Ухвала
від 08.04.2024 по справі 293/274/24
ЧЕРНЯХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 293/274/24

Провадження № 2/293/226/2024

УХВАЛА

08 квітня 2024 рокуселище Черняхів

Черняхівський районний суд Житомирської області у складі судді Лось Л.В.,

розглядаючи позовну заяву ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 )

до ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ,зареєстрована адреса місця проживання: АДРЕСА_1 )

про визнання батьківства

ВСТАНОВИВ:

22.02.2024 ОСОБА_1 звернулась до Черняхівського районного суду Житомирської області з позовною заявою до ОСОБА_2 за змістом якої просить:

- визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Жлобін, Білорусь, громадянина України, батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Вільськ, Черняхівського району, Житомирської області, України, громадянина України;

- внести відомості в актовий запис №2, складений 23.02.2003 року Виконавчим комітетом Вільської сільської ради Черняхівського району Житомирської області, (зареєстрований у Реєстрі 23 серпня 2014 року за № 00120129979 Відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Черняхівського районного управління юстиції у Житомирській області) про народження ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якому зазначити відомості про батька дитини: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець м. Жлобін, Білорусь, громадянина України.

22.02.2024 суд у порядку ч.6 ст. 187 ЦПК України звернувся до Високівської ОТГ з метою отримання інформації щодо зареєстрованого місця проживання ОСОБА_2 та 21.03.2024 суд у порядку ч.6 ст. 187 ЦПК України звернувся до Виконавчого комітету Оліївської сільської ради з метою отримання інформації щодо зареєстрованого місця проживання ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2

22.03.2024 на адресу суду від Оліївської сільської ради Житомирського району Житомирської області надійшов лист, згідно якого встановлено, що гр. ОСОБА_2 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 . Одночасно повідомляється, що ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2 пропав безвісті під час виконання військового обов`язку щодо захисту незалежності та території цілісності України.

Ухвалою від 26.03.2024 суд позовну заяву ОСОБА_1 залишив без руху та надав позивачу строк для усунення виявлених недоліків.

03.04.2024 на адресу суду надійшла заява про усунення недоліків позову з наданням позов в новій редакції з додатками.

Оглянувши матеріали заяви суд встановив, що позивач усунув недоліки позовної заяви, та дійшов висновку, що спір підсудний Черняхівському районному суду Житомирської області згідност. 27-30 ЦПК України. Позовна заява подана у порядку передбаченому статтею 184 ЦПК України та відповідає вимогам статей 175,177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1ст. 187 ЦПК Україниза відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу.

Враховуючи правила п. 1 ч. 4ст. 274 ЦПК України, суд дійшов висновку, що розгляд даної справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

За змістом позовної заяви вбачається, що позивач зазначає свідків які можуть підтвердити фактичні обставини справи: ОСОБА_3 , та ОСОБА_4 .

Згідно зіст. 91 ЦПК Українивиклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Дослідивши зміст заяви, суд дійшов висновку про її задоволення.

Одночасно із заявою про усунення недоліків позову позивачем подано заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - Черняхівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ)

Згідно ч. ч. 1, 5 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, за необхідне залучити до участі в справі в якості третьої особи як не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Черняхівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) (адреса: вул. Шевченка,4, с-ще Черняхів, Житомирський район Житомирська область, ЄДРПОУ 22061781), так як прийняте рішення може вплинути на їх права та обов`язки.

Керуючись статтями19,28,91, 175,177,187,259-261,274ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання батьківства, до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3.Підготовчий розгляд справи призначити на 2024 року об год.

Судове засідання відбудеться у приміщенні Черняхівського районного суду Житомирської області за адресою: 12301,с-щі Черняхів,вул.Слобідська,1,у залі судових засідань № 2.

4. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Черняхівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районів, Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

5. Третя особа має право надіслати до суду пояснення на заяву і всі докази, що підтверджують заперечення проти заяви в разі наявності, та в цей же строк надіслати заявникові копію пояснень та доданих до них документів.

Роз`яснити третій особі, що в разі ненадання пояснень у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити справу за наявними в ній матеріалами.

6. У порядкуст. 91 ЦПК Українивикликати в судове засідання свідків:

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , проживаючу за адресою: АДРЕСА_3 ;

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , проживаючу за адресою: АДРЕСА_4 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду за ст.ст. 384,385 КК України.

7. Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, надати всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів та заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

8. Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив у порядку, передбаченому ст. ст. 178, 179, 278 ЦПК України.

9. Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання до суду заперечень в порядку, передбаченому ст.ст. 180, 278 ЦПК України щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів.

10. Повідомити учасників справи про розгляд справи по суті.

11. Роз`яснити учасникам справи, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогамст. 183 ЦПК України. Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання зазначених вимог, повертає її заявнику без розгляду

12. Копію ухвали надіслати учасникам справи, а відповідачу третій особі також копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки:https://cr.zt.court.gov.ua/sud0624/

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала складена на підписана: 08.04.2023

Суддя Людмила ЛОСЬ

СудЧерняхівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118179708
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —293/274/24

Ухвала від 26.06.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Лось Л. В.

Ухвала від 26.06.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Лось Л. В.

Ухвала від 25.06.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Лось Л. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Лось Л. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Лось Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні