —525/772/24

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 05.09.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 29.08.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 11.07.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 03.07.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 18.06.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні