Ухвала
від 25.06.2024 по справі 293/274/24
ЧЕРНЯХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 293/274/24

Провадження № 2/293/226/2024

УХВАЛА

25 червня 2024 рокуселище Черняхів

Черняхівський районний суд Житомирської області у складі Лось Л.В., розглянув клопотання представника позивача Забродського Олександра Анатолійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання батьківства

ВСТАНОВИВ:

22.02.2024 ОСОБА_2 звернулась до Черняхівського районного суду Житомирської області з позовною заявою до ОСОБА_3 за змістом якої просить:

- визнати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Жлобін, Білорусь, громадянина України, батьком ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця с. Вільськ, Черняхівського району, Житомирської області, України, громадянина України;

- внести відомості в актовий запис №2, складений 23.02.2003 року Виконавчим комітетом Вільської сільської ради Черняхівського району Житомирської області, (зареєстрований у Реєстрі 23 серпня 2014 року за № 00120129979 Відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Черняхівського районного управління юстиції у Житомирській області) про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в якому зазначити відомості про батька дитини: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Жлобін, Білорусь, громадянина України.

Підготовчий розгляд справи призначено на 26.06.2023 о 14 год 00 хв.

21.06.2024 за вх. ЕП-1026 на електронну адресу суду надійшло клопотання представника позивача - адвоката Забродського Олександра Анатолійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою сервісу "EasyCon" поза межами приміщення суду.

Дослідивши зміст поданого клопотання суд дійшов наступного висновку.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 43 ЦПК України учасники справи, зокрема, мають право брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

За умовами "Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду", затвердженого наказом ДСА України № 169 від 08.04.2020, програмним забезпеченням для проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку обрано систему "EasyCon".

Таким чином, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість стороні представника позивача адвокату Забодському О.А. у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon".

Керуючись ст. 212,258,259,260,261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Клопотання представника позивача - Забродського Олександра Анатолійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів через систему «EasyCon» - задовольнити.

2. Судове засідання, призначене до розгляду на 26.06.2023 об 14 год 00 хв у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання батьківства за участі представника позивача Забродського О.А. проводити поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів за допомогою системи "EasyCon" - з електронної адреси при реєстрації - ІНФОРМАЦІЯ_3

3. Роз`яснити представнику позивача, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

4. Попередити представника позивача, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

5. Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно направити представнику позивача засобами електронного зв`язку на електрону адресу - ІНФОРМАЦІЯ_3

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана: 25.06.2024.

Суддя Людмила ЛОСЬ

СудЧерняхівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення25.06.2024
Оприлюднено26.06.2024
Номер документу119948917
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —293/274/24

Ухвала від 25.06.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Лось Л. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Лось Л. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Лось Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні