Ухвала
від 19.06.2024 по справі 155/472/24
ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №155/472/24

Провадження №2-о/155/61/24

ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

19 червня 2024 року місто Горохів

Горохівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Яремчук С.М.,

за участю секретаря судового засідання Задурської К.М.,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , який діє в інтересах дитини ОСОБА_2 , про усиновлення, заінтересовані особи: ОСОБА_3 , орган опіки та піклування Луцької районної державної адміністрації, Горохівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Луцькому районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

У встановленому законом порядку як присяжні для розгляду справи №155/472/24 були відібрані Ковальчук М.М. та Ковальчук О.М. (протокол автоматичного визначення присяжних від 20 березня 2024 року).

Наказом голови Горохівського районного суду Волинської області від 28 травня 2024 року увільнено Ковальчук Олену Миколаївну , яку включено до списку присяжних Горохівського районного суду Волинської області, від виконання обов`язків присяжного з 28 травня 2024 року у зв`язку із станом здоров`я та довготривалим лікуванням.

У зв`язку з цим, 19 червня 2024 року в судовому засіданні судом вирішується питання щодо увільнення присяжної Ковальчук О.М .

Положеннями ч. 4 ст. 293 ЦПК України визначені справи, розгляд яких проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Згідно зі ст. 63 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» присяжним є особа, яка у випадках, визначених процесуальним законом, та за її згодою вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя. Присяжні виконують обов`язки, визначені пунктами 1, 2, 4-6 частини сьомої статті 56 цього Закону («Права та обов`язки судді»).

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 65 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» не включаються до списків присяжних громадяни, які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов`язків присяжного

Відповідно до ч. 3 ст. 65 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» особа, включена до списку присяжних, зобов`язана повідомити суд про обставини, що унеможливлюють її участь у здійсненні правосуддя, у разі їх наявності.

Згідно з ч. 1 ст. 66 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» за наявності обставин, зазначених у частині другій статті 65 цього Закону, голова суду повинен увільнити особу, яку було включено до списку присяжних, від виконання обов`язків присяжного.

Пунктом 4 частини 2 статті 66 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» голова суду також увільняє від виконання обов`язків присяжного іншу особу, якщо голова суду визнає поважними причини, на які вона посилається.

Відповідно до ч. 2 ст. 67 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» добір осіб для запрошення до участі у здійсненні правосуддя як присяжних здійснюється за допомогою автоматизованої системи.

З урахуванням необхідності забезпечення судового розгляду у встановлені законом порядку та строки, суд вважає за необхідне увільнити присяжну Ковальчук О.М. від участі у розгляді цієї цивільної справи, враховуючи наказ голови суду про увільнення Ковальчук О.М. від обов`язків присяжного у зв`язку із станом здоров`я та довготривалим лікуванням.

На підставі викладеного, керуючись ст. 63, 65-67 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Увільнити присяжну Ковальчук Олену Миколаївну від участі у розгляді цивільної справи №155/472/24 за заявою ОСОБА_1 , який діє в інтересах дитини ОСОБА_2 , про усиновлення, заінтересовані особи: ОСОБА_3 , орган опіки та піклування Луцької районної державної адміністрації, Горохівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Луцькому районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Визначити присяжного за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Горохівського районного суду

Волинської області Яремчук С.М.

СудГорохівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення19.06.2024
Оприлюднено21.06.2024
Номер документу119837357
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —155/472/24

Рішення від 10.07.2024

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Яремчук С. М.

Ухвала від 19.06.2024

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Яремчук С. М.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Яремчук С. М.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Яремчук С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні