Рішення
від 21.06.2024 по справі 744/572/23
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

21.06.24

Справа № 744/572/23

Провадження № 2/744/2/2024

Д О Д А Т К О В Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 червня 2024 року Семенівський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого судді Гнипа О. І.,

при секретарі Висоцькій Т. П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Семенівка Чернігівської області питання про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Оріон-Транс» про зобов`язання нарахування та виплати середнього заробітку на час мобілізації,-

В С Т А Н О В И В :

11 червня 2024 року Семенівським районним судом Чернігівської області у цивільній справі за позовом позивача ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Оріон-Транс» про зобов`язання нарахування та виплати середнього заробітку на час мобілізації ухвалене рішення, яким позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено частково.

Втім, при ухваленні рішення судом не було вирішене питання про судові витрати, які включають в себе судовий збір.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 270 Цивільного процесуального кодексу України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Тому в справі необхідно ухвалити додаткове рішення про стягнення з відповідача на користь держави судового збору, позаяк позивач при пред`явленні позову був звільнений від необхідності оплати такого платежу.

Зважаючи на те, що позов задоволено частково, відповідно до вимог ст. 141 Цивільного процесуального кодексу України з відповідача необхідно стягнути на користь держави також частину судового збору в сумі 566 гривень 95 копійок пропорційно до розміру суми задоволених позовних вимог (1211,20 (мінімальна ставка судового збору за подання позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою) х 46,8085% (відсоток задоволених позовних вимог від заявлених, який виведений, виходячи з таких вихідних даних: зобов`язання нарахування та виплати середнього заробітку за 94 робочих дні заявлена позовна вимога; зобов`язання нарахування та виплати середнього заробітку за 44 робочих дні задоволена позовна вимога) = 566,95).

На підставі викладеного, керуючись ч. 1 ст. 141, п. 3 ч. 1 ст. 270 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

В И Р І Ш И В :

Доповнити резолютивну частину рішення Семенівського районного суду Чернігівської області від 11 червня 2024 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Оріон-Транс» про зобов`язання нарахування та виплати середнього заробітку на час мобілізації наступним абзацом:

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Оріон-Транс» на користь держави судовий збір у розмірі 566 (п`ятсот шістдесят шість) гривень 95 копійок.

В решті рішення від 11 червня 2024 року залишити без змін.

Додаткове рішення набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Додаткове рішення може бути оскаржене шляхом подачі в тридцятиденний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Чернігівської області.

Суддя: О. І. Гнип

СудСеменівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення21.06.2024
Оприлюднено24.06.2024
Номер документу119894645
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —744/572/23

Рішення від 21.06.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Рішення від 16.06.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Рішення від 11.06.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні