Ухвала
від 27.06.2024 по справі 333/3760/24
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/3760/24

Провадження № 2/333/2977/24

У Х В А Л А

про прийняття цивільної справи, яка надійшла від іншого судді, до свого провадження, та призначення судового засідання

27 червня 2024 року м.Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі: судді Тучкова С.С., розглянувши цивільну справу № 333/3760/24 за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гроно-ЗП» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості зі сплати внесків на утримання будинку, -

В С Т А Н О В И В:

22 квітня 2024 року до Комунарського районного суду м.Запоріжжя надійшла позовна заява Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гроно-ЗП» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості зі сплати внесків на утримання будинку.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу розподілено та передано в провадження судді Дмитрієвої М.М.

Ухвалою суду від 14.05.2024 року відкрито провадження у справі, постановлено розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження, призначено судове засідання.

На підставі розпорядження керівника апарату Комунарського районного суду м.Запоріжжя від 26.06.2024 року проведено повторний автоматизований розподіл судових справ, оскільки 25.06.2024 року припинено здійснення правосуддя суддею Дмитрієвою М.М. у зв`язку із відпусткою по вагітності та пологам тривалістю 126 календарних днів.

Згідно з ч.ч.1, 2 ст.213 ЦПК України суд під час розгляду справи повинен безпосередньо дослідити докази у справі. Справа розглядається одним і тим самим складом суду. У разі заміни одного із суддів під час судового розгляду справа розглядається спочатку, крім випадків, встановлених ЦПК України.

Відповідно до ч.12 ст.33 ЦПК України, у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених ЦПК України. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Зважаючи нате,що посправі вжевідкрито провадження,з урахуваннямтого,що відбуласязміна складусудуна стадії розгляду справи по суті, суд дійшов висновку, що зазначену цивільну справу слід прийняти до свого провадження з призначенням судового засідання.

Керуючись ст.ст.33,213, 260ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Цивільну справу № 333/3760/24 за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гроно-ЗП» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості зі сплати внесків на утримання будинку прийняти до свого провадження.

Розглядати справуза правиламиспрощеного позовногопровадження. Підготовче засідання не проводити.

Призначити відкрите судове засідання для розгляду справи по суті в залі Комунарського районного суду м.Запоріжжя за адресою: м.Запоріжжя, вул.Європейська, буд.7, на 09-40годину 06вересня 2024року з повідомленням учасників справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, всіх письмових та електронних доказів, висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Зобов`язати відповідача одночасно з наданням до суду відзиву надіслати його копію та додані до нього документи (належним чином засвідчені копії доказів) іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Також роз`яснити відповідачу, що він має право у строк для подання відзиву пред`явити зустрічний позов, який повинен відповідати вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України. У такому випадку справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Встановити позивачеві п`ятиденний строк з дня вручення відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178, ст.179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня вручення відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178, ст.180 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи про наявність у них прав та обов`язків, визначених ст.ст.43, 44, 49 ЦПК України, зокрема, що позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), а відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу. Крім того, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до початку першого судового засідання. Також роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (відзиву на позовну заяву; відповіді на відзив; заперечень; пояснень щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами. Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ст.83 ЦПК України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Суд не бере до уваги докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію про стан розгляду справи в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud0812/.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Комунарського районного суду

м.Запоріжжя С.С. Тучков

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення27.06.2024
Оприлюднено01.07.2024
Номер документу120040677
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —333/3760/24

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Тучков С. С.

Рішення від 06.09.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Тучков С. С.

Ухвала від 27.06.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Тучков С. С.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Дмитрієва М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні