Ухвала
від 24.06.2024 по справі 709/1541/23
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження 22-ц/821/940/24 Справа № 709/1541/23

УХВАЛА

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

24 червня 2024 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі колегії суддів:

головуючого Василенко Л. І.,

суддів: Карпенко О.В., Новікова О. М.

розглянувши клопотання представника Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» адвоката Коцар Ольги Сергіївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі у справі за позовом Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про переведення прав та обов`язків покупця за договором купівлі-продажу, та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна», третя особа без самостійних вимог на стороні позивача: Державна інспекція архітектури та містобудування України, про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою,

в с т а н о в и в :

В провадженні Черкаського апеляційного суду перебуває цивільна справа за апеляційною скаргою представника Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» адвоката Коцар О. С. на рішення Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 14 березня 2024 року.

Розгляд справи призначено на 26 червня 2024 року на 14 год. 00 хв. у приміщенні Черкаського апеляційного суду за адресою м. Черкаси вул. Верхня Горова, 29.

Від представника Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» адвоката Коцар О. С. надійшло клопотання про розгляд даної справи врежимі відеоконференції, за допомогою власних технічних засобів.

Розглянувши клопотання, колегія судів приходить до висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Частинами 1, 2, 3 ст. 212 ЦПК України встановлено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Пунктами 45, 49 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 року № 1845/0/15-21, встановлено, що підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зокрема, за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції, введення на території України воєнного стану, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, необхідності забезпечення захисту життя та здоров`я учасників судового процесу і співробітників суду, апеляційний суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі захищеного відеоконференцзв`язку через особистий кабінет Електронного суду з представником Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» адвокатом Коцар О. С.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в :

Заяву представника Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» адвоката Коцар Ольги Сергіївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Розгляд справиза апеляційноюскаргою представникаПриватного акціонерноготовариства «ВФУкраїна» адвоката КоцарОльги Сергіївнина рішенняЧорнобаївського районногосуду Черкаськоїобласті від14березня 2024року усправі запозовом Приватногоакціонерноготовариства «ВФУкраїна»до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 пропереведенняправта обов`язківпокупцязадоговором купівлі-продажу,тазазустрічним позовом ОСОБА_2 доПриватногоакціонерноготовариства «ВФУкраїна»,третяособабез самостійнихвимогнастороні позивача:Державнаінспекціяархітектури тамістобудуванняУкраїни,проусуненняперешкод укористуваннітарозпорядженні земельноюділянкою,призначений на26червня 2024року на14год.00хв.,а такожнаступних судовихзасідань увипадку відкладеннярозгляду вказаноїсправи,провести заучастю представника Приватногоакціонерного товариства«ВФ Україна» адвокатаКоцар ОльгиСергіївни в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі захищеного відеоконференцзв`язку через особистий кабінет Електронного суду.

Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, нестиме учасник справи, який подав до суду відповідну заяву.

Копію ухвали направити представнику Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» адвоката Коцар Ользі Сергіївні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Л. І. Василенко

Судді: О. В. Карпенко

О. М. Новіков

СудЧеркаський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення24.06.2024
Оприлюднено26.06.2024
Номер документу119951694
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —709/1541/23

Постанова від 04.07.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Постанова від 04.07.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Ухвала від 24.06.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні