Ухвала
від 24.06.2024 по справі 933/308/24
ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження № 2/933/53/24

Справа № 933/308/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до розгляду по суті

24 червня 2024 року смт Олександрівка

Олександрівський районний суд Донецької області у складі:

головуючого - судді Попович І.А.

за участі:

секретаря судового засідання - Камака О.О.

провівши підготовче судове засідання в залі суду смт Олександрівка по цивільній справі за позовом представника позивачаТрофімчука ВіталіяВікторовича,який дієв інтересах ОСОБА_1 доОлександрівської селищноїради Краматорськогорайону Донецькоїобласті,третя особа:Олександрівська селищнавійськова адміністраціяКраматорського районуДонецької областіпро визначеннядодаткового строкудля прийняттяспадщини, -

В С Т А Н О В И В:

15.05.2024року представникпозивача ОСОБА_2 звернувся до Олександрівського районного суду Донецької області, в інтересах ОСОБА_1 до Олександрівської селищної ради Краматорського району Донецької області, третя особа: Олександрівська селищна військова адміністрація Краматорського району Донецької області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

15.05.2024 року ухвалою судді Олександрівського районного суду Донецької області було відкрито провадження у справі в порядку загального позовногопровадження,та призначено підготовче судове засідання на 08:30 годину 14 червня 2024 року, з викликом сторін.

14.06.2024 року підготовче судове засідання було відкладено на 15:00 год. 24.06.2024 року, у зв`язку з неявкою сторін.

Позивач, належним чином повідомлений про час та місце підготовчого судового засідання, до суду не з`явився, клопотань про відкладення підготовчого судового засідання не надав.

У підготовчесудове засіданняпредставник позивача- ОСОБА_2 не з`явився, надіслав до суду заяву про розгляд справи без його участі, та без участі позивача. Зазначив, що всі необхідні докази, були долучені до позовної заяви.

Крім того, 05.06.2024 року на адресу суду надіслав заяву, в якій просить викликати в судове засідання свідка ОСОБА_3 , у квартирі якого, станом на день смерті, проживав ОСОБА_4 (а.с.32,45).

Представник відповідача - Олександрівської селищної ради Краматорського району Донецької області, та представник третьої особи - Олександрівської селищної військової адміністрації Краматорського району Донецької області у підготовче судове засідання не з`явились. 24.06.2024 року, до початку підготовчого судового засідання, надійшла заява від старости Михайлівського старостинського округу - Толстошеєвої Т.Я., в якій вона просить розглянути справу без її участі. Заперечень проти позовних вимог немає (а.с.47).

Також, 27.05.2024 року на адресу суду від начальника селищної військової адміністрації надійшов лист, в якому просять провести підготовче судове засідання без їх участі. Зазначають, що Олександрівська селищна військова адміністрація повністю погоджується з обставинами, правовими підставами позову. Заперечень проти задоволення позову немає (а.с.29-30).

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, здійснивши дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи, встановив наступне:

- представник позивача зазначив, що всі необхідні докази, долучені до позовної заяви;

- представник позивача зазначив, що всі обставини, які мають значення для справи, повідомлені ним в позовній заяві;

- представник позивача не має додаткових клопотань та заяв;

- представник відповідача відзив не надав.

У підготовчому судовому засіданні суд, ознайомившись з позовними вимогами, визначив:

- спірні правовідносини, які склались між сторонами, стосуються визначення додаткового строку на прийняття спадщини, що регулюються ЦК України;

- до складу осіб, що беруть участь у справі входять: позивач ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 , представник відповідача та представник третьої особи.

Визначені факти, які необхідно встановити для вирішення спору та які підлягають доказуванню:

- факт відкриття спадщини;

- факт наявності спадкового майна;

- факт наявності заповіту;

- факт пропущення строку для прийняття спадщини;

- причини пропущення строку для прийняття спадщини та їх поважність;

- наявність інших спадкоємців;

- проведені інші підготовчі дії.

З`ясувавши викладене, суд вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки випадків передбачених ч. 2 та 5 ст. 198 ЦПК України для відкладення або оголошення перерви в підготовчому судовому засіданні не виявлено.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.189, 196, 198, 200 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче судове засідання по справі за позовом представника позивача ОСОБА_2 , який діє в інтересах ОСОБА_1 до Олександрівської селищної ради Краматорського району Донецької області, третя особа: Олександрівська селищна військова адміністрація Краматорського району Донецької області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, та призначити справу до розгляду по суті на 13:00 годину 08 липня 2024 року у приміщенні Олександрівського районного суду Донецької області, про що повідомити сторони.

Викликати у судове засідання свідка ОСОБА_3 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати у приватного нотаріуса Краматорського районного нотаріального округу Донецької області Левочка М.М. інформацію, чи заводилась спадкова справа після смерті ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 . Якщо так, надати в якості доказу копію спадкової справи.

Витребувані доказиподати досуду встрок до 05липня 2024 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали направити приватному нотаріусу Краматорського районного нотаріального округу Донецької області Левочка М.М., для виконання.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Олександрівського

районного суду Попович І.А.

СудОлександрівський районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення24.06.2024
Оприлюднено25.06.2024
Номер документу119922382
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —933/308/24

Рішення від 08.07.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Рішення від 08.07.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Ухвала від 24.06.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Ухвала від 05.06.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні