Ухвала
від 16.09.2024 по справі 525/772/24
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/772/24

Провадження № 2/525/264/2024

У Х В А Л А

16.09.2024 селище Велика Багачка

Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі:

головуючої судді Прасол Я.В.,

секретаря судових засідань Хоменка М.М.,

з участю представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Якимової О.В.,

представника відповідача Великобагачанської селищної ради Романенка М.О.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в селищі Велика Багачка цивільну справу за позовом ОСОБА_2 , представник позивача адвокат Кумечко Марина Сергіївна, до Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області, ОСОБА_1 про визнання протиправними дій суб`єкта владних повноважень та скасування права власності,

у с т а н о в и в:

У провадженні Великобагачанського районного суду Полтавської області знаходиться вказана цивільна справа.

05.09.2024 через підсистему«Електронний суд»надійшла заявапредставника відповідача ОСОБА_1 адвоката ЯкимовоїО.В.про викликта допиту судовомузасіданні свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 щодо обставин,що стосуютьсяпредмету спору.

16.09.2024 через підсистему «Електронний суд» надійшло клопотання представника позивача про витребування додаткових доказів у справі, просила витребувати від ЦНАПу Виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради копії: опису вхідного пакета документів, прийнятого від гр. ОСОБА_1 необхідних для видачі рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером

5320255100:00:008:1411 для ведення особистого селянського господарства у власність та додатків до нього; опису вхідного пакета документів, прийнятого від гр. ОСОБА_2 необхідних для видачі рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 5320255100:00:008:1411 для ведення особистого селянського господарства у власність та додатків до нього; електронної та/або паперової справи, сформованої на підставі заяви поданої гр. ОСОБА_2 від 23.03.2021; електронної та/або паперової справи, сформованої на підставі заяви поданої гр. ОСОБА_1 від 09.04.2021; документів, які підтверджують передачу вхідного пакета документів ОСОБА_2 від 23.03.2021 з ЦНАПу Виконкому Великобагачанської селищної ради до Великобагачанської селищної ради; документів, які підтверджують передачу вхідного пакета документів ОСОБА_1 від 09.04.2021 з ЦНАПу Виконкому Великобагачанської селищної ради до Великобагачанської селищної ради.

У підготовчому засіданні представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Якимова О.М. повністю підтримала заяву про виклик та допит у судовому засіданні свідків, не заперечувала проти клопотання представника позивача адвоката Кумечко М.С. про витребування додаткових доказів у справі.

Представник Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області Романенко М.О. не заперечував проти задоволення заявлених клопотань.

Інші учасники судового розгляду в підготовче засідання не з`явилися, про день та час його проведення повідомлені належним чином, з клопотаннями про відкладення розгляду справи на адресу суду не зверталися. Представник позивача адвокат Кумечко М.С. подала заяву про проведення підготовчого засідання 16.09.2024 без участі сторони позивача.

Відповідно до ст. 12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно ч. ч. 1, 2 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до ч. ч. 1, 5, 6 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. 3 ст. 84 ЦПК України, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідно частини 2статті 116 ЦПК Україниспособом забезпечення судом доказів є витребування та (або) огляд доказів.

Свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи ( ч. 1 ст. 69 ЦПК України).

Згідно положень ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

За наведених обставин, з метою повного та всебічного розгляду вказаної цивільної справи, суд вважає за необхідне витребувати додаткові докази та викликати для допиту в судовому засіданні свідків.

Відповідно до ч. 1 ст. 189 ЦПК України, завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Коло питань, які вирішуються на підготовчому засіданні визначено положеннями ст.197 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 81, 197, 198, 200 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Витребувати у Центрі надання адміністративних послуг Виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області належним чином засвідчені копії:

-опису вхідного пакета документів, прийнятого від гр. ОСОБА_1 необхідних для видачі рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 5320255100:00:008:1411 для ведення особистого селянського господарства у власність та додатків до нього;

-опису вхідного пакета документів, прийнятого від гр. ОСОБА_2 необхідних для видачі рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 5320255100:00:008:1411 для ведення особистого селянського господарства у власність та додатків до нього;

-електронної та/або паперової справи, сформованої на підставі заяви поданої гр. ОСОБА_2 від 23 березня 2021 року;

-електронної та/або паперової справи, сформованої на підставі заяви поданої гр. ОСОБА_1 від 09 квітня 2021 року;

-документів, які підтверджують передачу вхідного пакета документів ОСОБА_2 від 23 березня 2021 року з Центру надання адміністративних послуг Виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради до Великобагачанської селищної ради;

-документів, які підтверджують передачу вхідного пакета документів ОСОБА_1 від 09 квітня 2021 року з Центру надання адміністративних послуг Виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради до Великобагачанської селищної ради.

Витребувані судом докази надати на адресу суду в 10-денний строк з моменту отримання копії даної ухвали, або у 5-денний строк повідомити про неможливість надання доказів, з указанням відповідних причин.

Викликати та допитати у судовому засіданні свідків:

- ОСОБА_3 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_4 , адреса робочого місця: АДРЕСА_2 .

Свідків, відповідно до положень ч. 4 ст. 91 ЦПК України попередити про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

У підготовчому засіданні оголосити перерву до 09 год. 00 хв. 15 жовтня 2024 року.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя Я.В. Прасол

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення16.09.2024
Оприлюднено18.09.2024
Номер документу121642098
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —525/772/24

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 05.09.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 29.08.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 11.07.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 03.07.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 18.06.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні