Ухвала
від 21.06.2024 по справі 918/531/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження у

справі про банкрутство

"21" червня 2024 р. Справа № 918/531/24

Господарський суд Рівненської області у складі: суддя Романюк Р.В., розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ДІК І К" (33010, м. Рівне, вул. Чернишова, буд. 7, код ЄДРПОУ 30318117) про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ДІК І К" звернулося до Господарського суду Рівненської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство в якій просить: відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ДІК І К"; ввести процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ДІК І К" та призначити розпорядником майна ТОВ "ФІРМА "ДІК І К" арбітражного керуючого Беляновського Романа Юрійовича.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 03.06.2024 року заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ДІК І К" про відкриття провадження у справі про банкрутство, залишено без руху. Надано Товариству з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ДІК І К" 5-денний строк з дня отримання даної ухвали усунути недоліки заяви: шляхом здійснення реєстрації електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі) та подати господарському суду докази реєстрації заявником електронного кабінету; подати господарському суду: довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень; бухгалтерський баланс боржника на останню звітну дату; перелік майна боржника із зазначенням його балансової вартості та місцезнаходження, а також загальна балансова вартість майна; перелік майна, що перебуває у заставі або є обтяженим у інший спосіб, його місцезнаходження, вартість, а також інформація про кредиторів, на користь яких вчинено обтяження майна боржника, - ім`я або найменування, місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), сума грошових вимог, підстави виникнення зобов`язань, а також строк їх виконання згідно із законом або договором; довідка органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого подано заяву про відкриття провадження у справі, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу; перелік осіб, які мають невиконані зобов`язання перед боржником, із зазначенням вартості таких зобов`язань, строку виконання та підстав виникнення; відомості про всі рахунки у депозитарних установах боржника, відкриті в банках та інших фінансово-кредитних установах, їх реквізити; відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику, їх реквізити; відомості про всі рахунки, електронні гаманці, відкриті у небанківських надавачах платіжних послуг, емітентах електронних грошей, що належать боржнику, їх реквізити; копія спеціального дозволу на провадження діяльності, пов`язаної з державною таємницею, та довідка про наявність у боржника матеріальних носіїв секретної інформації (технічної документації, виробів, дослідних зразків тощо).

На виконання ухвали господарського суду від 03.06.2024 року до суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ДІК І К" надійшла заява про усунення недоліків та подано суду: докази реєстрації заявником електронного кабінету; витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 10.06.2024 року; договір про надання послуг арбітражного керуючого від 03.06.2024 року, укладений між арбітражним керуючим Беляновським Романом Юрійовичем та ТОВ "Фірма "Дік і К"; проміжний ліквідаційний баланс ТОВ "Фірма "Дік і К" на 31.12.2023 року; довідку № 01/24 від 10.06.2024 року про відсутність на балансі ТОВ "Фірма "Дік і К" будь-якого майна; довідку № 02/24 від 10.06.2024 року про відсутність майна, що перебуває у заставі або є обтяженим у інший спосіб; довідку № 03/24 від 10.06.2024 року про відсутність на балансі ТОВ "Фірма "Дік і К" державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу; довідку № 04/24 від 10.06.2024 року про відсутність відомостей щодо обліку осіб, які мають невиконанні зобов`язання перед ТОВ "Фірма "Дік і К"; довідку № 05/24 від 10.06.2024 року про всі наявні рахунки ТОВ "Фірма "Дік і К", відкриті у банківських установах; довідку № 06/24 від 10.06.2024 року про відсутність рахунків ТОВ "Фірма "Дік і К", на яких ведеться облік прав на цінні папери; довідку № 07/24 від 10.06.2024 року про відсутність рахунків, електронних гаманців, відкритих у небанківських надавачів платіжних послуг, емітентах електронних грошей; довідку № 08/24 від 10.06.2024 року про відсутність спеціального дозволу на провадження ТОВ "Фірма "Дік і К" діяльності, пов`язаної з державною таємницею та відсутність матеріальних носіїв секретної інформації; довідку № 09/24 від 10.06.2024 року про перелік кредиторів ТОВ "Фірма "Дік і К".

Згідно ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 3 ст. 174 ГПК України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Справи про банкрутство (неплатоспроможність) розглядаються господарськими судами за місцезнаходженням боржника - юридичної особи, місцем проживання фізичної особи або фізичної особи - підприємця. Зміна боржником зареєстрованого місцезнаходження або місця проживання після подання кредитором або боржником заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не впливає на зміну територіальної підсудності господарського суду (ч. 1 ст. 8 Кодексу України з процедур банкрутства).

Частинами 1 та 2 статті 35 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу, в якій зазначаються: дата проведення підготовчого засідання суду; прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України. Ухвалою про прийняття заяви про відкриття провадження у справі господарський суд має право вирішити питання про: зобов`язання заявника, боржника та інших осіб надати суду додаткові відомості, необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство; вжиття заходів для забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби. Підготовче засідання суду проводиться не пізніше 14 днів з дня постановлення ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, а за наявності поважних причин (здійснення сплати грошових зобов`язань кредиторам тощо) - не пізніше 20 днів.

Розглянувши заяву та долучені до неї документи, суд визнав подані матеріали достатніми для прийняття заяви заявника та призначення її до розгляду у підготовчому засіданні суду.

Згідно абзаців 1-4 пункту 21 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією. Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу. Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Відповідно до абз. 7 п. 16 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, установлено, що тимчасово, під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року N 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року N 2102-IX, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування: стосовно боржника справу про банкрутство (неплатоспроможність) може бути відкрито без здійснення авансування передбаченої цим Кодексом винагороди арбітражному керуючому на депозитний рахунок суду. У такому разі до заяви про відкриття справи про банкрутство (неплатоспроможність) додається копія укладеної заявником угоди з обраним ним арбітражним керуючим про виконання арбітражним керуючим повноважень у справі про банкрутство (неплатоспроможність) до її закриття з виплатою на умовах, визначених цією угодою, винагороди в розмірі, що не має перевищувати розмір, встановлений цим Кодексом. Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) відповідно до цього пункту, призначає розпорядником майна або керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого, з яким заявником укладено угоду.

До заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ДІК І К" та в заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство міститься пропозиція щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна - Беляновського Романа Юрійовича. До заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство додано заяву арбітражного керуючого Беляновського Р.Ю. про участь у справі про банкрутство. Крім того, заявником подано суду договір про надання послуг арбітражного керуючого від 03.06.2024 року, укладений між арбітражним керуючим Беляновським Романом Юрійовичем та ТОВ "Фірма "Дік і К".

Ухвала про прийняття заяви про відкриття провадження у справі надсилається сторонам та до органу державної виконавчої служби, приватному виконавцю, у якого перебуває виконавче провадження на виконанні, державному реєстратору за місцезнаходженням боржника, до органу, уповноваженого управляти державним майном боржника - державного підприємства або господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, арбітражним керуючим, визначеним шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України (ч. 3 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства).

Керуючись ст. ст. 2, 8, 28, 35 Кодексу України з процедур банкрутства та ст.ст. 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду.

2. Підготовче засідання призначити на "03" липня 2024 р. об 15:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: вул. Набережна, 26А, м. Рівне, зал судових засідань № 13.

3. Викликати для участі у судовому засіданні заявника (боржника) та арбітражного керуючого.

4. Вжити заходи для забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику - Товариству з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ДІК І К" приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

5. Зобов`язати заявника (боржника) - Товариство з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ДІК І К" надати суду у підготовче засідання додаткові відомості (за їх наявності), необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство.

6. Усі заяви, клопотання і заперечення подаються до суду в письмовій формі з обов`язковим направленням копій зазначених документів іншим учасникам справи (провадження). Не відповідність письмової заяви (клопотання, заперечення) вимогам ст. 170 ГПК України чи неподання доказів про їх направлення іншим учасникам справи (провадження) є підставою для залишення їх судом без розгляду. Суд повертає письмову заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду також у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

7. Копію ухвали направити відповідно до вимог ч. 3 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства.

9. Суд звертає увагу сторін що подання доказів у справі здійснюється відповідно до ст. 80 ГПК України.

10. Попередити сторони, що за невиконання вимог господарського суду передбачена відповідальність у відповідності з ст. 135 Господарського процесуального кодексу України.

11. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі документи, що підтверджують повноваження представників, відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Р.В. Романюк

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення21.06.2024
Оприлюднено24.06.2024
Номер документу119895860
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —918/531/24

Постанова від 02.10.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 02.10.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 28.08.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 28.08.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 06.08.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 21.06.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 03.06.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні