Ухвала
від 18.06.2024 по справі 914/466/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

18.06.2024 Справа № 914/466/23

Господарський суд Львівської області розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Олімпекс Купе Інтернейшнл» арбітражного керуючого Сокола Олексія Юрійовича:

про:витребування доказівУ справі:№ 914/466/23за заявою:Компанії «Медісон Пасіфік Траст Лімітед» «MADISON PACIFIC TRUST LIMITED»про банкрутство:Товариства з обмеженою відповідальністю «Олімпекс Купе Інтернейшнл» (ідентифікаційний код 20005502)

Суддя: Цікало А. І.

При секретарі: Андріюк В. М.

Представники:

Кредитора-1:Компанії «Медісон Пасіфік Траст Лімітед» «MADISON PACIFIC TRUST LIMITED» - Дудяк Р. А. адвокатКредитора-2:Підприємства «Вторметекспорт» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю Мельниченко А. В. адвокатКредитора-3:Товариства з обмеженою відповідальністю «Сварог-Буковина» - Савчук Ю. М. адвокатКредитора-4:Товариства з обмеженою відповідальністю «Санолта ОУ» («SUNOLTA OЬ») - не з`явивсяКредитора-5:Товариства з обмеженою відповідальністю «Теком-Лізинг» - не з`явивсяКредитора-6:Товариства з обмеженою відповідальністю «Ферко» Мельниченко А.В. адвокатКредитора-7:Товариства з обмеженою відповідальністю «Гармонія фінанс» - не з`явивсяКредитора-8:Компанії «Джи-Ен-Ті Олімпекс Холдинг Лімітед» (GNT OLIMPEX HOLDING LIMITED) Мельниченко А. В. адвокатКредитора-9:Інноватус Стракчерд Трейд Файненс І с.а.р.л (INNOVATUS STRUCTURED TRADE FINANCE I S.A.R.L) Сєрова О. О. адвокатКредитора-10:Товариства з обмеженою відповідальністю «Доступні Фінанси» - Горьовий В. В. адвокатКредитора-11:Державного підприємства «Одеський морський торговельний порт» - не з`явився Боржника:Товариства з обмеженою відповідальністю «Олімпекс Купе Інтернейшнл» - Москва Ю. О. адвокатРозпорядник майна:Сокол О. Ю. арбітражний керуючийУчасник справи:Голова профспілкового комітету ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» Костюков О. М. Качан В. В. адвокат

ВСТАНОВИВ:

03.02.2023 р. на розгляд Господарського суду Львівської області за вх. № 502 від Компанії «Медісон Пасіфік Траст Лімітед» «MADISON PACIFIC TRUST LIMITED» надійшла заява про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Олімпекс Купе Інтернейшнл» (ідентифікаційний код 20005502).

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 03.02.2023 р., зазначеній заяві присвоєно єдиний унікальний номер судової справи 914/466/23 та передано таку для розгляду судді Цікало А. І.

Ухвалою суду від 06.02.2023 р. у справі № 914/466/23 прийнято до розгляду заяву Компанії «Медісон Пасіфік Траст Лімітед» «MADISON PACIFIC TRUST LIMITED» про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Олімпекс Купе Інтернейшнл»; підготовче засідання призначено на 14.02.2023 р.

14.02.2023 р. на розгляд Господарського суду Львівської області за вх. № 601 від Підприємства «Вторметекспорт» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю надійшла заява від 13.02.2023 р. про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Олімпекс Купе Інтернейшнл» (ідентифікаційний код 20005502).

Відповідно до протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 14.02.2023 р., зазначеній заяві присвоєно єдиний унікальний номер судової справи 914/555/23 та передано таку для розгляду судді Цікало А. І.

Ухвалою суду від 14.02.2023 р. у справі № 914/555/23 заяву Підприємства «Вторметекспорт» у формі ТзОВ від 13.02.2023р. про відкриття провадження у справі про банкрутство ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» приєднано до матеріалів справи № 914/466/23 для одночасного розгляду із заявою Компанії «Медісон Пасіфік Траст Лімітед» «MADISON PACIFIC TRUST LIMITED» про відкриття провадження у справі про банкрутство ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл».

Ухвалою Господарського суду Львівської області від 15.02.2023 р. відкрито провадження у справі № 914/466/23 за заявою Компанії «Медісон Пасіфік Траст Лімітед» «MADISON PACIFIC TRUST LIMITED» про банкрутство ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл»; визнано вимоги кредитора - Компанії «Медісон Пасіфік Траст Лімітед» «MADISON PACIFIC TRUST LIMITED» у розмірі 15081357,98 грн.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл»; розпорядником майна ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» призначено арбітражного керуючого Сокола О. Ю.; встановлено арбітражному керуючому Соколу О. Ю. розмір основної винагороди розпорядника майна та джерела її сплати; попереднє засідання суду призначено на 04.04.2023 р.; ухвалено вимоги кредитора - Підприємства «Вторметекспорт» у формі ТзОВ, що містяться у приєднаній заяві від 13.02.2023 р. про відкриття провадження у справі про банкрутство ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» розглянути в попередньому засіданні суду.

Повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» оприлюднено на офіційному веб-порталі судової влади України 17.02.2023 р. за № 70101.

Постановою Західного апеляційного господарського суду від 27.06.2023 р. ухвалу Господарського суду Львівської області від 15.02.2023 р. у справі № 914/466/23 залишено без змін, апеляційні скарги ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» і Підприємства «Вторметекспорт» у формі ТзОВ - без задоволення.

Постановою Верховного Суду від 15.11.2023 р. касаційні скарги ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» та Підприємства «Вторметекспорт» у формі ТзОВ залишено без задоволення, ухвалу Господарського суду Львівської області від 15.02.2023 р. та постанову Західного апеляційного господарського суду від 27.06.2023 р. у справі № 914/466/23 залишено без змін.

Ухвалою суду від 25.01.2024 р. задоволено клопотання розпорядника майна ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» арбітражного керуючого Сокола О. Ю. про припинення повноважень керівника боржника та покладення його обов`язків на розпорядника майна; припинено повноваження керівника ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» Марченка В. Г.; виконання обов`язків керівника ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» покладено на розпорядника майна ТзОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» арбітражного керуючого Сокола О. Ю.; попереднє засідання суду відкладено.

Постановою Західного апеляційного господарського суду від 04.04.2024 р. частково задоволено апеляційні скарги ОСОБА_1 та представника працівників ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» Костюкова О. М. Скасовано ухвалу Господарського суду Львівської області від 25.01.2024 р. у справі № 914/466/23 і прийнято нове рішення, яким клопотання розпорядника майна арбітражного керуючого Сокола О. Ю. задоволено. Припинено повноваження керівника боржника- ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» Марченка В. Г. Виконання обов`язків керівника боржника - ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» покладено на розпорядника майна, арбітражного керуючого Сокола Олексія Юрійовича.

Ухвалою Господарського суду Львівської області від 21.05.2024 р. попереднє засідання суду відкладено на 18.06.2024 р.

31.05.2024 р. до суду за вх. № 14575/24 від розпорядника майна надійшло клопотання від 31.05.2024 р. вих. № 01-32/76-05 про витребування доказів, в якому він просить суд витребувати у банків та інших фінансових установ інформацію про наявні у боржника рахунки та залишок коштів на таких, про рух коштів на рахунках боржника тощо.

Вказане клопотання обґрунтоване тим, що з метою належного виконання своїх обов`язків, розпорядник майна звернувся до банків, та небанківських надавачів платіжних послуг, які обслуговують боржника, із запитами про надання інформації про рух коштів, операції на рахунках у цінних паперах, операції на електронних гаманцях боржника тощо.

Однак, запитуваної інформації розпорядник майна не отримав.

Отже, розпорядник майна позбавлений можливості самостійно отримати інформацію та документи, необхідні для належного виконання обов`язків розпорядника майна щодо вжиття заходів для захисту майна боржника, проведення аналізу фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника, встановлення за результатами його проведення наявності або відсутності ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, вчинення незаконних дій у разі банкрутства.

Відповідно до п. 51 ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства, Арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати від банків, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, депозитарних установ та інших професійних учасників ринків капіталу інформацію про наявність рахунків та/або залишок коштів на рахунках боржника (у тому числі на рахунках у цінних паперах) / електронних гаманцях, рух коштів та операції на рахунках боржника (у тому числі на рахунках у цінних паперах) / електронних гаманцях, а також інформацію про договори боржника про зберігання цінностей або надання боржнику в майновий найм (оренду) індивідуального банківського сейфа.

Частиною першою статті 81 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Розглянувши матеріали справи, клопотання розпорядника майна про витребування доказів, заслухавши пояснення учасників у справі, суд дійшов висновку, що клопотання розпорядника майна про витребування доказів обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Відповідно до частин 7-9 статті 81 Господарського процесуального кодексу України, будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 2, 44 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 3, 12, 42, 81, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1.Клопотання розпорядника майна від 31.05.2024 р. вих. № 01-32/76-05, котре надійшло до Господарського суду Львівської області 31.05.2024 р. за вх. № 14575/24 задоволити.

2.Витребувати у Акціонерного товариства комерційний банк «Приватбанк» (ідентифікаційний код 14360570; місцезнаходження: 01001, м. Київ, вул. Грушевського, буд. 1Д); Акціонерного товариства «Укрсиббанк» (ідентифікаційний код 09807750; місцезнаходження: 04070, м. Київ, вул. Андріївська, буд. 2/12); Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Ініціатива» (ідентифікаційний код 38700333; місцезнаходження: 79039, м. Львів, вул. Генерала М. Юнаківа, буд. 9-Б), наступну інформацію:

2.1.інформацію про наявність та номери рахунків ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» (ідентифікаційний код 20005502) за період з 15.02.2020 р. по день наданні відповіді (із зазначенням поточного стану рахунків із датою відкриття та датою закриття відповідного рахунку);

2.2.інформацію про залишок коштів на рахунках ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» (ідентифікаційний код 20005502) станом на 15.02.2023 р.;

2.3.інформацію про залишок коштів на рахунках ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» (ідентифікаційний код 20005502) станом на день наданні відповіді;

2.4.інформацію про залишок коштів на рахунках ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» (ідентифікаційний код 20005502) у цінних паперах станом на 15.02.2023 р.;

2.5.інформацію про залишок коштів на рахунках ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» (ідентифікаційний код 20005502) у цінних паперах станом на день наданні відповіді;

2.6.інформацію про залишок коштів на електронних гаманцях ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» (ідентифікаційний код 20005502) станом на 15.02.2023 р.;

2.7.інформацію про залишок коштів на електронних гаманцях ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» (ідентифікаційний код 20005502) станом на день наданні відповіді;

2.8.інформацію про рух коштів та операції на рахунках ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» (ідентифікаційний код 20005502) за період з 15.02.2020 р. по день наданні відповіді (окремі виписки по кожному рахунку за вказаний період із відомостями про операції списання з рахунків та/або зарахування на рахунки, призначення платежу);

2.9.інформацію про рух коштів та операції на рахунках у цінних паперах ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» (ідентифікаційний код 20005502) за період з 15.02.2020 р. по день наданні відповіді (окремі виписки по кожному рахунку за вказаний період із відомостями про операції списання з рахунків та/або зарахування на рахунки, призначення платежу);

2.10.інформацію про рух коштів та операції на електронних гаманцях ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» (ідентифікаційний код 20005502) за період з 15.02.2020 р. по день наданні відповіді (окремі виписки по кожному рахунку за вказаний період із відомостями про операції списання з рахунків та/або зарахування на рахунки, призначення платежу);

2.11.інформацію про договори ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» (ідентифікаційний код 20005502) зберігання цінностей або надання ТзОВ «Олімпекс Купе Інтереншнл» (ідентифікаційний код 20005502) в майновий найм (оренду) індивідуального банківського сейфа.

Ухвала набрала законної сили з моменту її прийняття та не підлягає оскарженню.

Веб-сторінка на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: https://court.gov.ua/fair/sud5015.

Суддя Цікало А.І.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення18.06.2024
Оприлюднено21.06.2024
Номер документу119840131
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —914/466/23

Ухвала від 03.09.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 26.08.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Желік Максим Борисович

Ухвала від 20.08.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Панова Ірина Юріївна

Ухвала від 09.08.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Постанова від 06.08.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Панова Ірина Юріївна

Ухвала від 23.07.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 23.07.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 23.07.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 24.07.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 23.07.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні